Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κόβουν δέντρα … και στον Λόφο των Μύλων

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας επιβεβαίωσε από κοντά τις μαρτυρίες που είχε για αλόγιστη κοπή δέντρων και σε μία ακόμη περιοχή στη Σαλαμίνα (θυμίζουμε την παράνομη υλοτομία στα Κανάκια), στο λόφο των Μύλων.
 
Δυστυχώς, το θέαμα ήταν απογοητευτικό. Υπήρχαν κορμοί φρεσκοκομμένων δέντρων και πριονίδια παντού, ενώ παράλληλα είχαν τοποθετηθεί πέτρες  πάνω στα ξεριζωμένα δέντρα για να μην προκαλούν την προσοχή.

Το Σάββατο μάλιστα το πρωί μετά από μία ακόμη καταγγελία ο Perivos κατάφερε να φωτογραφίσει και να πιάσει επ’ αυτοφώρω έναν από τους υπαίτιους αυτής της οικολογικής καταστροφής με το αλυσοπρίονο στο χέρι.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει καεί σχετικά πρόσφατα και η φύση βρίσκεται σε φάση αναγέννησης. Κάποιοι, ισχυριζόμενοι ότι κόβουν καμένα δέντρα, προσπαθούν να πείσουν ότι δεν προκαλούν ζημιά. Το σίγουρο είναι πως τα δέντρα που έχουν κοπεί δεν είναι σε καμία περίπτωση καμένα και δεν μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς αρμόδιος για τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κοπεί. Ας αφήσουμε το Δασαρχείο να κάνει τη δουλειά του κι ας μην έχουν την πεποίθηση οι δράστες ότι θα μείνουν ατιμώρητοι…

Perivos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου