Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Δήμος Σαλαμίνας τίμησε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

Σε μια λαμπρή τελετή στον αύλιο χώρο του Δημαρχείου, ο Δήμος Σαλαμίνας τίμησε το Λευτέρη Κόνσολα, που κατέκτησε πρόσφατα το Χρυσό Μετάλλιο (διπλά σκιφ) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2010, που πραγματοποιήθηκε στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Βραβεύτηκαν επίσης ο αδερφός του Γιώργος, που κατέκτησε την 6η θέση στο ίδιο αγώνισμα, ο προπονητής τους Αλέκος Περάματζης και ο Ναυτικός Όμιλος Σαλαμίνας, που τους ανέδειξε.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς έδωσε συγχαρητήρια στους δύο αθλητές, τους γονείς τους, τον προπονητή και το σωματείο τους εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Δήμος Σαλαμίνας έχει συμβάλει σ΄ αυτήν την επιτυχία.
«Από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του Δήμου», είπε ο κ. Σοφράς, «διαπιστώσαμε δύο δεδομένα: Πρώτον: Τις δυνατότητες που έχουν οι οργανωμένοι όμιλοι και σύλλογοι σε έμψυχο υλικό, είτε αναφερόμαστε στους διοικητικούς παράγοντες είτε αναφερόμαστε στους προπονητές είτε, κυρίως, στους αθλητές, στα παιδιά μας στη νεολαία μας, δυνατότητες που προοιωνίζουν τις επιτυχίες που ήταν καθοδόν που σήμερα επισφραγίζονται εδώ. Και δεύτερον την απουσία των Δημοτικών Αρχών στη συμμετοχική προσπάθεια και την αγωνία αυτής της Αθλητικής οικογένειας, για καλύτερες συνθήκες, καλύτερα δεδομένα προπόνησης, για απρόσκοπτη προσπάθεια και προσήλωση στην επίτευξη των στόχων.
Αμέσως ανταποκριθήκαμε στο αίτημα που προήλθε από την αθλητική οικογένεια, αφενός με το να εμψυχώνουμε με διάφορους τρόπους, με την παρουσία μας, τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε κοντά τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν και αρωγοί στην προσπάθειά τους. Αφετέρου προσφέροντας οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο ξεπέταγμα των προσπαθειών και διακρίσεων. Περίπου 300.000 ευρώ έχουμε διανείμει μέχρι σήμερα στου Αθλητικούς και Ναυταθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι πρόγονοι μας γκρέμιζαν ένα μέρος των τειχών της πόλης για να περάσει ο πρωταθλητής τους. Έτσι και μεις σήμερα δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας να διαθέσουμε τα χρήματα των 300.000 ευρώ για την ανάπτυξη του αθλητισμού γενικότερα, γιατί θα μπορούσαμε με τα χρήματα αυτά να είχαμε φτιάξει ένα έργο, μια πλατεία, μια παιδική χαρά, ένα οποιοδήποτε έργο, που αποτελεί το σύγχρονο τείχος που γκρεμίζουμε σήμερα για να περάσει, για να υποδεχθούμε τον πρωταθλητή μας, το χρυσό παγκόσμιο πρωταθλητή μας Λευτέρη Κόνσολα».
Της τελετής βράβευσης προηγήθηκε προβολή βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από την αγωνιστική πορεία των αδερφών Κόνσολα μέχρι την κατάκτηση του ψηλότερου βάθρου του κόσμου. Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των αθλητών, του προπονητή τους και του ΝΑΟΣ, όπου το κύπελλο παρέλαβε ο πρόεδρος του Ομίλου Αντώνης Αργυρίου. Τόσο ο κ. Περάματζης όσο και ο κ. Αργυρίου ευχαρίστησαν το Δήμο Σαλαμίνας και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Σοφρά για την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειές τους, μίλησαν για το σκληρή αγώνα που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσουμε σ΄ αυτό το αποτέλεσμα και ζήτησαν από όλους να σταθούν κοντά στο Ναυτικό Όμιλο, προκειμένου οι επιτυχίες να μπορέσουν να συνεχιστούν.
Η εκδήλωση έληξε με δεξίωση. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν, ευχήθηκαν η ανοδική πορεία του αθλητισμού στο νησί να συνεχιστεί και να έχουμε ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες νίκες στο μέλλον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Prwta apola Einai athlitis ths Ethnikhs Omadas.Deyteron proponiths einaibn ths Ethnikhs KAI triton kanenas toys den ton yposthrhkse oyte oikonomika oyte hthika.MONOS TOY ME ARWGOUS TOUSB GONEIS TOY KAI MONON!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

kala ta les file..
mono fotografies vgazoun me ton idrota ton paidion mas...
kseftilesssssssssssss ouuuuuuuuuuuuu

Αρχειοθήκη ιστολογίου