Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τέλη Νοεμβρίου χωρίς καθηγητές το Αθλητικό Γυμνάσιο Σαλαμίνας!

22 Νοεμβρίου κι ακόμη δεν έχει λειτουργήσει το Αθλητικό Γυμνάσιο Σαλαμίνας, που κάνει μάθημα στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου. Ο λόγος; Το Υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν έχει στείλει Καθηγητές Φυσικής Αγωγής! Έτσι τα παιδιά που έχουν επιλεγεί για το Αθλητικό (τρία τμήματα, από ένα σε κάθε τάξη) παρακολουθούν το πρόγραμμα του κανονικού Γυμνασίου χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν στο άθλημά τους κατά τις ώρες του σχολείου.

Το Αθλητικό Γυμνάσιο(ΤΑΔ) λειτουργεί τα τελευταία χρόνια μετά από μακρύ αγώνα της Ένωσης Γονέων με 4 αθλήματα (βόλεϊ, κωπηλασία, τένις και πινγκ – πονγκ). Για κάθε άθλημα υπάρχουν δύο γυμναστές, καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Αυτή τη στιγμή - τέλη Νοεμβρίου -το σχολείο δεν διαθέτει κανέναν εκ των 8 γυμναστών!!!
Η διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου έχει επικοινωνήσει επανειλημμένα με το αρμόδιο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πειραιά, ενώ με σημερινή επιστολή του που κοινοποιεί στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ένωση Γονέων και στο Δήμο Σαλαμίνας και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου ζητά να επιλυθεί άμεσα το θέμα.
Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι πως τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν σταλεί καθηγητές, το Υπουργείο αιτιολογεί την καθυστέρηση λέγοντας πως δεν έχουν επιλυθεί ακόμη τα προβλήματα που προέκυψαν με τη μεταφορά των μαθητών προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού πριν λίγες ημέρες ζητήθηκε από όλους τους γονείς ανά την Ελλάδα, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε ΤΑΔ – ΕΤΑΔ, να αναλάβουν εκείνοι τα έξοδα της μετακίνησης των μικρών αθλητών, διότι το κράτος αδυνατεί να το κάνει. Το επιχείρημα βέβαια δεν ισχύει για τη Σαλαμίνα, όπου ο δήμος έχει ήδη από την προηγούμενη σεζόν αναλάβει αυτές τις υποχρεώσεις (δεδομένης και της ασυνέπειας της κεντρικής εξουσίας ως προς τις πληρωμές των μεταφορέων – ΚΤΕΛ, ταξί).
Μ΄ αυτά και με τ΄ άλλα, τα παιδιά του Αθλητικού της Σαλαμίνας έχουν μείνει χωρίς γυμναστές και η λύση μεταφέρεται από μέρα σε μέρα, ενώ κοντεύει να τελειώσει το α΄ τρίμηνο. Έτσι αντιλαμβάνεται η κεντρική εξουσία την εξειδίκευση, τη βοήθεια προς τους μαθητές να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Σφιχτή δημοσιονομική πολιτική δε μπορεί να σημαίνει κατάργηση της παιδείας! Όπως χαρακτηριστικά λέει στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων, οι περικοπές δαπανών θα μπορούσαν, διάολε, να ξεκινήσουν απ΄ αλλού!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λείπουν και σε άλλα σχολεία της Σαλαμίνας καθηγητές. Είναι ντροπή. Η παιδεία έχει αφεθεί στη μοίρα της. Και δεν είναι μόνο η έλλειψη καθηγητών αλλά και η μείωση των χρημάτων που παίρνουν τα σχολεία. Ότι γίνεται, γίνεται μόνο από την αγάπη κάποιων καθηγητών για τη δουλειά τους.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο και τούτο εδώ να δείτε ξεπεσμό αντιδήμαρχος καθαριότητας κάρφωσε τον εαυτό του
Στο σωματείο εργαζομένων ότι απασχολεί παράνομους εργάτες καθαριότητας αληθεύει Σοφρά εσείς τι θέση παίρνεται μιας και ο εν λόγο αντιδήμαρχος είναι αποτυχών σύμβουλος σας τις πρόσφατες εκλογές
προσέξτε γιατί μπορεί να καρφώσει και εσάς για αυτό που είσθε έτοιμος να κάνετε με ανασφαλίστους και παράνομους εργάτες καθαριότητας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ 2:39 ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΑΛΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΠΟΡΥΜΑΤΟΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΥΤΟΣ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΟΛΥΤΟΣ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΛΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΤΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΓΑΠΗΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ , ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΛΗ ΝΥΧΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Π....Α ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΜΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ........................

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αυτό το Σάββατο πάμε όλοι γήπεδο.
Στο γήπεδο του Αμπελακιακού στις 3μμ η ομάδα μας δίνει ένα πολύ κρίσημο αγώνα με την ομάδα του Ικαρου Καλλιθεας για το πρωταθλημα και δεν πρεπει να ληψει κανεις.
Αυτό το Σάββατο λοιπόν στις 3μμ πάμε 'ολοι γήπεδο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου