Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 3 ΕΥΡΩ ΣΤΟ Κ.ΥΓΕΙΑΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

KIΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(Νέα ΑΥτοδιοικητική ΜΑΧΗτική Ανατροπή)
Αντιδρώντας στα νέα μέτρα που επιβάλλουν είσπραξη εισιτηρίου 3 ευρώ και την πληρωμή των εξετάσεων σε νοσοκομεία - Κ. Υγείας, η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α προχώρησε στις εξής δράσεις :
Ανάρτηση πανώ στο Κ.Υγείας (φωτο)
Επίδοση κειμένου στη Διοίκηση , το Σωματείο εργαζομένων και το προσωπικό του Κ.Υγείας Σαλαμίνας όπου ζητήσαμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να καταργηθεί το μέτρο στην πράξη .
Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο στις λαικές αγορές για ενημέρωση των πολιτών
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό δαπανών για την υγεία σε όλη την Ε.Ε.
που μέσω της φορολογίας και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουμε πληρώσει και μια και δύο φορές για την δημόσια υγεία.
που καταργείται μεγάλος αριθμός εξετάσεων και οι ασφαλισμένοι καλούνται να τις πληρώσουν από τη τσέπη τους ακόμα κι αν αυτές εκτελούνται σε δημόσιο νοσοκομείο.
που 4.000 και πλέον συμπολίτες μας έχουν υπογράψει για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ενώ τα μέτρα αυτά οδηγούν στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας.
που καλούνται να γίνουν ανθρωποθυσία στο όνομα του μνημονίου οι φτωχοί, οι άνεργοι και οι μετανάστες- μεταξύ τους χιλιάδες παιδιά και χρόνιοι πάσχοντες- αν δεν έχουν να πληρώσουν.
που εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί το εισιτήριο να ανέβει στα 5 ή και τα 10 ευρώ- σύμφωνα και με δηλώσεις του Λοβέρδου.
Τη στιγμή που κυβέρνηση και τρόικα περικόπτουν από την Υγεία 1,4 δις ευρώ σε σχέση με πέρσι(!), ενώ χαρίζουν φοροαπαλλαγές και ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο, δισεκατομμύρια στις τράπεζες και στους εμπόρους όπλων.
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΑΞΙΚΟ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ…Μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, που από τις 22 Νοέμβρη καλούσε τους ασθενείς να μην πληρώνουν το εισιτήριο και τις εξετάσεις που υποβάλλονται και συνεχίζει τον αγώνα. Μαζί με πολλά νοσοκομεία της χώρας από τον Ερυθρό μέχρι το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που ήδη έχουν προχωρήσει σε ανάλογες δράσεις.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: E-mail : naymaxha@gmail.com Τηλ.-Fax 210-4640647

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου