Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Αίας στο Αιάντειο

Ο Αίας γύρισε στον τόπο του.
Έγιναν εχθές το πρωί στις 11 τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αίαντα στη συμβολή Λ. Αιαντείου και Σικελιανού στο Αιάντειο. Το εντυπωσιακό κατά κοινή ομολογία , ορειχάλκινο άγαλμα του ομηρικού ήρωα, ύψους τρεισήμισι μέτρων, φιλοτεχνημένο από τη γλύπτρια Γαβαλά, στέκεται εκεί, στην είσοδο του χωριού που φέρει το όνομά του, ακοίμητος φύλακας φρουρός του βασιλείου του.
Πλήθος αντιπροσωπείες σχολείων, πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αλλά και αρκετοί κάτοικοι βρέθηκαν σήμερα στο Αιάντειο για να υποδεχτούν το μεγάλο ήρωα στην πατρίδα του. Για τη ζωή και το μεγαλείο του Αίαντα μίλησε ο φιλόλογος – καθηγητής Χρήστος Λεμπέσης, ενώ ο δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε ότι το συγκεκριμένο άγαλμα έπρεπε να έρθει στο Αιάντειο και ο χώρος που τοποθετήθηκε επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή.
Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΚΡΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΛΚΙ (ΠΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΙΑΝΤΕΙΟ )ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΕ ΖΑΓΑΡΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΗΦΟΥΣ Η ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΡΕ, ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Όνομα:
Τίτλος: ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Email:
Σχόλια: Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που σε προεκλογικό αγώνα ΚΑΝΕΙΣ από τους [αντιπάλους]δεν έχει καταφερθεί ενάντια στο Σπύρο Σοφρά με όπλα που αφορούν κακοδιαχείρηση και οικονομικές ατασθαλείες ...τυχαίο? δε νομίζω
Απλά μετά από καιρό έχουμε μπροστά μας έναν έντιμο Δήμαρχο ας τον κρατήσουμε κοντά μας είναι σπάνιο το φαινόμενο .

Ανώνυμος είπε...

Ρε μουστακια πολυ κλασιμο εχει πεσει σ μπλογκ σου. Μαλλον εισαι ο μονος που το διαβαζεις. Εσυ και ο Ραυτοπουλος

Ανώνυμος είπε...

proton ta SAPANIA MAS EFAGAN mia zwh..!!!
deuteron:
liges meres prin tis dimotikes t thimithikan???
re paidia eleos min mas mernate toso anegefalous,
min mas kseftilizete allo tin noimosini mas,sas PARAKALO dhladi..!!!!
liges meres ta fota sta paloukia..
na min pw k tipota allo??
k me tin proti vroxi sto vourkari 50 metra apo tin thalassa pernume to fery boat (k thelete gefira??)na pame ston agio nikola?????
h milane gia zeuksi faneromenis me gefira????
ton kako tous ton kairo.!!!
as fotisoun tin faneromeni pou exei skotthi tosos kosmos k na afisoun tis gifties...ELEOS PIAAAAAA

Ανώνυμος είπε...

DEN KATALABES TA SKOYLIKIA SAN ESENA BRISKOYN PROSFORO EDAFOS STOYS KOYKOYLOFOROYS TOY SALAMINA PORDA KAI NIOYS

Ανώνυμος είπε...

KALA RE 7:18 DEN EXEIS KATALABH OTI AYTO TO MPLOG DEN EINAI GIA MALAKES KOYKOYLOFOROYS KAI ROYFIANOYS? AI STO DIAOLO KAI ESY PANBLAKA

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Προς Ομοσπονδία ΕΕΣΣ
Κοιν: Δήμο Σαλαμίνας
Τοπικό Δίκτυο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 11 Ιουλίου για να συζητήσει την νέα δεύτερη προκλητική επίθεση το Σάββατο 7 Ιουλίου, του Δημοτικού συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Τσαβαρή κατά του Προέδρου του Συλλόγου μας και εκδότη της εφημερίδας «ΕΝΟΤΗΤΑ» Μάνου Δερτούζου.
Η νέα χυδαία επίθεση, αυτή τη φορά στο χώρο της Ομοσπονδίας (τόσο εκτός όσο και εντός της αιθούσης) με ακατανόμαστες ύβρεις αλλά και απειλές για το μέλλον, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας αλλά και στην ομαλή πολιτική ζωή της Σαλαμίνας.
Καλείται η Ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να πάρει θέση και να καταδικάσει την αήθη επίθεση κατά του Προέδρου του Συλλόγου μας, διότι σε αντίθετη περίπτωση συμφωνεί με παρόμοιες συμπεριφορές.
Κατακρίνουμε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας διότι παρ’ όλο που έλαβε γνώση του γεγονότος, εσιώπησε στη χυδαία και προκλητική συμπεριφορά του μέλους της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον Πρόεδρο του συλλόγου μας Μάνο Δερτούζο και καλεί όλους να καταδικάσουν την νέα αυτή προκλητική επίθεση, που έχει στόχο αυτή τη φορά την ελεύθερη έκφραση και την τρομοκράτηση του τοπικού τύπου.
Το Διοικητικό συμβούλιο επίσης αποφασίζει ομόφωνα να μην καλεί πλέον σε καμία εκδήλωση του συλλόγου μας τον κ. Γιάννη Τσαβαρή.
Για το Διοικητικό συμβούλιο.


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Μάνος Δερτούζος Λουκάς Ψαρράς

Ανώνυμος είπε...

Ρε ξεφτιλα μουστακια γραψε για τη μεγαλειωδη συγκεντρωση του Σοφρα στα Παλουκια! Μονο οι συμβουλοι ηταν και αυτοι χωρις τις γυναικες τους. 100 ατομα με το ζορι.Γι αυτο αλλωστε τη εκανε στο δρομο και οχι στο γηπεδο. Για να φανουν πολλοι. Δεν την εκανε καλυτερα στα goody's; Ανετα χωραγανε.
Μουστακια ετοιμασου... Οι μερες λιγοστευουν.Θα φατε τετοια μπουτσα που δε θα τη χωνευετε.
Αλλα εσυ δεν εχεις προβλημα. Ειτε Ναννου ειτε Τσαβαρης εσυ θ΄ αρχισεις το γλειψιμο την επομενη των εκλογων. Ξερεις...οπως με τον Τραυλο.
Σκουληκι, παρασιτο , αμοιβαδα με μουστακι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΟΣΟΙ ΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΕΜΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
ΟΠΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΧΑΣΕ .
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

RE SY TORA KATALABA PIOS EISAI ESY POY TA EXEIS ME TO MOYSTAKIA. EISAI ESY POY MAS TON EBRIZES GIATI SE TSIMPAGE TO MOYSTAKI TOY STHN PLATH SOY OTAN STON EXONE BATHIA STA EGATA SOY .NAI NAI TORA SE KATALABA ADELFOPOYSTARAKO

Ανώνυμος είπε...

Τα χύσια που σου εριξα στη μαπα σκουπιζε ο μουστακιας

Ανώνυμος είπε...

ANTONAKI PROSEKSE KALA GIATI PISO EXEI H AXLADA THN OYRA POYSTH KOLOTOYMPA ANTONAKI.M

Ανώνυμος είπε...

THN EPOMENH FORA THA GRAPSO OLOKLHRO TO POYSTROONOMA SOY ANTONAKI GI AYTO PROSEKSE KALA KOLOTOYMPA PEOTHILASTH

Ανώνυμος είπε...

3 Νοεμβρίου 2010 1:25 μ.μ. file na pw oti eisai karagiozakos den tha to katalavis,
na pw koroido? to idio...!!
11 monades sxedon mprosta o tsavaris k milate???
xexexexexexexex
poso gelaw pia..!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

k exoume ton eksoraistiko na mas ta prizei....
valte hmerominia re mages na doume to thema???
parapliroforisi mono?????

Αρχειοθήκη ιστολογίου