Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δυναμικός ο Γ. Ανατολάκης στην Β΄ Πειραιώς

Προτεραιότητα στο συμφέρον των κατοίκων της Β΄ Πειραιώς για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, δίνει ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης. Πρόσφατα κατέθεσε τις παρακάτω Ερωτήσεις για την Σαλαμίνα, η οποία επιβαρύνεται υπέρμετρα από τα σχέδια και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης:
1. Ερώτηση για την ένταξη του Δήμου της Σαλαμίνας στις περιβαλλοντικές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με Νόμο, οι Δήμοι στη περιφέρεια των οποίων υπάρχουν διυλιστήρια, αποθήκες καυσίμων, και αποθηκευτικοί χώροι, δικαιούνται επιδότηση. Η επιδότηση αυτή χορηγείται για να ενισχυθούν περιβαλλοντολογικά προγράμματα εναντίον της μόλυνσης που υφίστανται οι κάτοικοι από την παρουσία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Η Σαλαμίνα δεν παίρνει επιδότηση παρότι διαθέτει δεξαμενές καυσίμων για τον ανεφοδιασμό του συνόλου των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των πλοίων του ΝΑΤΟ, ενώ στην νησίδα Ρεβυθούσα υπάρχουν εγκαταστάσεις μεταφοράς και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Εκτός αυτού είναι περικυκλωμένος από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Θριάσιου πεδίου που βρίσκονται σε μηδαμινή απόσταση. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά την Υπουργό Περιβάλλοντος: α) Για ποιο λόγο δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος της Σαλαμίνας στις σχετικές επιχορηγήσεις, από τη στιγμή που διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους πετρελαιοειδών και δεξαμενές αερίου; β) Αντιλαμβάνεστε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας υφίσταται επιπλέον περιβαλλοντική υποβάθμιση, από τις εγκαταστάσεις διυλιστηρίων των Δήμων του Θριασίου, που βρίσκονται σε μηδαμινή απόσταση; Τι πρόκειται να πράξετε για να αποζημιωθεί ισότιμα η Σαλαμίνα για αυτήν την υποβάθμιση; γ) Είναι στις προθέσεις σας να συμπεριληφθεί και ο Δήμος της Σαλαμίνας ως δικαιούχος του παραπάνω ειδικού λογαριασμού;

2. Ερωτήσεις για την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει την ΔΟΥ και το Κτηματολογικό Γραφείο Σαλαμίνας. Η Σαλαμίνα αποτελεί τον τέταρτο σε πληθυσμό νησιωτικό Δήμο της χώρας. Η ΔΟΥ εξυπηρετεί σε ετήσια βάση 20.000 φορολογούμενους, εκ των οποίων οι 4.000 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το δε Κτηματολογικό Γραφείο, έχει κάθε έτος συναλλαγές ύψους περίπου 6.500.000 €. Πιθανή κατάργηση των παραπάνω υπηρεσιών, θα εξαναγκάσει τους συναλλασσόμενους να καταφεύγουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.. Επίσης, σε μία περίοδο ιδιαίτερα επαχθή οικονομικά, θα αυξηθεί το κόστος παροχής υπηρεσιών των επαγγελματιών που έχουν συχνές συναλλαγές με τις δύο αυτές υπηρεσίες, όπως είναι οι λογιστές, δικηγόροι και μηχανικοί και το οποίο θα μετακυλιστεί στους κατοίκους του νησιού. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος: α) Με βάση ποιά κριτήρια προτείνεται η κατάργηση των δύο Υπηρεσιών που εξυπηρετούν έναν ιδιαίτερα μεγάλο πληθυσμό, όπως αυτός της Σαλαμίνας ο οποίος μάλιστα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τη τελευταία δεκαετία; γ) Για ποιο λόγο δε λαμβάνεται υπόψη ο νησιώτικος χαρακτήρας της Σαλαμίνας και αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι υπόλοιποι χερσαίοι Δήμοι της Ελλάδας;

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς σχεδιάζει επίσης να καταθέσει Ερώτηση για το αποχετευτικό σύστημα της Σαλαμίνας, οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Το έργο αποτελεί ζωτικής σημασίας για του κατοίκους που θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής τους, ενώ κινδυνεύει να στερηθεί και των ευρωπαϊκών κονδυλίων αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.roufianos.com/showthread.php/317845-ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΤΗΣ-ΒΟΥΛΗΣ-ΤΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΤΙΣ-23-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-2011

Αρχειοθήκη ιστολογίου