Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά πληροφορούνται οι τυχόν ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις – μέλη του ότι, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ανακοίνωσαν την έναρξη της δράσης «digi-retail», στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Η δράση υλοποιείται από την εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με στόχο α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κ.λπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν η υιοθέτηση ολοκληρωμένων διαδικασιών ψηφιακής λιανικής, η ηλεκτρονική τιμολόγηση, οι έξυπνες κάρτες, τα ηλεκτρονικά κουπόνια, η διαφήμιση μέσα από κοινωνικά δίκτυα, οι διαδραστικές οθόνες κ.λπ.
Ο μέγιστος και ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης (μεγάλη – μεσαία – μικρή – πολύ μικρή – με 0 εργαζόμενους) : ο μέγιστος κυμαίνεται από 20.000 € - 500.000 € και ο ελάχιστος από 5.000 € - 10.000 €.
Το ποσοστό της επιχορήγησης ανά εγκεκριμένο έργο κυμαίνεται από το 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης (για τις μεγάλες επιχειρήσεις), 50% (για τις μεσαίες επιχειρήσεις), έως και το 60% (για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς και για αυτές με 0 εργαζόμενους).
Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» θα διαρκέσει από την 14η Ιανουαρίου 2011 έως την 15η Φεβρουαρίου 2011.
Περισσότερες πληροφορίες, λοιπές προϋποθέσεις ένταξης καθώς και ο οδηγός της δράσης βρίσκονται διαθέσιμα στις ιστοσελίδες του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» www.digitalaid.gr, της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού www.infosoc.gr, του Υ.Π.Α.Α. www.mindev.gov.gr και του Επιμελητηρίου www.eep.gov.gr , ενώ πληροφορίες δίνονται και στην ειδική γραμμή 8005000115.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου