Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΦΡΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΦΡΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητά μου παιδιά,

Σας καλωσορίζω και φέτος στην τάξη και σας εύχομαι Καλή και Δημιουργική Χρονιά.
Τα σχολικά χρόνια αποτελούν ίσως την πιο όμορφη, ανέμελη αλλά και ταυτόχρονα γόνιμη περίοδο της ζωής μας. Είναι τα χρόνια που αποθηκεύουμε γνώσεις τις οποίες κουβαλάμε για πάντα στο προσωπικό μας οπλοστάσιο. Και κάτι περισσότερο: Είναι τα χρόνια που εντασσόμαστε στους πρώτους κοινωνικούς πυρήνες έξω από το σπίτι μας και ορίζουμε την ταυτότητά μας σε σχέση με τον περίγυρό μας. Που εκφράζουμε τις πρώτες μας ανησυχίες και διεκδικήσεις, που διαμορφώνουμε το δικό μας όραμα για τον κόσμο.
Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να ενισχύει και το σχολείο σήμερα, αν θέλει να προετοιμάζει όχι απλά και μόνο, όπως λέγαμε κάποτε, αυριανούς επιστήμονες αλλά ώριμους συνειδητοποιημένους και προπαντός ευτυχισμένους πολίτες. Πολίτες που έχουν μάθει να σκέπτονται και όχι να παπαγαλίζουν, που έχουν μάθει να παλεύουν για τα δικαιώματά τους αλλά και γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, που έχουν μάθει να δρουν ομαδικά και όχι εξατομικευμένα.

Παιδιά μου,
Μου φαίνεται ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που και γω περνούσα κάθε Σεπτέμβρη την πόρτα του σχολειού με τη σάκα φορτωμένος βιβλία κι όνειρα. Εύχομαι τα δικά σας τα όνειρα να γίνουν όλα φωτεινή πραγματικότητα και τα βιβλία το όχημα που θα σας οδηγήσει σ΄ αυτά. Καλή Χρονιά!

Σπύρος Σοφράς

Δήμαρχος Σαλαμίνας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πνιγηκαμε στα σκουπιδια ρεεε

Ανώνυμος είπε...

fateta reeeeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

μη τα πετατε οπου βρειτε ρε σκουπιδια τα σκουπιδια.

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι θα απαντήσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε αυτο: https://sites.google.com/site/perivos/anakoinoseis/erotematologioprostousypopsephiousdemarchous.

Ανώνυμος είπε...

dhmarxe ta fota stin salamina tha ta anavete stin wra tous?????
efige to kalokairi.....
nyxtoni apo tis 7 k eseis akoma na to katalaveteeeeee?????
9para 20 anapsan...!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου