Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τιμήθηκε ο Σαλαμίνιος Αρχηγός ΓΕΝ

Σε μια λαμπρή τελετή και σε μια κατάμεστη «Δ. Μπόγρη» ο Δήμος Σαλαμίνας τίμησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου τον Σαλαμίνιο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχο Δημήτρη Ελευσινιώτη.
Την εκδήλωση ξεκίνησε βίντεο με τη ζωή και σταδιοδρομία του τιμωμένου και την ανέλιξή του στο ύπατο αξίωμα του Πολεμικού Ναυτικού, αντικαθιστώντας ένα χρόνο πριν το Γ. Καραμαλίκη, που αποστρατεύτηκε. Για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Δ. Ελευσινιώτη μίλησαν στην κάμερα οι συμμαθητές του Γιάννης Μαγιάτης, Έρη Σακελλαρίου και Θανάσης Δουμένης, που θυμήθηκαν χαριτωμένα περιστατικά από τα κοινά μαθητικά τους χρόνια αλλά και η μητέρα του Ελένη που παρευρισκόταν στην τελετή. Για τον ξεχωριστό μαθητή του και τα μηνύματα που λαμβάνουμε σαν κοινωνία από τη πορεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε από μικροφώνου ο γνωστός εκπαιδευτικός Στάθης Καπασάκης, που έδωσε το λόγο στον παλαιότερο τη σειρά στο Π.Ν. Δημήτρη Δελημιχάλη, ο οποίος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την τότε συνεργασία τους.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, που αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ανάγκη να επανδρώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συγκυρίες, από ανώτατους αξιωματικούς του κύρους του Δ. Ελευσινιώτη. Ο δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής, λίγο πριν την τελετή βράβευσης, τόνισε πως κάθε κοινωνία έχει υποχρέωση να τιμά τους ανθρώπους που με την πορεία τους δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας και αποτελούν φάρους για τις επόμενες γενιές. Ο κ. Τσαβαρής, εκκινώντας από τον τιμώμενο αρχηγό ΓΕΝ, έκανε μια αναδρομή στην παράδοση της Σαλαμίνας στο πολεμικό Ναυτικό, περνώντας στην ιστορία του νησιού από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Με την ευκαιρία μάλιστα της παρουσίας του κ. Μπεγλίτη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε το 2020, έτος που συμπληρώνονται 3.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, να εορταστεί το γεγονός όχι μόνο σε τοπικό ή πανελλήνιο αλλά και σε πανευρωπαϊκό παγκόσμιο επίπεδο, με τη βοήθεια της Πολιτείας να προβληθεί σε όλο τον πλανήτη ο τόπος που συνέβη αυτό το μεγάλης σπουδαιότητας ιστορικό γεγονός.
Ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του Δ.Σ. από τον πρόεδρο Νίκο Κόγια και η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης στον κ. Ελευσινιώτη. Μετά την απονομή και την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρόντες στη σημερινή εκδήλωση, εκτός του αν. υπουργού Άμυνας και του δημάρχου Σαλαμίνας, ο βουλευτής Δ. Λιντζέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Χρήστου, σύσσωμο το Δ.Σ. Σαλαμίνας, ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Βουδούρης, ο πρ. αρχηγός Λ/Σ Χρ. Δελημιχάλης, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλοί ιερείς του νησιού, ο τοπικός Τύπος, κ.ά.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΧΤΕΝΙΖΕΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός,ότι Δή-
μος μας απονέμει τέτοιες τιμές και
διακρίσεις σ' έναν άνθρωπο σαν τον
κ. Ελευσινιώτη.
Έναν άνθρωπο που δεν προσέφερε τίποτε
και ποτέ στον συνάνθρωπο και την κοι-
νωνία.
Έναν άνθρωπο που σ' όλη του τη ζωή,
ασχολήθηκε με την καρριέρα του και τον εαυτό του.
Επιβραβεύουμε άραγε, τους καρριερίστες και τους συμβιβασμένους;
Χθες ο Σπ. Αυγέρης, σήμερα ο Ελευσινιώτης.Γιατί;
Έτσι θα διαπαιδαγωγήσουμε τη νέα
γενιά;
Όσο για τις φημολογούμενες παραχω-
ρήσεις στο νησάκι του Αγ.Γεωργίου
καιτο Βλητικό Σταθμό,ένας Δήμος
μπορεί καο πρέπει να τα διεκδικεί
με άλλους τρόπους.
Στηριζόμενος στη δύναμη των Δημοτών
και όχι σε "Μεσάζοντες".

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΝΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ.................

Ανώνυμος είπε...

troei kala........

Αρχειοθήκη ιστολογίου