Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή στην παραπλανητική διαφήμιση!

Καμία συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με οποιοδήποτε έντυπο!
Το τελευταίο διάστημα ενεφανίσθη στη Σαλαμίνα επιχειρηματίας ο οποίος ενημερώνει τηλεφωνικά τους καταστηματάρχες ότι σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σαλαμίνας εκδίδει χριστουγεννιάτικο περιοδικό, στο οποίο και τους ζητά στη συνέχεια να διαφημιστούν. Επειδή πολλοί επαγγελματίες κατήγγειλαν το γεγονός στην εφημερίδα μας, εκφράζοντας την απορία σχετικά με το είδος της συνεργασίας που θα μπορούσε να έχει ένας σύλλογος με συγκεκριμένους ιδιώτες – οι οποίοι απ΄ όσο γνωρίζω δεν είναι καν μέλη του – απευθυνθήκαμε επίσημα στον Εμπορικό Σύλλογο ζητώντας από το Δ.Σ. να πάρει θέση.
Με απαντητική επιστολή του ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας μας δήλωσε τα παρακάτω:
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ημερ. 26/11/2010
Αγαπητέ Κύριε Θεοχάρη, κατόπιν ερωτήσεώς σας με σχετικό έγγραφο την 26 Νοεμβρίου 2010 όσον αφορά τη συνεργασία του Συλλόγου μας με όποιο διαφημιστικό έντυπο, σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε έχει προκύψει οποιαδήποτε είδους συνεργασία.
Σας επισημαίνουμε ότι στόχος και σκοπός του φορέα μας είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας, ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται, και φροντίζουμε να περιοριζόμαστε αυστηρά και μόνο σε αυτό.
Μετά τιμής
Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Χονδροκούκη Μαρία Μίχας Γεώργιος

Με λίγα λόγια ο Εμπορικός Σύλλογος δεν συνεργάζεται με κανέναν ιδιώτη για την έκδοση οποιουδήποτε εντύπου και κακώς έγινε επίκληση του ονόματος του Συλλόγου και μάλιστα της προέδρου κ. Μ. Χονδροκούκη. Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος, προ ενός μηνός ένας επιχειρηματίας της τηλεφώνησε απλά για να την ενημερώσει ότι σκοπεύει να εκδώσει ένα περιοδικό και να τη ρωτήσει αν θέλει σε αυτό να παραχωρηθεί δωρεάν στον Εμπορικό Σύλλογο κάποια σελίδα. Ουδείς όμως, όπως μας είπε, δεν την πληροφόρησε ότι κάτι τέτοιο θα λογιζόταν ως συνεργασία του Συλλόγου στην έκδοση και πως θα χρησιμοποιούταν αυτό κατά την προσέγγιση υποψηφίων πελατών.
Ύστερα από αυτά, εμείς τι να πούμε; Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να καθαγιάζει όλα τα μέσα. Ας δουλέψει ο καθένας μας όπως μπορεί κι ας μην χρησιμοποιεί το όνομα κανενός εν αγνοία του. Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε έναν υγιή ανταγωνισμό, ιδιαίτερα οι νεοσσοί του χώρου. Με τέτοιες εξυπναδίστικες μεθόδους κερδίζουμε μόνο βραχυπρόθεσμα και χάνουμε άπαξ και διά παντός το κύρος μας, όταν θα στραφούν εναντίον μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου