Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
Προς: -Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ
Κοιν.: -Βουλευτές Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ
-Ν.Ε. Β’ Πειραιά
Κερατσίνι, 14-09-2010
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
Αγαπητοί σύντροφοι,
Μαζί με τις πολλές ΄΄ καινοτομίες ΄΄ που εγκαινιάσατε κατά τις φετινές διαδικασίες επιλογής υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, εγκαινιάσατε από χθες και άλλη μία. Μας αποκλείσατε – όλους τους διεκδικητές του ΄΄ χρίσματος ΄΄ ή της στήριξης – από την κρίσιμη, χθεσινή σύσκεψη όπου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία ερευνών στον νέο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη, πολιτικά και ανθρώπινα προσβλητική συμπεριφορά. Πρόκειται για απαξιωτική συμπεριφορά προς στελέχη με πολύχρονη πορεία και προσφορά. Για στελέχη που αύριο θα τους ζητηθεί ασφαλώς να προσφέρουν στην μάχη των Δημοτικών Εκλογών και στις πολιτικές μάχες που δίνει το ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητοί σύντροφοι,
τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΄΄ κλητήρες ΄΄, ούτε θεατές διαδρομισμών και μεθοδεύσεων. Για να αναφερθώ στις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες και το 2002 και το 2006 οι έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί παρουσιάστηκαν στους υποψήφιους.
Και στις δύο περιπτώσεις είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου. Και στις δύο περιπτώσεις είχαν πραγματοποιηθεί μαζικότατες συνελεύσεις. Αυτή την φορά απλά δεν έγινε τίποτα. Δεν ρωτήθηκε κανείς.


Στην εποχή της ΄΄ Συμμετοχικής Δημοκρατίας ΄΄ κανείς δεν ρώτησε κανένα. Ούτε καν μας καλέσατε μια φορά. Φτάσατε στο σημείο να μην μας παρουσιάσετε καν τις έρευνες. Φτάσατε στο σημείο να πάρετε απόφαση να πραγματοποιηθεί και νέα έρευνα με την συμμετοχή δύο μόνο διεκδικητών, χωρίς καν να μας ενημερώσετε! Μιλάμε για πρωτοφανή πολιτική απρέπεια προς εμάς, αλλά και τους πολίτες που μας στηρίζουν. Μιλάμε για απαράδεκτες συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιοι αντιμετωπίζονται ως πατρίκιοι και κάποιοι ως πληβείοι. Κάποιοι ως ΄΄ κομματικοί ΄΄ και κάποιοι ως ΄΄ προστατευόμενο είδος ΄΄ που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς.

Ασφαλώς θα προχωρήσετε όπως εσείς νομίζετε. Ήδη υπάρχουν τα δείγματα, τρεις μήνες τώρα που καλλιεργήσατε με ευθύνη σας στον χώρο μας κλίμα φυγής και ηττοπάθειας και ανοίξατε τον δρόμο για οδυνηρή ήττα. Ήδη είδαμε με τι επιτυχία κάνατε την δουλειά, αφού ακόμα και σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη μας στέλνουν ουσιαστικά υποψηφίους στον Λουκά Τζανή, έναν λαϊκιστή πολιτικό τυχοδιώκτη που έχει καταφέρει να είναι κομματάρχης ταυτόχρονα του Γ. Τραγάκη, του Δ. Λιντζέρη και του Π. Φασούλα και εξαγοράζει πολιτικές συνειδήσεις μέσα σε κλίμα συναλλαγής, με τρόπους που να είστε σίγουροι, ότι θα καταγγελθούν στην τοπική κοινωνία. Είναι πράγματι σημαντική επιτυχία να συζητάς στις 14 Σεπτεμβρίου αν θα δώσεις χρίσμα ή στήριξη σε κάποιον, όταν ο πολιτικός χώρος σου αποσυντίθεται.

Ήδη σας είχα στείλει δύο επιστολές με ολοκληρωμένες τις απόψεις μου. Δεν ξέρω αν τις κοίταξε και κανείς. Δεν έχει σημασία. Σας στέλνω κι’ αυτή για να αισθάνομαι προσωπικά εντάξει, για να αισθάνομαι ότι δεν σιώπησα για το έγκλημα. Έγκλημα για το Κερατσίνι, την κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ.

Ο καθένας μας ας πάρει τις ευθύνες του.
Συντροφικά
Ζαχαρίας Ζούπης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ena pasok mpoyrdelo

Αρχειοθήκη ιστολογίου