Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Λέω να ξεκινήσουμε απευθύνοντας για μια ακόμη φορά την ίδια ερώτηση στον κατά τα άλλα ευαίσθητο και τυπικότατο διοικητή του Λιμεναρχείου Σαλαμίνας. Κύριε Λιμενάρχα, ακόμη περιμένουμε μια απάντηση: η μπάρα – πόρτα που απαγορεύει την πρόσβαση στην προβλήτα των Παλουκίων σε οχήματα, είναι νόμιμη ή παράνομη; Κι αν είναι παράνομη, γιατί δεν έχετε προβεί στις ενέργειες για να απομακρυνθεί;
 Ξέρετε, στην Ελλάδα θεωρείται δεδομένο ότι οι νόμοι ισχύουν μόνο και πάντα για τους άλλους. Όταν θίγουν εμάς, τότε οι νόμοι είναι ‘για τα μπάζα’. Έχουμε π.χ. ένα αξίωμα και επιβάλλουμε το νόμο με κάθε αυστηρότητα σε οποιονδήποτε επαγγελματία, όταν όμως εμείς ή οι γονείς μας ρίχνουν για παράδειγμα τα βοθρολύματα τους στο δίκτυο ομβρίων, τότε απλά κάνουμε το κορόιδο και σφυράμε αδιάφορα. Τυχαίο, κύριε αυστηρέ μου; Δε νομίζω!
 Εξετάζεται το ιστορικό πεύκο στον Αϊ - Γιώργη να μην έπεσε από φυσικά αίτια αλλά κάποιος να φρόντισε σιγά - σιγά , ρίχνοντάς του διάφορα χημικά, να σαπίσει τη ρίζα και τον κορμό του γιατί, έτσι ρε αδερφέ, δεν του άρεσε. Οι κακές γλώσσες λένε διάφορα. Πάντως το πεύκο πρέπει να ξαναφυτευτεί.

 Το καλοκαίρι, όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε, μας τελείωσε κι αυτό. Ήρθε το φθινόπωρο που, κατά κοινή ομολογία, θα είναι πολύ πιο καυτό απ΄ ότι το καλοκαίρι, κι ακόμη πιο καυτός θα είναι ο χειμώνας. Η καμένη γη που μας έλεγαν ότι παραλάμβαναν κάθε φορά που εναλλάσσονταν στην εξουσία τα γαλαζοπράσινα αρπαχτικά, αυτή τη φορά ανοίγεται μπροστά μας και περπατάμε απάνω της. Το κακό, και αυτή τη φορά, είναι ότι την πληρώνουν εκείνοι που έφταιξαν λιγότερο. Κι έφταιξαν, γιατί απλά παρακολουθούσαν τους άλλους να ρημάζουν τα πάντα χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Ας προσέχαμε.
 Έφυγε ένας κύριος, ένας άνθρωπος που αγάπησε τη Σαλαμίνα και πάλεψε προσφέροντας πάντα για το καλό της αλλά και το καλό των συνανθρώπων του. Έφυγε ο Κυριάκος Γιαννακόπουλος. Οι διακοπές του καλοκαιριού δεν μας επέτρεψαν να του πούμε το τελευταίο αντίο. Στη σύζυγό του και τα παιδιά του, που έχασαν έναν λαμπρό σύντροφο και πατέρα, εύχομαι να είναι καλά και να τον θυμούνται. Καλό σου ταξίδι Κυριάκο Γιαννακόπουλε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.
 Η προεκλογική εκστρατεία φουντώνει πλέον για τα καλά. Όπως σε κάθε εκλογές, έτσι κι αυτή τη φορά κάθε λογής λαμόγιο, γνωστό ή άγνωστο, κάνει την εμφάνισή του και πουλά φούμαρα στους αδαείς υποψηφίους, αποσπώντας τους όσα περισσότερα χρήματα μπορεί. Και καλά, μα πολύ καλά τους κάνει. Όταν και κείνοι με τη σειρά τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους αδαείς ψηφοφόρους κι αυτοί τους πιστεύουν…
 Ξέρεις τι είναι να δίνεις λεφτά για να σου πάρουν μια συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό που στη Σαλαμίνα δεν τον ακούνε πάνω από 7 – 8 άτομα; Μα καλά τόσο ψώνιο είσαι;
 Το πετρέλαιο με μικρά ναυτικά γαλόνια τι σχέση μπορεί να έχει;
 Βρίζουν βρίζουν, λένε λόγια, πολλά λόγια και παχιά κουτουρού λόγια για το σημερινό δήμαρχο, αν όμως κάποιος κάνει έναν αντικειμενικό απολογισμό, τότε θα καταλάβει το τι καλό έχει κάνει ο αεροπόρος. Στον απέναντι Δήμο Περάματος οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν κάποιους μήνες, στον όμορο μικρό Δήμο(Αμπελακίων), με έναν πάντα απόντα δήμαρχο, δεν υπάρχει σάλιο και η επισκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου, για να μπορέσουν να αγωνιστούν οι δυο ομάδες, έγινε με παρέμβαση Ραπτόπουλου – Σοφρά προς τη Μίνα Μπούτση και τον Αναπτυξιακό. Στο Δήμο Σαλαμίνας, όπου τόσες και τόσες μπαρούφες αμολάει ο κάθε τυχάρπαστος, όλοι πληρώνονται κανονικά και το χρέος του δήμου έχει μειωθεί. Και μετά σου λένε οι αιώνιοι καταγγέλλοντες ότι θέλουν το καλό της Σαλαμίνας.
 Ποιος έριχνε πετρέλαιο στο πεύκο του Αϊ – Γιώργη, ο ε ο;
 Οδηγία προς τους εκατοντάδες υποψηφίους. Παιδιά, μη σπρώχνεστε! Χώρος για αντιπολίτευση και δραστηριοποίηση με τα κοινά υπάρχει (έτσι, για να δούμε και το ενδιαφέρον σας για τα κοινά) τα επόμενα 4 χρόνια και μάλιστα άφθονος.
 Υπάρχει ένα φέρρυ στη γραμμή Φανερωμένης, το «Κάτω Νησί». Ε, λοιπόν, λίγη περισσότερη ευγένεια από τον καπετάνιο του νομίζω δε θα βλάψει. Α, και αν ο καπετάνιος φορούσε και στολή, όπως προβλέπει ο νόμος, πάλι δε νομίζω κ. λιμενάρχα να έβλαπτε, έτσι δεν είναι;
 Οι σύγχρονοι νταβατζήδες είναι πολλοί και κουστουμάτοι. Ένας απ΄ αυτούς η εταιρία, που με την ευλογία των αρπαχτικών, εκμεταλλεύεται το δρόμο – καρμανιόλα, το δρόμο – νεκροταφείο Αθηνών – Πατρών. Ε, λοιπόν, γι΄ αυτό το δρόμο μας βάζουν να τους πληρώνουμε διόδια! Για να τον φτιάξουν, λέει, με τα δικά μας λεφτά και να τον εκμεταλλεύονται για πάρτη τους. Όταν συνεισφέρεις σε μια επιχείρηση, δεν πρέπει να έχεις και μερίδιο από τα κέρδη;
 Τον σύντεκνο του παντός καιρού τον ξέρετε; Έχει μπει τα τελευταία 3 – 4 χρόνια στη ζωή μας κι έχει κατεβάσει το επίπεδο ακόμη πιο χαμηλά. Την έχει δει ναύαρχος, κολλητός των απανταχού πολιτικών και τώρα, που βρήκε επιτέλους στέγη να πολιτευτεί ξανά, αυτή τη φορά στ΄ αριστερά, τάζει, τάζει και τι δεν τάζει. Από μεταθέσεις έως γεφύρια! Τάζει το κοπέλι αρκεί να του βάλεις σταυρό. Όχι στο μνήμα του αλλά στην κεφαλή του. Σταυρώστε με ορέ χριστιανοί και γω θα σας βολέψω. Κι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν τέτοιους καραγκιόζηδες και δεν του έχουν σπάσει την κεφαλή την άδεια που κουβαλάει ο παντέρμος.
 Ήθελα να διαμαρτυρηθώ εντονότατα στο Μάρκο το Χοντρό ότι μας δουλεύει ψιλό γαζί. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στα Ζήρεια Κορινθίας το κινητό μου όχι σήμα καμπάνα δεν είχε αλλά ούτε μια γραμμή. Γεια σου ρε Μάρκο, καμπανάτε!
 Αλήθεια, ρε παιδιά, ο εξ ανατολών που μας εγκατέλειψε μια νύχτα με φεγγάρι, γύρισε ή είναι ακόμη διακοπές;
 Μη σας κουράζω άλλο, σας εύχομαι καλό υπόλοιπο του ‘καλοκαιριού’, καλή σχολική χρονιά στους μαθητές μας και καλό προεκλογικό αγώνα στους υποψηφίους. Ο καλύτερος και εμπειρότερος ας κερδίσει για να πάει με τον τσαμπουκά ο τόπος μπροστά.
Καλό αγώνα, αδέλφια. Φιλιά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου