Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δενδροφύτευση

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 (10:00πμ.-13:00μμ.) θα πραγματοποιηθεί Δενδροφύτευση κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Ευριπίδειο Θέατρο και γύρω από αυτό. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Παναγία Ελευθερώτρια (Λόφος Πατρίς) στις 10 πμ.
Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του θα εκτελέσει μια σειρά δενδροφυτεύσεων με απώτερο σκοπό την οικολογική και αισθητική βελτίωση κάποιων επιλεγμένων περιοχών.
ΠΕΡΙΟΧΗ
Η περιοχή που επιλέγει για την πρώτη φάση των εργασιών, είναι ο λόφος «Πατρίς» που βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης της Κούλουρης, στην κορφή του οποίου βρίσκεται το Ευριπίδειο θέατρο. Πιο συγκεκριμένα θα φυτευτεί : α) ο χώρος εντός του θεάτρου από τα εκδοτήρια ως το θέατρο και β) το βόρειο πρανές του δρόμου, που οδηγεί από τα σχολεία ως την κορφή του λόφου σε μήκος 350 μέτρων με σκοπό τη δημιουργία δενδροστοιχίας παράλληλα του δρόμου. Διοικητικά η περιοχή υπάγεται στο Δήμο Σαλαμίνας και δασικά υπάγεται στο Δασαρχείο Πειραιά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε πόσοι αγαπάμε τη Σαλαμίνα. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΣ να υποστηρίξουμε άλλη μια αξιέπαινη προσπάθεια του Περιβαλλοντικού, και να κάνουμε το περιβάλλον που ζούμε λίγο καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ,ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙ.

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ελπίζω, ότι δεν θα βρεθούν άνθρωποι
για να επικρίνουν τη πρωτοβουλία αυτή
του ΠΕΡΙΒΟΣ,για δενδροφύτευση.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι,δεν θα
κρίνουμε τις πράξεις και τις ενέργιες
του ΟΜΙΛΟΥ για τα μεγάλα περιβαλλο-
ντικά προβλήματα που απασχολούν τον
τόπο μας.
Αρκεί,αυτή η κριτική νάναι καλοπροαί-
ρετη και επικοδομητική.
Και βέβαια, θάταν ακόμη καλύτερη άν
ήταν και συμμετοχική.

Αρχειοθήκη ιστολογίου