Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ». ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ». ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ
· Το δημόσιο χρέος δεν είναι του λαού και δεν πρέπει να πληρώσει! Το δημόσιο χρέος είναι δάνεια που έπαιρνε το ελληνικό κεφάλαιο, βιομήχανοι, εφοπλιστές για πάνω από 100 χρόνια. Είναι τόκοι και τοκοχρεολύσια πάνω σε αυτά τα δάνεια, είναι χρέη που μέσω του κράτους οι κυβερνήσεις το μετέφεραν στις πλάτες μας.
· Να φύγει η κυβέρνηση που εξαπάτησε το λαό υποσχόμενη εντελώς τα αντίθετα από αυτά που εφαρμόζει. Πετσόκοψε μισθούς, συντάξεις, κατάργησε επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αύξησε το χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας. Διέλυσε το κοινωνικό κράτος, Αύξησε το ΦΠΑ και παρέλυσε την οικονομία. Καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, κατέλυσε τη λαϊκή κυριαρχία. Ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.
· Να ανατραπεί η πολιτική που συντρίβει τη νεολαία. Που συντρίβει τους νέους και τις νέες που δεν βρίσκουν δουλειά. Που εξευτελίζονται αναζητώντας την. Που σπουδάζουν χωρίς να ξέρουν το λόγο. Που βλέπουν να παραβιάζεται κάθε δικαίωμά τους. Που ονειρεύονται να φύγουν από τη χώρα. Που έχουν μπροστά τους μια δεκαετία χωρίς προοπτική.
· Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ακολουθώντας η κυβέρνηση τις επιταγές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ φουντώνει κι άλλο το χρέος σε βάρος του λαού. Λέει ψέματα πως τα δάνεια που παίρνει πάνε σε μισθούς και συντάξεις. Το μεγαλύτερο μέρος επιστρέφει στους τοκογλύφους.
· Ούτε ένα ευρώ από φόρους στην Περιφέρεια στους κερδοσκόπους δανειστές. Απορρίπτουμε την μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω Καλλικράτη σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα διαλύει κέντρα υγείας, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, δημόσιο αθλητισμό, πολιτισμό για να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος και το ιδιωτικό κεφάλαιο.
· Λεφτά υπάρχουν και πολλά. Στα 25 δις ευρώ που ξαναέδωσε ο Παπανδρέου στις τράπεζες. Στις φοροαπαλλαγές των πλουσίων. Στη δραστική μείωση της φορολογίας των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου από το 45% στο 24%. Στις 56 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές. Στα 30 δις ευρώ ανείσπρακτους φόρους. Στην εκκλησιαστική περιουσία. Στις φοροαπαλλαγές σε οφ-σορ εταιρίες και σε εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Στις υπέρογκες σπατάλες σε πολεμικές δαπάνες .
· Να διαγραφεί το δημόσιο χρέος.
· Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες με δημοσίευση των πράξεών τους και δημόσιο έλεγχο.
· Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δραστική περικοπή των πολεμικών δαπανών.
· Αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λαού. Αυξήσεις στους μισθούς. Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στην κοινωνική πρόνοια.
· Απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση μισθού. Νέες θέσεις εργασίας, Στήριξη των ανέργων.
· Αξιοποίηση της δημιουργικής δύναμης της νεολαίας, μέσω της παιδείας, της τεχνολογίας, συλλογικών μορφών παραγωγικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου