Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ!

Και βέβαια να φτιάξουμε τον φράχτη. Τον φράχτη που θέλει ο Παπουτσής, ο Παπανδρέου, ο Καρατζαφέρης, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να τον κάνουμε ψηλό, διπλό και τριπλό. Να αφήσουμε απ΄ έξω όλους τους ξένους και τους βρωμιάρηδες που έρχονται εδώ και μας κάνουν τη ζωή μαύρη. Που επιβουλεύονται τις δουλειές μας, τους υψηλούς μισθούς και τις συντάξεις μας. Τη δωρεάν δημόσια υγεία μας και παιδεία μας. Που έχουν βάλει στο μάτι τις άφθονες θέσεις εργασίας για την νεολαία μας και τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας που δεν ξεπουλιέται. Ναι, να φτιαχτεί ο φράχτης, με ισχυρά ηλεκτροφόρα σύρματα, για να τους κόψουμε το βήχα. Αλλά όχι μόνο στους μετανάστες… Όχι μόνο σ΄αυτούς…
Να αφήσουμε απ΄έξω και τους Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας. Και τους ναυτεργάτες που κλείνουν τα λιμάνια με τις απεργίες τους και πλήττουν τα κέρδη των σεβαστών εφοπλιστών μας. Να αφήσουμε απ΄έξω και τους τσιγγάνους που τα σπάσανε στο Μενίδι για το θάνατο του 7χρονου κοριτσιού από αστυνομικό της ομάδας Δίας. Και τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο του ξένου εργάτη που εργαζόταν ανασφάλιστος στο υπουργείο Εργασίας.
Να αφήσουμε απ΄έξω τα παιδιά των φαναριών, τους άστεγους που πολλαπλασιάζονται στις μεγάλες πόλεις. Όσους κάνουν διαδηλώσεις και κλείνουν τους δρόμους. Και τους ποδηλάτες που κάθε Παρασκευή μπλοκάρουν δρόμους της Αθήνας. Και όσους εργαζόμενους απεργούν και διαδηλώνουν και παρά τα επικίνδυνα χημικά- αγορασμένα από το Ισραήλ- που τους ψεκάζει η ελληνική αστυνομία καταφέρνουν κι επιβιώνουν και ξαναδιαδηλώνουν.
Να αφήσουμε έξω από τον φράχτη τους κατοίκους της Κερατέας- νέους και ηλικιωμένους- που έχουν καταφέρει με τους αγώνες τους να εμποδίσουν την κατασκευή χωματερής στη περιοχή. Που θα ήταν όμως ανάσα οικονομικής ανακούφισης για τους μικροεπαγγελματίες τύπου Μπόμπολα και Λάτση που θα αναλάμβαναν την εκμετάλλευσή της (140 ευρώ ο τόνος τα σκουπίδια). Κρίμα να χάσουν οι καλοί μας καπιταλιστές τέτοιο φιλέτο.
Να αφήσουμε απ΄έξω και όσους δεν πληρώνουν διόδια, αντιστέκονται, ανοίγουν τις μπάρες και δεν αφήνουν τις σεβαστές κατασκευαστικές εταιρίες να προεισπράξουν χρήματα, διπλά και τριπλά, για έργα που δεν έχουν κάνει. Και τους φορτηγατζήδες που θέλουν πάλι να κλείσουν τους δρόμους γιατί η κυβέρνηση, λέει, δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Υπερβολές. Η κυβέρνηση έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και με το παραπάνω στις ευπαθείς τουλάχιστον κοινωνικές ομάδες, όπως οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.
Να μείνουν έξω από τον φράχτη οι γιατροί που δεν δέχονται να δουλεύουν εφημερίες χωρίς να πληρώνονται. Και οι πολίτες που αρνούνται να πληρώνουν εισιτήριο στα νοσοκομεία, που αρνούνται να ξαναπληρώνουν τις εξετάσεις που έχουν ήδη πληρώσει μέσων των ασφαλιστικών τους ταμείων και της φορολογίας. Και οι ανάπηροι που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.
Να αφήσουμε απ΄έξω τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες που αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίησή τους και στην άνοδο των εισιτηρίων και δεν επιτρέπουν στις ιδιωτικές εταιρίες να βγάλουν κι αυτές το ψωμάκι τους. Και όσους δεν ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Όσους δεν χειροκρότησαν με θέρμη την ομιλία του υπουργού. Και όσους συμβασιούχους απολύονται κι έχουν το θράσος μετά να ζητάνε και δουλειά .
Να μείνουν έξω από τον φράχτη και οι κοπρίτες που τα φάγαμε μαζί όπως πολύ σωστά λέει και ο Πάγκαλος. Και οι 700 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι-τόσοι είναι με την απογραφή- που φταίνε για το υπέρογκο χρέος της χώρας, που φταίνε για τους χαμηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Και οι αναπληρωτές δάσκαλοι που έχουν το θράσος να ζητούν να πληρωθούν για τους μήνες που δουλεύουν τσάμπα από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα.
Να αφήσουμε απ΄έξω την άνεργη νεολαία κι όλους τους απολυμένους που γίνονται ενοχλητικοί γιατί απαιτούν να έχουν εργασία. Κι όσους δεν τακτοποίησαν ακόμα τον ημιυπαίθριο. Κι όσους άργησαν να πληρώσουν τέλη κι αναρωτιούνται πως γίνεται ενώ δεν έχουμε να φάμε η τηλεόραση να παίζει τόσες εκπομπές για υψηλή μαγειρική… Και τους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη που κάνουν κατάληψη σε δρομολόγια λεωφορείων χωρίς να πληρώνουν, αντιστεκόμενοι στην αύξηση των εισιτηρίων.
Να μείνουν έξω από τον φράχτη οι μαθητές που έκαναν καταλήψεις, οι μαθητές που διαδήλωσαν για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και οι φοιτητές που μαζί με καθηγητές δεν θα επιτρέψουν τις «μεταρρυθμίσεις» στα Πανεπιστήμια και θα εμποδίσουν τις εταιρίες και τους μάνατζερς να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο και στην ανώτατη εκπαίδευση.
Κι είναι κι άλλοι, πολλοί στον κατάλογο για να μείνουν έξω από τον φράχτη. Και τελικά ποιοί θα μείνουν από μέσα; Μα η κυβέρνηση, οι τροικανοί, το ΔΝΤ, με τα τσιράκια τους και τα παπαγαλάκια τους, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του μνημονίου, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τοκογλύφοι. Και τότε είναι δυνατόν ο διπλός και τριπλός φράχτης να λυγίσει προς τα μέσα, να γίνει κυκλικός, να τους κυκλώσει και να τους συντρίψει. Αλλά αυτός ο φράχτης δεν είναι δουλειά του Παπουτσή και του Καρατζαφέρη, πρέπει να είναι έργο του κόσμου που υποφέρει.
ΓΙΑΤΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΛΑΒΑΝΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΠΕΞΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ, ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ME KALIPSES APOLITA

C

Αρχειοθήκη ιστολογίου