Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζει την πρωτοβουλία του υποψήφιου Δήμαρχου Πέτρου Στ. Μαντούβαλου, να επιστρέψει η ζωντανή ιστορία της ναυτιλίας στο λιμάνι του Πειραιά

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, στην πρωτοβουλία του υποψήφιου δήμαρχου της πόλης Πέτρου Στ. Μαντούβαλου, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. κ.Γιώργο Ανωμερίτη ζητά “να επιστρέψει η ζωντανή ιστορία της ναυτιλίας στο λιμάνι του Πειραιά”.
Πρόκειται για το πλοίο "SS Hellas Liberty" που αγόρασε και διαμορφώνει σε πλωτό μουσείο ο κ. Βασίλης Κωσταντακόπουλος. Τα πλοία τύπου Λίμπερτυ, αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η αναγέννηση της κατεστραμμένης, ελληνικής ναυτιλίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τελευταίο από αυτά αποσύρθηκε από την δράση πριν από μια δεκαετία περίπου. Με την επιστολή του ο υποψήφιος Δήμαρχος ζητάει από τον Πρόεδρο του ΟΛΠ να διαμορφωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις φιλοξενίας του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.
Με σχετική επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ζησιμάτος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παύλος Πολιτάκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εκφράζει την στήριξη του στην πρωτοβουλία του κ.Μαντούβαλου.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: “...σας συγχαίρουμε για την σημαντική πρωτοβουλία σας, η οποία εκφράζει το αμέριστο ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας για τον Πειραιά.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, όπως γνωρίζετε, στηρίζει κάθε μορφή πολιτιστικής και κοινωνικής παρέμβασης που στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και την ανάπτυξη και προβολή της πόλης μας, ώστε να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και ιδανικό τουριστικό προορισμό.
Προς αυτό την κατεύθυνση στηρίζουμε την εν λόγω δράση, στα πλαίσια ταύτισης της με το Ναυτικό Μουσείο, δεδομένης της μεγάλης ιστορικής σημασίας των πλοίων “Liberty” για την νεότερη ναυτιλία μας και την ανάπτυξη της Ελλάδας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου