Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ακόμη πιο Δυνατά ο Σπύρος Σοφράς

Σύνθεση ισχυρών δυνάμεων από το δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά, που την Πέμπτη 29 Ιουλίου πραγματοποίησε συγκέντρωση των μελών του ΙΔΕΣ και των φίλων τους στην αίθουσα δεξιώσεων «Λιόγερμα».
Ο δήμαρχος, χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τη δημοτική αρχή για το νοικοκύρεμα του δήμου και τη διασφάλιση της διαφάνειας. Αναφέρθηκε στη δημιουργία Τμήματος Προμηθειών στο δήμο, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος στις προμήθειες, ενώ τόνισε πως παρόλο που η ΕΥΔΑΠ έκανε κατάσχεση 3,5 εκ., ο δήμος εξακολούθησε να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και οι υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά, ακριβώς διότι τα οικονομικά είχαν από πριν μαζευτεί. «Γι΄ αυτό», είπε ο Δήμαρχος, «σ΄ αυτήν την εκλογική μάχη δεν Πάμε απλώς Δυνατά, Πάμε Δυνατά με Εντιμότητα, που την έχουμε επιδείξει και αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια.. Πάμε Δυνατά με Εμπειρία και Γνώση, απαραίτητα στοιχεία για τη νέα εποχή».

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Σαλαμινομάχοι για την ανάδειξη της ιστορίας μας

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας θέτει επί τάπητος το κορυφαίο θέμα προστασίας και ανάδειξης του υποβαθμισμένου σήμερα αρχαιολογικού χώρου στην Κυνόσουρα, όπου έγινε η ομώνυμη ναυμαχία, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μνημείο.
Στο δάσος της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, το 1935. Ο Αγγελος Σικελιανός διαβάζει σε φίλους του. Δεξιά, καθιστός στο βράχο διακρίνεται ο Κωστής Παλαμάς και ο πατήρ Νεόφυτος Σάλτας της Μονής Φανερωμένης. Αρχείο: Ορσίας (Λία) Μιχαλάκη-Καλαντζή

Με μια καθοριστικής σημασίας απόφαση, που ακουμπά και στη θέληση των χιλιάδων κατοίκων του νησιού, το δημοτικό συμβούλιο προχωρά στη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα μεταφέρει στην κεντρική διοίκηση: το πρωταρχικό και βασικό αίτημα της εφαρμογής των νόμων που ισχύουν μέχρι σήμερα για το καθεστώς του χώρου της ναυμαχίας (χερσαίου και θαλάσσιου) ως ιστορικού και αρχαιολογικού.

Δύο πιλότοι νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στα Μέγαρα

Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ελικοπτέρου Απάτσι που έπεσε στις 11.49 στην βάση των Μεγάρων.
Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και παρά την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και οι δυο χειριστές ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 18 μήνες.
Το   ελικόπτερο με τους δυο χειριστές, ξαφνικά άρχισε να χάνει απότομα ύψος. Πεντακόσια μέτρα πριν το έδαφος, αποκολλήθηκε το πίσω στροφείο (έλικας) του μαχητικού ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο έπεσε σε περιδίνηση και αμέσως μετά κατέπεσε στο έδαφος.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε την συντριβή και ενημέρωσε την Πυροσβεστική και στη συνέχεια ενημερώθηκε το αρμόδιο Φρουραρχείο.
Το ελικόπτερο έπεσε σε στρατιωτική περιοχή. Το ελικόπτερο προερχόταν από τεχνική επιθεώρηση λένε οι πληροφορίες. Σημειώνεται οτι το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν ένα από τα 12 καινούρια ελικόπτερα Απάτσι που είχαμε παραλάβει πριν από μερικούς μήνες.

Ο Νίκος Ράπτης για την Κυνοσούρα

Σημαντική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον του νησιού μας και της Κυνοσούρας, η πρόταση που έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ράπτης υιοθετήθηκε πλήρως.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28 Ιουλίου 2010 ψήφισε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του νησιού μας. Με αυτή την απόφαση εκφράζεται η βούληση των κατοίκων και των τοπικών αρχών για μια Σαλαμίνα αναβαθμισμένη, με προοπτικές ανάπτυξης και θεμέλια παγκόσμιας προβολής, αντάξια της ιστορίας της.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, Π. Φασούλας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο δήμος Πειραιά, όπως είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, τονίζοντας ότι από τις 13 Αυγούστου ο δήμος κάνει στάση πληρωμών αφού δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ούτε καν να πληρώσει τους εργαζόμενους.
Αιτία γι΄αυτό το αδιέξοδο είναι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Φασούλας, η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ που είναι τμήμα της κρατικής επιχορήγησης μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του δήμου από δάνεια που έχει πάρει.

Ξένα ΜΜΕ: “ Το πρόωρο τέλος του τουρισμού στην Ελλάδα;”

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρεται στην απεργία των οδηγών φορτηγών και πως είναι αναγκασμένοι πλέον να επιστρέψουν στην δουλειά τους μετά την επίταξη που έκανε η κυβέρνηση. Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρώτο τεστ σε ότι αφορά το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Όμως αυτή η απεργία έχει σοβαρές επιπτώσεις για άλλη μια φορά στον τουρισμό της χώρας.

Μέχρι την Παρασκευή η προθεσμία για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών

Μία ημέρα έμεινε πλέον για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων με τα στοιχεία των κατόχων τους, καθώς η προθεσμία λήγει την Παρασκευή.
Όσοι δεν δηλώσουν τα στοιχεία τους, χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση.
Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου στα καταστήματα των εταιρειών, στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αλυσίδες με την προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού έγγραφου (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.).

Επιτάχυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων ζητά η τρόικα

Αθήνα
Επιτάχυνση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων με την κατάρτιση νομοσχεδίου το οποίο θα αποτελεί «οδηγό» για όλα τα συναρμόδια υπουργεία που έχουν στους τομείς ευθύνης τους τέτοια επαγγέλματα, ζήτησε η τρόικα κατά τη κοινή συνάντησή της με τους υπουργούς Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λ.Κατσέλη.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα μέτρα για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.

'Αρχισε η διαδικασία της επίδοσης των φύλλων πορείας - 'Ενταση στο υπ. Υποδομών

Ιδιοκτήτες: "Μολών λαβέ" - Κυβέρνηση: "Ελάτε να συνεχίσουμε τον διάλογο
- Εφτασαν σε όλες τις Νομαρχίες τα φύλλα πορείας - Σε λίγο αρχίζει η επίδοση από τις αρχές
- Ανυποχώρητοι οι οδηγοί - Αυτόφωρο και άμεση σύλληψη για όσους δεν συμμορφωθούν με την επίταξη
- Σε επιφυλακή η εισαγγελεία της Αθήνας
- ΩΡΑ 11.20: Βγήκε το πρώτο ιδιωτικό βυτιοφόρο από τα διυλιστήρια
Αρχισε η διαδικασία της επίδοσης των φύλλων πορείας. Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται ήδη στις Νομαρχίες και από εκεί θα παραδοθούν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να εντοπιστούν οι απεργοί και να τους επιδοθούν.

''Αίαντας'' ο ΠΑΟΚ - Πήρε παλικαρίσιο 1-1 από τον Άγιαξ

Ένας μεγάλος ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, γύρισε από την "κόλαση", σκόραρε με τον Ίβιτς στο 72' και πήρε προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στον Άγιαξ. Την Τετάρτη η ρεβάνς στην κατάμεστη Τούμπα.
Αν και στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο, στο δεύτερο τα πάντα άλλαξαν. Ο Δερμιτζάκης έδωσε τις εντολές, οι παίκτες του τις εκτέλεσαν και πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τους βάζει σε θέση οδηγού ενόψει της ρεβάνς.
Ο Άγιαξ φάνηκε ότι υποτίμησε τον αντίπαλο μετά το πρώτο μέρος. Ο Σουάρεζ έκανε "πλάκα" στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο στο ημίχρονο.

Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των απεργών

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου
Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των απεργών
και η επίταξη των βυτιοφόρων

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και μετά από εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, κηρύσσονται σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Νέα υπόθεση Ντουζόν στη Μύκονο;

Τέσσερις σεκιουριτάδες ξυλοκόπησαν δύο Αυστραλούς στην Μύκονο...
Άλλη μια υπόθεση που θυμίζει την τραγική ιστορία του ελληνοαυστραλού Ντούζον Ζάμιτ που πέθανε ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από μπράβο έξω από νυχτερινό κέντρο της Μυκόνου, έγινε χθες στο νησί του Αιγαίου.
Γύρω στις 04:00 τα ξημερώματα οι τέσσερις άντρες εταιρείας σεκιούριτι χτύπησαν τους δύο νεαρούς από την Αυστραλία ηλικίας 28 και 20 χρονών, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στην περιοχή Καλαμοπόδι Μυκόνου, για ασήμαντη αφορμή.

Α Ι Α Ν Τ Ε Ι Α 2 0 1 0

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Σαλαμίνας και η Νομαρχία Πειραιά διοργανώνουν τα «Αιάντεια» από 1 – 8 Αυγούστου 2010 με στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων και την ανάδειξη της ιστορικότητας της Σαλαμίνας και ιδιαίτερα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αιαντείου. Μουσικά και αθλητικά δρώμενα σε διαφορετικές περιοχές του Αιαντείου απαρτίζουν και το φετινό πρόγραμμα, καθιερώνεται πλέον ο Μακρός Δρόμος με αφετηρία τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη, ενώ για πρώτη φορά διοργανώνεται Διημερίδα με θέμα τη Σαλαμίνα μέσα στο χρόνο (7 – 8 Αυγούστου) και τη συμμετοχή γνωστών επιστημόνων απ΄ όλη την Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ: 20.30 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
Τελετή έναρξης με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Σαλαμίνας, αφή της Φλόγας και μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΣΟΛΑ

Αμέσως μόλις έμαθε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς για το χρυσό μετάλλιο του αθλητή του ΝΑΟΣ Λευτέρη Κόνσολα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Ομίλου και εξέφρασε τη χαρά του και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της Σαλαμίνας στον αθλητή που μας έκανε περήφανους.
«Το μετάλλιο αυτό, που είναι το πρώτο που παίρνει η Σαλαμίνα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αποδεικνύει ακριβώς πόσο έχει αναπτυχθεί ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια στο νησί μας και ιδιαίτερα ο ναυταθλητισμός. Έχω την τύχη να παρακολουθώ, όταν βρίσκομαι στο σπίτι μου, τα παιδιά αυτά να κάνουν προπονήσεις κι έχω θαυμάσει πολλές φορές τη δύναμη ψυχής που τα διακρίνει και το πείσμα με το οποίο αγωνίζονται. Τους εύχομαι να συνεχίζουν να αγωνίζονται τον καλόν αγώνα και να΄ χουν πάντα την ίδια ψυχή και το ίδιο πείσμα σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Συγχαρητήρια στο Λευτέρη που μας έκανε όλους περήφανους. Συγχαρητήρια και στον αδερφό του το Γιώργο που ήρθε 6ος στο ίδιο Πρωτάθλημα. Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή τους κ. Α. Περάματζη αλλά και στο Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνας, γιατί με συνεχείς μακροχρόνιες προσπάθειες καταφέρνουν να κρατούν τον Όμιλο ψηλά και να οδηγούν τους αθλητές σε τέτοιες επιτυχίες. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους!»

Συνεχίζει ο Κοκλιώτης στον Αμπελακιακό

Με τη φανέλα του Αμπελακιακού θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά ο Γιάννης Κοκλιώτης. Οι άνθρωποι της διοίκησης στηρίζουν πολα στον έμπειρο επιθετικό και είναι χαρούμενοι που ο παίκτης συμφώνησε να παραμείνει στον ιστορικό μας σύλλογο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Η Διοίκηση του Αμπελακιακού θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Αντιδήμαρχο Αμπελακίων Στέλιο Ραπτόπουλο που με φιλότιμες προσωπικές του ενέργειες κατάφερε να επισκευαστεί ο χλοοτάπητας του Γηπέδου Αμπελακίων μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Σαλαμίνας. Επίσης ευχαριστεί για το ίδιο θέμα την Πρόεδρο του ΑΝΑΣ κα Ασημίνα Μπούτση καθώς και το Δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά για τη συμπαράστασή τους στο θέμα.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!


Είναι ντροπή τρία συγκεκριμένα βενζινάδικα να αισχροκερδούν εις βάρος δεκάδων κουτοδιμοιριτών οδηγών που περιμένουν αρκετή ώρα στην ουρά να φουλάρουν το αυτοκίνητό τους λες και ήρθε η καταστροφή του κόσμου.
Ρε πόσο μακάκες είμαστε τελικά; Δέκα και πλέον λεπτά αύξηση το λίτρο από τη στιγμή που ξεκίνησε η απεργία των βυτιοφόρων.
Μπράβο στα τρία βενζινάδικα, οι ιδιοκτήτες του θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι! Μπράβο και στους ηλίθιους που στήθηκαν στις ουρές.
Αντισταθείτε ρέε....

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στην κορυφή του κόσμου ο Λευτέρης Κόνσολας

Την κορυφή του κόσμου κατέκτησε ο 22χρονος Σαλαμίνιος κωπηλάτης του ΝΑΟΣ Λευτέρης Κόνσολας, που μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδανή του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό ελαφρύ σκιφ στα 2.000μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών κάτω των 23ετών, που διεξήχθη στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Οι δύο αθλητές ύψωσαν τη γαλανόλευκη στον ουρανό της Λευκορωσίας και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.
Κόνσολας και Μαγδανής αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με χρόνο 6:42:78, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση τη Βρετανία (6:44:29) και τη Δανία (6:45:21).
Η μεγάλη διάκριση του Λευτέρη Κόνσολα – που σημειωτέον συνοδεύτηκε και από την 6η θέση του αδερφού του Γιώργου Κόνσολα στο ίδιο Πρωτάθλημα στο τετραπλό ελαφρύ σκιφ - πανηγυρίστηκε έντονα κι από το ΝΑΟΣ αλλά κι από ολόκληρη τη Σαλαμίνα. Στις 20.30 ουρά αυτοκινήτων περίμενε τους αθλητές στο λιμάνι των Παλουκίων για να τους μεταφέρει εν μέσω μιας φανταστικής ατμόσφαιρας με όλα τα κλάξον πατημένα μέσα από τους δρόμους του νησιού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...

Γράφει.
ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ MMedSc
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ -ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων


Φραγκόκοτα...η πλούσια κότα
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης το ιδιαίτερο αυτό έδεσμα διατηρεί τον ‘πλούσιο χαρακτήρα’ του όσον αφορά στη θρεπτικότητα και τη γευστικότητά του συνδυάζοντας ιδανικά την υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομία. Πράγματι, αποτελεί πρόκληση για όσους πειραματίζονται συνεχώς κεντρίζοντας τους γευστικούς κάλυκες και διευρύνουν τους διατροφικούς τους ορίζοντες. Με πολλά τοπικά ονόματα, όπως ‘φαραόνι’, ‘κοκράνι’, ‘κότα της Νουμιδίας ή της Καρχιδόνας’, η φραγκόκοτα κερδίζει επάξια μια θέση στη γκάμα των λευκών κρεάτων και αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής, αφού θεωρείται ιδιαίτερα εύπεπτη και υγιεινή τροφή.

Πανελίστας ή blogger;

Στον Ενικό
Πανελίστας ή blogger;
του Κώστα Βλουτή
Η ώρα έχει γυρίσει.
Στο γραφείο απόλυτη σιωπή... Έχω ένα κεφάλι καζάνι με τα προβλήματα της μέρας... και προσπαθώ να ηρεμήσω. Κάθομαι να διαβάζω το άρθρο "στα Νέα" της καλής φίλης Έλενας Ακρίτα "Γάμοι, διαζύγια και τα ρέστα παγωτό" και με συνεπαίρνει η αλήθεια της γραφής... Αλήθεια, πόσο υποκριτές είναι αυτοί οι "ξερόλες", με το ύφος σαράντα καρδιναλίων, όταν σου λένε και προσπαθούν να σε πείσουν, πως θα έπρεπε να μας απασχολεί "το οικονομικό αδιέξοδο και η κοινωνική αδικία", ενώ στο μετά σου αναλύουν με κάθε λεπτομέρια τί έχουν "δει" από την κλειδαρότρυπα των σελέμπριτις;

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σαλαμίνα 23.7.2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ: -17188-
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

΄Εχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 του Δημοτικού και Κοιν.Κώδικα (Ν.3463/06 ΦΕΚ. Α΄114/2006), να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 28η Ιουλίου 2010 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:

ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Δημ. Σύμβουλος Κερατσινίου
Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής 27-7-2010

ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου Ζαχαρία Ζούπη

Ο κύριος Μελάς έχει ξεκινήσει ήδη την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτοδιαφημίζεται αυτάρεσκα ήδη ως «ο ιδανικός Δήμαρχος» και ως ο άνθρωπος που «πήρε το χρίσμα από τον λαό»! Αυτό είναι δικαίωμά του. Αυτό που δεν είναι δικαίωμά του είναι να αποκρύπτει σοβαρές εξελίξεις σε κορυφαία για την ζωή μας θέματα και να μας εμπαίζει συστηματικά. Αυτό ακριβώς πράττει με το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΟΥΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ζούπης Ζαχαρίας 26/07/2010
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Δυτ.Αττικής

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΟΥΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου και διεκδικητή της στήριξης του ΠΑΣΟΚ Ζαχαρία Ζούπη για τον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας
Καλό θα κάνουν όσοι διαρρέουν στον Τύπο ονόματα υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα σε διάφορους Δήμους, να είναι πιο σοβαροί και υπεύθυνοι απέναντι στις τοπικές κοινωνίες , την Αυτοδιοίκηση και το Κίνημα. Οφείλουν να δίνουν ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση και επιπλέον έχουν χρέος να μην δίνουν την εικόνα ότι προετοιμάζουν με ανόητα και ασύστατα σκεπτικά επιλογές . Όποιος διάβασε το ρεπορτάζ για τις εκλογές , στο ‘’ΒΗΜΑ ‘’ της 23/07/2010 και γνωρίζει στοιχειωδώς τι συμβαίνει στο Κερατσίνι , κατανοεί πάρα πολύ καλά τι ενοώ.

ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Προβλήματα αναμένεται να προκύψουν στην αγορά από την απεργία διαρκείας που πραγματοποιούν από σήμερα τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
Αντιδρούν στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει για τον κλάδο τους, το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της πολιτικής για την απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

«ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2010»


O Δήμος Σαλαμίνας, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Επαρχίας Σαλαμίνας και η ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ. διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, τα «ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2010». στη Σαλαμίνα από 1 έως 8 Αυγούστου 2010 προς τιμή του μυθικού ήρωα της Σαλαμίνας Αίαντα του Τελαμώνιου.

Στα πλαίσια των Αιαντείων φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται Επιστημονική Διημερίδα
από 7 έως 8 Αυγούστου 2010 με θέμα :
« ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ»
*Ημερομηνία διεξαγωγής Διημερίδας : 07 και 08 Αυγούστου 2010
*Τόπος διεξαγωγής:………………… Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, Αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ»
*Ώρα έναρξης :…………………… Πρώτη μέρα Σάββατο 07/08/2010 και ώρα 17:00
Δεύτερη μέρα Κυριακή 08/08/2010 και ώρα 08:30
Στη Διημερίδα αυτή επιχειρείται να συγκεντρωθεί όλη η επιστημονική έρευνα και γνώση που αναδεικνύει την ιστορικότητα της Σαλαμίνας και το ρόλο της ανά τους αιώνες

Απεργία διαρκείας απο τα μεσάνυχτα των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων - Ουρές στα βενζινάδικα

Προβλήματα στην τροφοδοσία καυσίμων, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, αναμένεται να προκαλέσει η απεργία διαρκείας που ξεκινούν από αύριο τα ξημερώματα οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων...
Οι οδηγοί αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο «άνοιγμα» του κλειστού επαγγέλματος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και στη δημιουργία εταιρειών οδικού μεταφορέα.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Κακλαμάνης, Μπενάκη, Σιούφας, Πετσάλνικος οι υπεύθυνοι για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή

- 710 ήταν οι υπάλληλοι το 1993 στους 1.800 σήμερα
- 153% αυξήθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλή τα τελευταία δεκαέξι χρόνια.
- Κατά 114 αύξησε τους υπαλλήλους ο Κακλαμάνης - Κατά 481 η Μπενάκη - Κατά 209 ο Σιούφας
- "Πρωταθλητής" στις προσλήψεις ο Πετσάλνικος. Σε 10 μήνες αύξησε τον αριθμό κατά 286 υπαλλήλους!

Όποιος μπαίνει...δεν βγαίνει από τη Βουλή. Ιδιαίτερα αν το πρώτο του πόστο είναι στα γραφεία του προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων. Σε μια βουλή που προσλαμβάνει συγγενείς και φίλους και που σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα έχουν την απαίτηση να παίρνουν τους 16 παχυλούς μισθούς τους!

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Οι πολιτικοί φταίνε για την παρακμή

Έκλεισε ο ιστορικός κύκλος της Μεταπολίτευσης
Οι πολιτικοί φταίνε για την παρακμή
Ομιλία Κάρολου Παπούλια στη Γιορτή της Δημοκρατίας


«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ασκώντας αυστηρή κριτική στο πολιτικό σύστημα για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Χαρακτήρισε δε την αποδοκιμασία του συστήματος από τους πολίτες «πολλές φορές ακατέργαστη», αλλά «δίκαιη». «Όχι, όμως, όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία», πρόσθεσε.
Μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι «η ευθύνη βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη».

Τα δικαιώματά μου στις διακοπές

΄Ολο το χειμώνα ζούμε με την προσμονή αυτών των ημερών. Ας μην αφήσουμε λοιπόν να μας τις χαλάσουν δυσάρεστα απρόοπτα, παρεξηγήσεις, παραλείψεις, προστριβές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε καλά τι δικαιούμαστε και να μη διστάζουμε να τα διεκδικήσουμε. Η σαφής γνώση των δικαιωμάτων, άλλωστε, είναι το ισχυρότερο όπλο στα χέρια του κάθε πολίτη.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Με πλοίο
Σε περίπτωση που το πλοίο καθυστερήσει και δεν φύγει την προγραμματισμένη ώρα, τι μπορώ να κάνω, αφού ήδη έχω αγοράσει το εισιτήριο και βρίσκομαι στο λιμάνι περιμένοντας;

ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΑΔΑ!...

Από την : Τσαούσα
Λοιπόν, αρκετά. Μπορεί να βγήκα από Ελληνικούς όρχεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σέβομαι απόλυτα εδώ και μερικά χρόνια. Πώς βρέθηκα εγώ σε μπουρδέλο; Γιατί μου έλαχε τέτοιο λαχείο; Υπάρχει περίπτωση να γίνει το μπουρδέλο κάτι άλλο; Μια γκαλερί έργων τέχνης λένε κάποιοι, με εκθέματα τις εκατοντάδες -χιλιάδες σπερματεγχύσεις χαλασμένης φαιάς ουσίας. Μόνο αυτό μπορεί να γίνει αν αλλάξει χρήση; Όχι, δεν το δέχομαι. Προτού φύγω για το σούπερ μάρκετ...
Carrefour-Μαρινόπουλος προκειμένου να αγοράσω πανάκριβα τα κακοσυντηρημένα, ή και σάπια προϊόντα του, για να γεμίσω την κοιλίτσα μου με λίγο φαγητό να αντέξω στο μπουρδέλο, προλαβαίνω να πω δυο πράγματα. Μπορεί και τρία, και σαραντατρία, άσε το ταξίμετρο να γράφει, έτσι κι αλλιώς συνέχεια γράφει.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Νίκος Ράπτης: 45 υποψήφιοι, η πρώτη συγκέντρωση το Σεπτέμβρη


Συγκέντρωση του συνδυασμού «Πρώτα η Σαλαμίνα» αλλά και στελεχών της παράταξης, παλαιών και νέων, την Τρίτη 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο «Μελίνα». Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος ο συνδυασμός – αφού στην εκδήλωση δεν προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι – συζητήθηκαν διάφορα θέματα που έχουν σχέση με το σχεδιασμό της προεκλογικής περιόδου και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής Νίκος Ράπτης σύστησε 45 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Ανάμεσά τους κατά πληροφορίες μας τα ονόματα των Μιχάλη Παπαγεωργίου, Στάμου Μπακαούκα, Πάνου Φασουλή(λογιστή), Τάκη Μελλέ (στελέχους της Ν.Δ.), Δημήτρη Σάλπα (προέδρου εποχικών πυροσβεστών), Μαρίας Νάννου (οδοντιάτρου), Φαίης Βασιλοπούλου (κόρης του ιατρού Βασιλόπουλου), Γεωργίας Πετράτου, Βασίλη Πούτου (γιου του πρ. προέδρου της κοινότητας Αιαντείου), Γιάννη Λένη (πρ. αντιδημάρχου), Έπης Φουρίκη (διαιτολόγου), Ανάργυρου Κόμνα, Μιχάλη Λανδράκη, Ρίτσας Ανδριανού (μεταγραφή από Ό. Παπασάββα), Μαρίνου Γαλανάκη, Γιάννη Λουκά κ.ά. Μάλιστα το δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, οι άξονες και οι δράσεις που αποτελούν τη βασική δομή του προγράμματός του και στους οποίους θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του.
Ο Νίκος Ράπτης ζήτησε από όλους έναν αγώνα χωρίς ακρότητες, συκοφαντίες και λασπολογίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η μικρή κοινωνία του νησιού μας γνωρίζει όλους. Αν κάποιοι λασπολογούν εναντίον μας είναι φυσικό να χτυπούν το ‘φορτωμένο δένδρο’, όπως λέει κι ο λαός. Η παράταξή μας και το 2006 και το 2010, εκτός των άλλων, δίδαξε και διδάσκει πολιτικό πολιτισμό, ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου και αντιπολιτεύεται μόνο με πολιτικά επιχειρήματα».
Ο συνδυασμός, όπως φάνηκε, δεν βιάζεται να προχωρήσει σε συγκεντρώσεις. Η επόμενη προεκλογική συγκέντρωση ανακοινώθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου (μεταξύ 15 – 30/9), προκειμένου να γίνει δημόσια παρουσίαση των υποψηφίων και του προγράμματος της παράταξης.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κατάλληλο το θαλασσινό νερό της Σαλαμίνας για κολύμβηση
Κατάλληλο για κολύμβηση είναι το θαλάσσιο νερό σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε στις 31.05. 2010 από το Τμήμα του Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στο Δήμο αυτές τις ημέρες, πάρθηκαν δείγματα από 20 περιοχές του νησιού, που βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Οι περιοχές αυτές είναι:

Τριήμερο φωτιά

Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, ενώ αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα που με συνδυασμό το καυσαέριο θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
Όσοι θα μείνετε στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο καλό θα ήταν είτε να πάτε σε μία παραλία είτε να μείνετε στο σπίτι σας αφού στους δρόμους και ειδικά στο Κέντρο τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα.

14 χρόνια χωρίς τη μεγάλη star!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 20 Ιουλίου του 1933. Λίγες μέρες μετά την γέννηση της παθαίνει πνευμονία και με αεροβάπτιση της δίνονται τα ονόματα Αλίκη και Σταματίνα. Τελικά θα ξεπεράσει την πνευμονία και έτσι θα ξεκινήσει την ζωή της, την περίοδο του μεσοπολέμου. Οι εποχές εκείνες είναι δύσκολες για σχεδόν όλους και η οικογένεια της Αλίκης ανήκει σε αυτήν την συντριπτική πλειοψηφία. Επιπλέον κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ο πατέρας της δολοφονείται. Παρ’ όλες τις δυσκολίες η Αλίκη και τα αδέρφια της πηγαίνουν στο σχολείο. Εκεί λαμβάνοντας μέρος σε σχολικές παραστάσεις, ανακαλύπτει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ!

Δεν ολοκλήρωσε τη μια ήμερα και συνέχισε το έργο του την επόμενη.
Μα καλά ένας με λιγοστό μυαλό δεν βρέθηκε να τον σταματήσει;

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (Quiet Nights) - Γιάννης Κότσιρας

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Διαγράμμιση για κλάματα

Ποιος χαβαλές ήταν αυτός που σκέφτηκε να διαγραμμίσει την Αιαντείου; Έδωσε εντολή λοιπόν σε κάποιους άλλους άσχετους, ανεύθυνους και χαβαλέδες κι αυτοί ξεκίνησαν το τερατούργημά τους.
Τέτοια διαγράμμιση δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα χρονικά κι αυτοί που την έκαναν θα πρέπει να είναι ή τυφλοί ή μεθυσμένοι!
Ό,τι και να είναι πάντως, πρέπει πρωί – πρωί οι γραμμές να σβήσουν για να μη γίνουμε περίγελοι το Σαββατοκύριακο στους επισκέπτες του νησιού και θέμα στα κανάλια.
Πρωί – πρωί σβήσιμο με μαύρο χρώμα, εντάξει αστεράρες μου;

«ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2010»

O Δήμος Σαλαμίνας, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Επαρχίας Σαλαμίνας και η ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ. διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά υπό την ΑΙΓΊΔΑ της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ τα «ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2010». στη Σαλαμίνα από 1 έως 8 Αυγούστου 2010 προς τιμή του μυθικού ήρωα της Σαλαμίνας Αίαντα του Τελαμώνιου.

Στα πλαίσια των Αιαντείων φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται Επιστημονική Διημερίδα
από 7 έως 8 Αυγούστου 2010 με ΘΈΜΑ :

« ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ»

*Ημερομηνία διεξαγωγής Διημερίδας : 07 και 08 Αυγούστου 2010
*Τόπος διεξαγωγής:………………… Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, Αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ»
*Ώρα έναρξης :…………………… Πρώτη μέρα Σάββατο 07/08/2010 και ώρα 17:00
Δεύτερη μέρα Κυριακή 08/08/2010 και ώρα 08:30

Στη Διημερίδα αυτή επιχειρείται να συγκεντρωθεί όλη η επιστημονική έρευνα και γνώση που αναδεικνύει την ιστορικότητα της Σαλαμίνας και το ρόλο της ανά τους αιώνες

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ- ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)


Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ- ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η κοινωνική πολιτική και οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ίσως το πιο κομβικό κομμάτι που ιδιωτικοποιεί και διαλύει ο περιβόητος «Καλλικράτης». Διαλύει και ιδιωτικοποιεί κάθε κοινωνική υπηρεσία που οι ΟΤΑ προσφέρουν στους πολίτες, αφού ο «Καλλικράτης» αποτελεί την εφαρμογή των μέτρων του ΔΝΤ, της τρόικας και του περίφημου Μνημονίου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέτρων σκληρών και αντιλαϊκών που εφαρμόζει πιστά το ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Τα κυριότερα «δώρα» που φέρνει ο «Καλλικράτης» στο λαό είναι:

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΕ 24,00 euro ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ;

Που νομίζεις ότι θα δώσεις παράσταση ρε Φιλιππίδη; Στη Σκάλα του Μιλάνου ή στο Μέγαρο; Σε ένα νησί που αγκομαχά από τα μέτρα που πήραν για να καλύψουν τις ληστείες διαρκείας οι σημερινοί και οι προηγούμενοι. Σε ένα νησί που όσοι φτωχοί και αδύνατοι δεν έχουν χρήματα να πάνε αλλού, έρχονται εδώ να κάνουν μερικά μπανάκια και δεν έχουν ευρώ ούτε για σουβλάκι, και έρχεσαι εσύ ρε Πέτρο Φιλιππίδη κονομημένε (άνθρωπε και καλλιτέχνη του λαού) και βάζεις εισιτήριο 24 €; Που θα τα βρει ρε παλικάρι μια οικογένεια έστω τριμελής 72,00 € να έρθει να δει τον Μπακαλόγατο;
Που χεις ρε μεγάλε; Δεν έχεις πάρει χαμπάρι απολύτως τίποτα;
Ξέρεις ποια είναι η απάντηση που πρέπει να πάρεις εσύ και οι όμοιοί σου; Να παίξεις τον Μπακαλόγατο στη Σαλαμίνα μπροστά σε 200 άτομα για να το θυμάσαι για πολλά χρόνια.
Αυτό το Σάββατο λοιπόν ας πάμε όλοι παραλία για βραδινό μπανάκι.
Ο Μπακαλόγατος ας κάνει παρέα με τα ποντικάκια του.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ

Του Ζαχαρία Ζούπη, Πολιτικού Αναλυτή


Ενώ η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει ένα πρώτο κύκλο παρεμβάσεων σ’ όλα τα επίπεδα (Μισθολογικό, Εργασιακά, Ασφαλιστικό, Φορολογικό κλπ) ένα στοιχείο είναι φανερό : Τα διάφορα στελέχη της Κυβέρνησης κινούνται συχνά με εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις, ορισμένοι δε δεν διακρίνονται και ιδιαίτερα για το σθένος, την στωικότητα ή ακόμα και την ικανότητα που απαιτεί η αναδιάρθρωση της χώρας. Έτσι δεν είναι θέμα ολιγωρίας μόνο η καθυστέρηση σε κρίσιμους τομείς. Είναι θέμα αντίληψης, ίσως και νοσταλγίας, σε «σοσιαλιστικές» εποχές.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στον Ενικό

"Της Τσαπανίδου ο "Γκόλιας" είναι ο Σωκράτης που κλαίει η Ελλάδα"!


Του Κώστα Βλουτή




Τα έχω χαμένα.
Ποτέ δεν θα μπορέσω να μπω στη "λογική" που λέει "σκοτώνω και με έναν θάνατο στέλνω το μύνημα"...
Κολλάει το μυαλό και οι λέξεις επαναλαμβάνονται με ερωτηματικά. "Ο Σωκράτης νεκρός, μα γιατί;", "Ο Σωκράτης;"...
Να φτιάχνεις τον πρωινό καφέ σου και να κάνεις το συνηθισμένο -καθημερινό- λάθος να ανοίξεις την τηλεόραση...
"Κυρίες και κύριοι, ο Σωκράτης Γκιόλιας βρέθηκε νεκρός έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας όπου έμενε, στις 5.26 σήμερα τα ξημερώματα. Τα αίτια της δολοφονίας του δημοσιογράφου διερευνώνται".
Δεν μπορεί, κάποιο λάθος κάνουν... Ένα λάθος που δεν επιβεβαιώνεται για να ηρεμήσει τις φοβίες... Το τηλεφώνημα που δέχομαι μιλά πρώτα για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" και καταλήγει σε "τρομοκρατική ενέργεια", φίμωση του δημοσιογραφικού λόγου.
Κι αυτός ο "απλός" δημοσιογράφος-ρεπόρτερ, που οι έρευνές του ενοχλούσαν τον τελευταίο καιρό, άθελά του γίνεται το πρόσωπο της ημέρας...
Μα τον Σωκράτη;

Συμφώνησε με Ριέρα ο Ολυμπιακός

Μια πολύ μεγάλη μετεγγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα. Ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του 28χρονου Ισπανού μέσου, Άνχελ Καστέλ, οι δύο πλευρές κατέληξαν αργά το βράδυ σε συμφωνία και απομένει πλέον το τυπικό μέρος. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ριέρα που αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο, με οψιόν για άλλον ένα χρόνο από πλευράς Ολυμπιακού, με αποδοχές 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μόνο για τους... υγιείς τα ελληνικά νησιά

«Ανάβουν» οι μηχανές των ασθενοφόρων κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να διακομιστούν ασθενείς και τραυματίες που παραθερίζουν στα ελληνικά νησιά στα νοσοκομεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας των νησιών είναι τόσο μικρός που δεν μπορεί να καλύψει καλά καλά ούτε τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων. Το καλοκαίρι, οπότε ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, η αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών είναι από δύσκολη ωςσε πολλές περιπτώσεις- αδύνατη. Οι υγειονομικές ανάγκες πολλών νησιών καλύπτονται από γενικούς και αγροτικούς γιατρούς, ενώ από τουλάχιστον επτά λείπουν παιδίατροι.

Προσφυγή δικαστή κατά του Δημοσίου για τις περικοπές επιδομάτων και δώρων

Αίτηση κατά του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε στο Μισθοδικείο Εφέτης των Διοικητικών Δικαστηρίων, ζητώντας την ακύρωση των πρόσφατων νομοθετικών διατάξεων με τις οποίες μειώθηκαν τα επιδόματα των δικαστικών λειτουργών και η πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών που λαμβάνουν.
Στην προσφυγή του ο Εφέτης υποστηρίζει ότι οι περικοπές είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σημειώνεται δε ότι αντίθετες στο εν λόγω πλαίσιο είναι και οι νομοθετικές εκείνες διατάξεις που προβλέπουν την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και της αδείας διακοπών των δικαστικών.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Συνάνθρωποι!!!
Ε συνάνθρωποι...ξυπνήστε μωρέ!!!!!! Μας βιάζουν και δεν μιλάμε. Με τι μούτρα μωρέ θα κοιτάξουμε τα παιδιά μας;;; Τι σκατά ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε;;; Κλαίω..όχι γιατί χάθηκε ο Socrates... Κλαίω για την κατάντια μου..και την κατάντια μας. Πρόβατα που μας οδηγάνε στη σφαγή και ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ!!!!!!!


Πως αντέχουμε τέτοια ντροπή και ξεφτίλα;; Πως;;


Σωκράτη τα λέμε.. θα είσαι πάντα κοντά μας!"

Αυτά τα ωραία γίνονται στα Σελήνια Σαλαμίνας !!!

Τα παιδιά του ΤΕΛΑΜΩΝΑ ήταν υπέροχα!! στο θεατρικό τους το Δ.Σ Όμως τι έκανε???
Μια υπεροχή παράσταση ανέβασαν τα παιδιά του Τελαμώνα βασισμένο στις ΟΡΝΙΘΕΣ
Του.........
Αριστοφάνη διασκευασμένο για παιδιά ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά πήραν μέρος !!!!
Δεν θα πούμε το ίδιο και για το Δ.Σ του Τελαμώνα σελινιών διότι κατά τα λεγόμενα τους?
Δεν κάλεσαν λένε… κανένα από την δημοτική αρχή έτσι τουλάχιστον λένε και εμείς οφείλουμε να το πιστέψουμε η Φώτο όμως μας διαψεύδει !!
Δεν πειράζει να είναι καλά και του χρόνου πάντα επιτυχίες!!!!!
Υ.Γ Κρατήστε από την φωτογραφία τους κύκλους και το τόξο θα επανέλθουμε με πολλά γέλια!!!!
Αγανακτισμένοι κάτοικοι Σεληνίων
Αναρτήθηκε από spinospress
Υ.Γ. Αλήθεια την κα Άννα Διαμαντιδου τι περιμένει ο φίλος μου ο Γιάννης Τσαβαρης και δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα; Α! και να μη ξεχάσω τον Μητσοπουλο μετά και την αβάντα του Τραυλού , πότε θα τον ανακοινώσεις Γιάννη μου;
                                       ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΚΡΑΤΗ

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕ

Με έκπληξη διάβασα στον ΠΑΛΜΟ του Απριλίου και Μαΐου ένα άρθρο , που υπογράφει ο κ. Ευθυμίου Νίκος με επικεφαλίδα ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΝΑΙΜΕΝΗΣ με υπότιτλο ΕΡΓΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΟΦΡΑ.
Είναι γεγονός ότι το έντυπο αυτό από όργανο της ΟΕΕΣΣ έχει μετατραπεί σε ένα έντυπο αντιπολιτευτικό της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα με χαρακτηριστική σφοδρότητα από την αρχή της ανάληψης της δημοτικής αρχής από τον κ. Σπύρο Σοφρά
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ευθυμίου πρόεδρος της ΟΕΕΣΣ αναφέρει ότι έδωσε πίστωση χρόνου 3,5 χρόνων για κάποια έργα που δεν έχουν γίνει στην πιο πάνω παραλία για να μην θεωρηθεί ότι το κάνει από λόγους σκοπιμότητας.

Άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει τις έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία, στην Ηλιούπολη στις 5:26 σήμερα το πρωί από άγνωστους εκτελεστές, του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα 989».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος ή άγνωστοι χρησιμοποίησαν τέχνασμα προκειμένου να κάνουν το θύμα να βγει από το σπίτι του, στη Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι κάποιος τού κλέβει το αυτοκίνητο. Όταν ο Γκιόλιας κατέβηκε από το σπίτι του, τον πυροβόλησαν πολλές φορές .
Από το σημείο συλλέχθηκαν 20 κάλυκες από πυροβόλο όπλο.
Εκτιμάται ότι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Ποιός είναι ο κύριος "Τυχαίο; Δε νομίζω"

Ο Θοδωρής Τσεκούρας είναι ο ήρωας της διαφήμισης του 11888 του ΟΤΕ που λέγεται Πυθαγόρας Κοκτώ.
Είναι κειμενογράφος και ο ίδιος σκέφτηκε το σλόγκαν που βγαίνει από τα χείλη ακόμα και των βουλευτών, ενώ ακούστηκε και στην Επίδαυρο στους αριστοφανικούς «Ιππής» σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη.
Ενέπνευσε ακόμη και μαθητή που έγραψε σε διαγώνισμα Φυσικής Γενικής Παιδείας τα εξής:
«Στο μάθημα αυτό είναι ΦΥΣΙΚΟ να μη γράψουμε τίποτα! Γι΄ αυτό άλλωστε λέγεται Φυσική. Υπολογίζω μάλιστα πως, αν μου βάλετε 8, ο μέσος όρος μου θα γίνει 11 και θα είμαι χαρούμενος για 88 λεπτά.Ολο μαζί!11888! Τυχαίο; Δεν νομίζω! Καλό καλοκαίρι και σε σας, κύριε Σμπόνια. Δείξε λίγο Συμπόνια! Φιλάκια!».

Ες αύριον τα σπουδαία για...Σένα

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στον παίκτη και την Δευτέρα αναμένεται το ραντεβού με τον μάνατζερ του, που θα κρίνει πολλά.
Παράλληλα με την υπόθεση του Ριέρα, οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούν να κάνουν κινήσεις και στο "μέτωπο" του Σένα.
Ο χαφ της Βιγιαρεάλ έχει στα χέρια του νέα βελτιωμένη πρόταση για διετές κλειστό συμβόλαιο με απολαβές 1,4 εκ. ευρώ συν τα μπόνους για κάθε χρόνο συμβολαίου.
Η προηγούμενη πρόταση ήταν γύρω στο 1,1 εκ. ευρώ και οι απαιτήσεις του παίκτη αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ το χρόνο, συνεπώς η νέα πρόταση είναι πολύ κοντά στο να ικανοποιηθεί και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να "δώσουν τα χέρια".
Απο την πλευρά του ισπανικού συλλόγου δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο πρόβλημα, καθώς θέλει να τον αποδεσμεύσει

Αποζημίωση στον Έλληνα “Τούρκο” του γιαουρτιού

Αποζημίωση άνω των 160.000 ευρώ θα πάρει ο 77χρονος Μηνάς Καρατζόγλης,από...
μικρή γαλακτοκομική εταιρεία στη Σουηδία, η οποία χρησιμοποίησε φωτογραφία του, χωρίς την άδειά του, σε «γιαούρτια τουρκικής συνταγής».
«Καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία υπεγράφη απ’ όλες τις πλευρές. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία του σε όλα μας τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού γιαουρτιού", δήλωσε ο Τόμας Αξελσον, διευθυντής πωλήσεων της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών προϊόντων Lindahl στην πόλη Γένκεπινγκ της κεντρικής Σουηδίας.
Το ύψος της αποζημίωσης ορίσθηκε ανάμεσα στις 1,5 με 2 εκατομμύρια κορώνες (μεταξύ 160.000 και 212.000 ευρώ), συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του δικηγόρου.
Ο 77χρονος συνταξιούχος ζητούσε αρχικά αποζημίωση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ επειδή τον παρουσίαζαν ως Τούρκο και επειδή χρησιμοποιούσαν επί χρόνια το πρόσωπό του στο δημοφιλές γιαούρτι που πωλείται σχεδόν σε όλα τα σουπερμάρκετ της Σουηδίας.
Η εταιρία Lindahl υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι αγόρασε τη φωτογραφία του γενειοφόρου Ελληνα από μια τράπεζα φωτογραφιών, από την οποία σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση

Νέοι από "ασήμι"

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των νέων ηττήθηκε με 72-63 από την Γαλλία, στον τελικό του Ευρωμπασκετ της Κροατίας και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της πανίσχυρης Γαλλίας, η οποία από την αρχή της διοργάνωσης ήταν ανάμεσα στις επικρατέστερες για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αρχειοθήκη ιστολογίου