Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Γράμμα προς υποψήφιο δήμαρχο"


του Κώστα Βλουτή
Αγαπητέ υποψήφιε δήμαρχε,
Πρώτον, έρχομαι να σε ρωτήσω αν είσαι καλά (που είσαι) και δεύτερον, να ευχηθώ το ίδιο να συμβεί και σε μας (που δεν το βλέπω, με τόση κρίση)...
Μετά να σου πω πως μ΄έφερες σε δύσολη θέση χθες, όταν άπλωσες το χέρι σου και με "απειλητική" ευγένεια ...σχεδόν απαίτησες να σου δώσω το δικό μου...
Έκπληξη μου προκάλεσε το γεγονός ότι άφησες την καρέκλα σου που, 4 χρόνια μετά, έχει πάρει το σχήμα του πισινού σου από το βάρος κι από τα... χρόνια σιγουριάς!
(Καημένη καρέκλα...)
Η ...αγωνία για την επόμενη 4ετία της κυριαρχίας σου στο δήμο, βλέπεις, σου "ξήγησε τ΄όνειρο" και πήρες τις ρούγες προς άγραν ψήφου...
(Καημένε ψηφοφόρε...)
... Αλλά, για κακή σου τύχη, ήμασταν σε δρόμο που άρχισες -όπως κάθε 4 χρόνια και στο παρά πέντε των εκλογών- να λακουβιάζεις, με την δικαιολογία σε ταμπέλα "εκτελούνται δημοτικά έργα"...
Μια δυστυχισμένη κυρία, μεγάλης ηλικίας, γλύστρησε μπροστά σου και οι εργάτες την βοήθησαν να σηκωθεί. Κι ενώ αναθεμάτιζε την ύπαρξή σου χωρίς να σε δει, εσύ την έκανες με ελαφρά, σαν τον ...Σπύρο Λούη που τον είχαν κατηγορήσει πως έκοψε δρόμο που δεν ήξεραν οι αντίπαλοί του και αφού ήπιε ένα κρασοποτηράκι ξεροσφύρι κι άσπρο πάτο, σχεδόν μεθυσμένος βρέθηκε στην πρώτη θέση του Μαραθώνιου δρόμου, των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων!

Εκείνος, βέβαια, ήταν ο Σπ. Λούης και πολλές "πετριές" μπορούσαν να ρίξουν στην επιτυχία του πάνω. Εσύ, με τόση κακοδιαχείρηση, με ποια δικαιολογία την κάνεις;

Δεν αντέχεις ν΄ακούσεις ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία θέση, μεταξύ των 27 μελών της Ε.Ε., σε ότι αφορά το ποσοστό των χρεών των δήμων ως προς το ΑΕΠ.

Το 2009, σου λέει, οι δήμοι άντλησαν περισσότερα κεφάλαια από τις υποχρεώσεις που είχαν και παρ΄όλ΄αυτά, κατέγραψαν ζημιές!

Πες μου, πως γίνεται;
Γιατί δεν αντέχω να ξανακούσω τον ..."άτυχο κλοιρονόμο", τον κύριο Θου Που, να μου λέει κατάμουτρα: "Μαζί τα φάγαμε...".

Ήρθα εγώ στο δήμο κι έφαγα μαζί σου "πάπια Πεκίνου με ανανά"; "Φιλέτο με φουαγκρά και μπέικον" ή... έστω, "παέγια με θαλασσινά";

Όχι, πες μου. Να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα προεκλογικά και πλέον να τον αντιμετωπίζουμε, τον κύριο "μαζί τα φάγαμε", σαν τον "τρελλό" του χωριού που όλοι συμπαθούμε!

Για τα έργα και τα οικονομικά στους δήμους, υπάρχει ένα μαύρο πέπλο μυστηρίου σαν εκείνο της χήρας που, ενώ κλαίει τον άντρα της στο χώμα, δεν βλέπει την ώρα να ζήσει ότι η ζωή της επιφυλάσσει... "στις 9 του μακαρίτη" και να ...θάψει για πάντα την "ζωή που δεν έζησε"!!!

Οι τράπεζες, σου λέει και πάλι, σταμάτισαν τον δανεισμό γιατί οι χρηματοδοτικές ανάγκες ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση ήταν κάτι παραπάνω από 3,6 δισ. ευρώ.
Έφτασαν, βλέπεις, να χρωστάνε προς αυτές και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 1,75 δισ. ευρώ, αλλά και προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, από φόρους και χρέη, το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ!!!

Καταγγέλουσα φωνή αναφέρει: "Δήμαρχος που έπρεπε να βάλει σε δημοτική επιχείρηση ΜΟΝΟ 24 άτομα, χρησιμοποίησε για δικούς του λόγους, 102!!! Ταμίες ξάφριζαν από ταμείο δήμου ποσά που ξεπερνούν τα 4 και 5 χιλιάρικα ευρώ, για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να τους πει κανείς το παραμικρό! Τώρα που μιλάνε για κακοδιαχείρηση και για έλλειμμα, πόσο αστείο μου ακούγεται, αλλά... κάλια αργά ποτέ. Να τους βάλουν τα δυό πόδια σ΄ένα τσαρούχι να τελειώνει το πανηγύρι".

Ήρθε η ώρα να ...βρεθείς με την καρδιά σου.
Να κοιτάξεις κατάματα τον ψηφοφόρο σου και να του πεις την αλήθεια.
Γιατί ζητάς να βάλει -και σε σένα- πλάτη;
Κουράτηκε να βουλιάζει μέσα στο ψέμα κι ενώ οι άλλοι, τόσα χρόνια, βολεύτηκαν εκείνος κινηγάει τ΄όνειρο για το αύριο ακόμη!

Θέλω να ξέρεις, όταν φτάσει στην κάλπη, εκείνος θα έχει μιλήσει με την καρδιά του πρώτα...
Τι μπορεί να είπαν μεταξύ τους;
Θα το διαπιστώσεις στις 7 Νοέμβρη...

Με εκτίμηση,

ένας δημότης

1. Το περιστατικό με την ηλικιωμένη κυρία που γλυστρησε και έπαθε διάστρεμα, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δεν συνέβει, όμως, σε δρόμο της Σαλαμίνας.
2. Το γράμμα είναι προς κάθε υποψήφιο που ζητά την υποστήριξη του ταλαίπωρου πολίτη, ξανά...
3. Καλή επιτυχία... στους ψηφοφόρους!

vloutis1@otenet.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xa xa xa xa x ax a xa xa x a

AKOMA GELAO ME TIS PAROMIOSIS SOU RE FILE

DEN PEZESE...

POLY EFSTOXOS ALLA PIOS EINAI O BIP... POY AFISE TI FINEKA KI EFYGE;

OLOI ETSI EINAI MI NOMIZEIS

OREO THEMA

Ανώνυμος είπε...

Μεγάαααλλλλεεεε...

Πέστα.

Όχι "καλή επιτυχία στους ψηφοφόρους"

"Καλή λευτεριά" λέμε...

Ανώνυμος είπε...

MPRABO KOSTH POLY ORAIO TO KIMENO

Ανώνυμος είπε...

EDO NA DIS TI GINETE
NA SOU FIGI I MAGIA
ASE AFTI DEN KATALABENOUN XRISTO

KALA TA LES ESI KI O THEOXARIS

GI AFTO TO BLOG TOU APEXI MAKRAN TON IPOLIPON

ISE KI ESI POU KANIS TI DIAFORA

ISE SPOUDEA PENA
DEN TO IXERA S EVLEPA TILEORASI ALLA AFTA POU GRAFIS INE TO KATI ALLO
BRAVO SOU

Ανώνυμος είπε...

pola sixarithria gia esena kai to epipedo toy mplok

Ανώνυμος είπε...

DYSTIXOS PANTOY SYMBENOYN TA IDIA RIXTE MIA MATIA STO DIPLANO DIMO AMPELAKION ME TON DHMARXO TRAYLO POY SHMERA SKIZETE NA BGEI O TSABARHS, MIA MEGALH TRIPA STO NERO KAI GIA POLA YPARXOYN EROTIMATIKA.
ENAS POLITIKOS APATEONAS KAI EKEI OPOS SE XILIADES DHMOYS THS XORAS.

Ανώνυμος είπε...

Ποια εφορια και ποια πολεοδομια!
Στους ΟΤΑ γινεται το μεγαλο πανηγυρι (εκει ολοι τρωνε παρεα με ολους)
όπου δεν υπαρχει ουτε εσχες ουτε ασυλια...

Νικη Ασ.

Ανώνυμος είπε...

etoimazontai ta arpaxtika kinezoi kai arapades krisoi na agorasoun se e3eytelistikes times oti vroun stin ellada gia kriso-ependiseis...!kai i kyvernisi oti prolave arpa3e prin 3epoulisei kai tin ypoloipi ellada...!!!!xwris kaneis na rwtise...i ki emas tous KAKOMOIRIDES ellines...PARA MONO TOYS EMOIRHDES...!!!!
TYXAIO?..DE NOMIZW...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗ ΣΦΑΦΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ Μ΄ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ. αΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥς ΤΥΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΤΟΥς ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΛΑΝΕ.
μΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΕΣΙΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

kala kaneis file kai ta souris s aftous pou mas fagane ta lefta
aytoi to mono skeftontai einai to tomari tous ki oxi emas
kakodiaxeirisi kai klepsia einai to olympiako tous athlima
kai panta pernoun to xriso
mi po kamia varia kouvebta proi proi

Ανώνυμος είπε...

EFTIXOS POY IPARXETE KI ESIS KAI TO RIXNOYME STH PLAKA, ALLIOS GIA POLLES FAPES EINAI

Αρχειοθήκη ιστολογίου