Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

@Γεια σας αδέλφια. Οι εκλογές τελείωσαν, μαζί τους αναθεωρώ και τη συνειδητή στάση μου να μη γράψω παρά ελάχιστα «Σφηνάκια» στα τελευταία προεκλογικά φύλλα των «Ανατροπών». Αποφάσισα δε να τηρήσω αυτή τη στάση μέχρι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και να ξαναγράψω πάλι μετά την ανάδειξη του νέου δημάρχου Σαλαμίνας. Οι «Ανατροπές», όπως έχουν αποδείξει από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους, θα συνεχίσουν με την ίδια δυναμική να ασκούν κριτική στην όποια εξουσία, να παλεύουν καθημερινά για την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού και των κατοίκων του, καθώς και να προσπαθούν για την όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών τους.
Ο νέος δήμαρχος Σαλαμίνας και η νέα δημοτική αρχή που εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία των ψηφισάντων του νησιού είναι γεγονός και αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2011. Ένα δύσκολο έργο που μένει πλέον στο Γιάννη Τσαβαρή και στους συνεργάτες του να αποδείξουν ότι μπορούν να το φέρουν εις πέρας, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες όσων τους εμπιστεύτηκαν χωρίς μικρότητες αλλά με μεγαλοψυχία - όπως αρμόζει να έχει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει ο δήμαρχος που αναλαμβάνει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών, «όλων των πολιτών» του τόπου και να παλεύει για το συνολικό καλό και την πρόοδο της Σαλαμίνας.
Εμείς, απ΄ την πλευρά μας, ασκώντας το συνταγματικό, δημοκρατικό μας δικαίωμα, που συνάμα είναι και υποχρέωση, της ελευθερίας του Τύπου (σαν έναν εκ των πυλώνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος), θα συνεχίσουμε μαζί με όλους εσάς να προσφέρουμε , να κριτικάρουμε, να αναδεικνύουμε, να κατακρίνουμε, να επικροτούμε, να επιβραβεύουμε όλους αυτούς που είναι υποχρεωμένοι για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια να δουλεύουν σκληρά για να πάει η Σαλαμίνα μπροστά. Ευχόμαστε στο νέο δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή κάθε επιτυχία στο έργο του.
@Από αυτό το φύλλο τα «Σφηνάκια» επανέρχονται δριμύτερα και για όλους.
@Για το καλό της Σαλαμίνας, αυτή τη φορά ο δήμαρχος ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε να μην προδοθεί από τους άμεσους συνεργάτες του.
@ Όσο για το «μάχαιραν έδωκες μάχαιραν θα λάβεις», που ακούγεται ένθεν και ένθεν, εμείς δεν το υιοθετούμε, απλά το καταγράφουμε!
@ Μια ευχή που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη είναι να καταλάβουν οι εκλεγμένοι τα όρια των δυνατοτήτων τους και να μην δημιουργήσουν προβλήματα στο νέο δήμαρχο στην κατανομή των αρμοδιοτήτων – ως είθισται. Για το καλό του τόπου μας. Εντάξει παιδιά;
@ Ο νέος δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής είναι αξιοθαύμαστος εκτός των άλλων και γι΄ αυτό: Γιατί κατάφερε να θέσει ‘υπ’ αυτόν’ κάποιους που νόμιζαν ότι ήταν κάτι και για πολλά χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να τον συκοφαντούν και να τον υβρίζουν, βλέποντας στο πρόσωπό του τον εφιάλτη τους. Αυτούς λοιπόν τους ανάγκασε να τον προσκυνήσουν, παίρνοντας έτσι την πιο γλυκιά εκδίκηση και τη μεγαλύτερη δικαίωση. Γι΄ αυτά και μόνο του αξίζουν συγχαρητήρια.
@Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιους, οι οποίοι για διάφορους λόγους ή υπό διαφορετικές συγκυρίες σ΄ αυτήν του τη μάχη δεν ήταν μαζί, αλλά σε κάποιους άλλους - που πολύ καλά γνωρίζει ο Γιάννης – οι οποίοι δήθεν όλα αυτά τα χρόνια ήταν μαζί του αλλά τις πισώπλατες μαχαιριές του τις έδιναν τη μια πίσω απ΄ την άλλη.
@ Προσοχή, προσοχή! Προειδοποίηση προς τους νέους και πολλά υποσχεθέντες! Άλλοθι ανικανότητας δεν υπάρχει και δεν αναγνωρίζεται πλέον στην εποχή μας.
@ «Τελικά έχουν δίκιο για την τεράστια δύναμη της τηλεόρασης». Τάδε έφη ο Μ. Μπασιαράς. Δεν είδα όμως φίλε Μάρκο αυτή τη δύναμη να την εξαργυρώνεις σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές. Τυχαίο, Μάρκο μου; Δε νομίζω.
@ Όταν έγραφα πριν τις εκλογές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων θα μείνουν μια ζωή υποψήφιοι, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα υπάρξουν υποψήφιοι με 10, 4, 3,1 αλλά και 0 (!) σταυρούς. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις το χειροκρότημα δεν πάει στους ίδιους αλλά σ΄ αυτούς που τους επέλεξαν.
@ Ποια πρόεδρος νεοεκλεγείσα γράφει το κε με ε και περισπωμένη;
@ Πολλές επιλογές έχει να κάνει ο νέος δήμαρχος για τη στελέχωση διαφόρων θέσεων, μιας και ο νόμος του δίνει το δικαίωμα σε θέση, π.χ. προέδρου δημοτικής επιχείρησης να τοποθετήσει και μη εκλεγμένο. Τώρα, το θέμα είναι αν θα μπορέσει να πιάσει τα πολύ καυτά κάρβουνα που μέχρι τώρα τα έπιαναν άλλοι κι αυτός απλά κοιτούσε.
@ Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη. Καμιά τύχη δεν πρόκειται να έχει η ένσταση λόγω κωλύματος εκλογιμότητας της γιατρού Λούλας Καραγιάννη, άρα ας μην ελπίζουν σε τίποτα όσοι το μόνο που κάνουν είναι να εύχονται να είναι ντεφορμέ ο αντίπαλος, ενώ θα έπρεπε να πετάει η δική τους η ομάδα.
@ Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένος ο νέος χρόνος και πολλή δύναμη σε όλους μας να αντέξουμε αυτά που δεν έχουν έρθει ακόμα. Χρόνια Πολλά σε όλους!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γλύψε-γλύψε-γλύψε, κάποιο σάλιο θα μείνει. Δεν χρειάζεται ρε Χρήστο να παιδεύεσαι, ο Τσαβαρής - δεν είναι βλάκας- πρώτα θα ικανοποιήσει εσάς τους αντιπάλους του, κι αν μείνει κάτι(που δεν θα μείνει), τότε θα το προσφέρει σε αυτούς που τον ψήφισαν.
Πάντως αν θέλεις την εύνοιά του, τότε κοίταξε να τα έχεις καλά με τους κολητούς του Μακρή, Κριτσίκη, Μαρούδη.
Οσο για την πρόβλεψή σου, ας την καλλίτερα γιατί πρόβλεψη είχες κάνει και για τον Σοφρά, αλλά έχασε.
Ετσι λοιπόν άσε τις προβλέψεις.
ή έχεις άποψη και την τεκμηριώνεις ή δεν μιλάς καθόλου.
Εκεί είναι δικαστήριο και οι δικαστές κρίνουνε με στοιχεία, και όχι με τα άστρα. Λιγη σοβαρότητα σε παρακαλώ. Δεν είσαι τυχαίος.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΤΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΟ ΣΑΛΙΟ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΛΙΓΟ, ΒΕΒΑΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΡΝΕ ΠΑΧΟΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΧΑΝ .
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ.
ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΓΕΝΙΑ. ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

sostos megale , tora oi apo pano poy to blepoyn to glipsimo de mporo na katalabo, oso gia toys kolitoy7s toy tsabari akoma den exete dei ti-po-ta

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ Η ΑΝΤΙΚΟΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ! ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΒΙΚΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

SAS TO EXO KSANAGRAPSI 50000 EYRO THN EBDOMADA

Ανώνυμος είπε...

arxonta h lathos logariasmo blepeis h pantreytikes thn tremh kai exeis paresthisis

Ανώνυμος είπε...

50000 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ,ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΜΟΥ, Ε ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ. ΕΞΑΛΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑΔΩΣΕΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!!!. ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

an den exei ginei idi.!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΟΥΝΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

RE SEIS PARTE TO XAMPARI OTI MALAKIES KAI NA GRAPSETE MIA ZOH SKOYLIKAKIA ANONIMA KAI ME KOYKOYLA THA EISASTE TON PROTO ROLO THA TON PAIZO EGO KAI MONO EGO KATALABATE MOYNAKIA?

Ανώνυμος είπε...

για το γραφείο τύπου του Δημάρχου
Λάμπρος Μαστροκόλιας
πληροφορίες: κ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ....ΠΕΣ ΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ.....ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

για το γραφείο τύπου του Δημάρχου
Λάμπρος Μαστροκόλιας
πληροφορίες: κ

Αρχειοθήκη ιστολογίου