Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Την παροιμία που λέει «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» δε νομίζω να μην τη γνωρίζει κανείς. Ε, τους τελευταίους μήνες κι όσο ζυγώνουν οι εκλογές, κάποιοι γνωστοί άγνωστοι που έχουν κάνει επιστήμη τη λασπολογία και τη συκοφάντηση των αντιπάλων τους, μόλις ένιωσαν ότι απειλούνται από αποκαλύψεις οι ίδιοι, άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν κατά την πολύ προσφιλή τακτική τους. Δε γνωρίζουν ίσως πως, εκτός από την παραπάνω παροιμία, υπάρχει κι αυτή που λέει πως «γελά καλά αυτός που γελά τελευταίος».
Σπάω το κεφάλι μου μα δεν μπορώ ν΄ ανακαλύψω το λόγο που ο εξ΄ ανατολών δήμαρχος του δήμου (μας τελείωσε) έχει φάει τα λ…..ά του να στηρίξει έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, όσο κι αν βλέπει ότι δεν …τσουλάει. Ενώ η σώφρων στάση ενός δημάρχου που, υποτίθεται, έχει εμπειρία θα ήταν να κρατήσει ουδέτερη στάση και να είναι φίλος όχι μόνο με έναν αλλά με όλους τους υποψηφίους. Λάθη έκανες πολλά, φίλε μου αγαπημένε, δε βάσταξες όμως κι ήθελες ακόμη και στο τέλος με λάθος να κλείσεις.
Ηλεκτρονικά χαλκεία έχει επιστρατεύσει η ομάδα συγκεκριμένου υποψηφίου, που δεν ασχολείται με τίποτ΄ άλλο από τον αγώνα λασπολογίας και κατασυκοφάντησης του νυν δημάρχου, στον οποίο έχει επιδοθεί. Ξεχνούν όμως κάτι πολύ σημαντικό οι σύγχρονοι ρουφιάνοι και κουκουλοφόροι: Πως κι οι φύλακες έχουν γνώση! Κι ο λαός πλέον δεν τρώει κουτόχορτο.
Διανύουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Θερμό; Ναι, αλλά με όλη την αγορά και το εμπόριο γενικότερα στην κατάψυξη. Κανείς δεν μπορεί έστω να προβλέψει πότε θα γίνει επιτέλους η πολυπόθητη απόψυξη εκτός από τους αιώνιους παραμυθάδες, τους πολιτικούς μας.
Θερμό το καλοκαίρι αλλά θερμότερο προβλέπεται το φθινόπωρο. Σ΄ ό,τι αφορά το προεκλογικό κλίμα, οι υποψήφιοι – όχι όλοι – δεν προλαβαίνουν τις εκδηλώσεις κι έχουν γίνει ‘λάστιχο’ φεύγοντας από τη μία και πηγαίνοντας στην άλλη. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι στο τέλος δε θα φτάσουν όλοι όσοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι και ότι ο αριθμός θα μειωθεί σε έναν έως δύο. Βλέπετε, η Σαλαμίνα δεν έχει τόσους πολλούς που να μπορούν να συμπληρώσουν 7 συνδυασμούς!
Όταν με κάποιους ανθρώπους έχεις δώσει κοινούς αγώνες και σε δύσκολους καιρούς κι ο ένας έχει βάλει πλάτη στον άλλο δίνοντάς του βοήθεια εκεί που τη χρειάστηκε, ε, δεν μπορούν να σβηστούν όλα σε μια στιγμή αδυναμίας, έντασης ή έκρηξης. Θα δοθούν κάποια στιγμή αμοιβαίες εξηγήσεις και όλα θα γίνουν όπως παλιά. Γιατί η ιστορία δεν μπορεί να σβηστεί.
Μόνο δύο ομάδες στον Πειραιά υπάρχουν για να υπάρχει ένας και μοναδικός προπονητής: Η μία είναι ο Αίας Περάματος. Η άλλη; Μάλλον κάπου εκεί γύρω θα τη βρείτε.
Θα μπορούσε κάποιος, και ιδιαίτερα ο αποχωρών δήμαρχος Αμπελακίων, να μας πληροφορήσει με ποιο δικαίωμα την ύδρευση και τους λογαριασμούς του νερού τα διαχειρίζονται κάποιοι εξωραϊστικοί σύλλογοι; Με ποιο δικαίωμα και βάση ποίου νόμου γίνεται αυτό; Όταν μάλιστα τρεις (3) συγκεκριμένοι σύλλογοι χρωστάνε δω και χρόνια στο Δήμο Αμπελακίων περί τις 120.000ευρώ; Αυτά τα χρήματα γιατί δεν έχουν εισπραχθεί από το Δήμο Αμπελακίων; Έναν καταχρεωμένο δήμο; Από τους συλλόγους έχουν εισπραχθεί; Τι γίνεται αλήθεια; Θα ήθελα και τη βοήθεια των ευαίσθητων συναδέλφων μου να δούμε τι συμβαίνει με το θέμα αυτό. Είναι σκάνδαλο; Κάποιος πρέπει να μας απαντήσει.
Μήπως ο αντ΄ αυτού κ. Μητσόπουλος, που εκτελεί χρέη δημάρχου- μιας κι ο δήμαρχος είναι διακοπές- μπορεί να μας απαντήσει επί του θέματος;
Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ένας εκ των υποψηφίων πραγματοποίησε δημοσκόπηση με τη γνωστή εταιρία “Marc” και πολύ καλά πληροφορημένη πηγή μας μάς ψιθύρισε στ΄ αυτί ότι πανικός επικρατεί στο στρατόπεδο του μακροβιότερου υποψηφίου από τ΄ αποτελέσματα. Τελικά αυτό που λένε ότι «κάηκε απ΄ το πολύ ζέσταμα» είναι γεγονός. Τρεχάτε ποδαράκια μου!
Όπως έχει ξαναγράψει αυτή η στήλη, κάποιους πολιτικούς, σε όποιο επίπεδο κι αν δραστηριοποιούνται, ο κόσμος τους έχει κατατάξει αιωνίως στην αντιπολίτευση κι εκεί θα τους κρατήσει για πάντα.
Οι σκληροπυρηνικοί Αμπελακιώτες, αυτοί που δεν ήθελαν και δε θέλουν ούτε ν΄ ακούσουν για ‘ξένο’ δήμαρχο, έχουν αρχίσει εσχάτως να διαλαλούν πως «αν θέλεις να ξαναείναι ο …ίδιος, τότε ψήφισε πάλι ‘ξένο’». Φυσικά και δεν το υιοθετούμε, απλά το μεταφέρουμε.
Σιγά - σιγά αρχίζουν κάποιοι να το εμπεδώνουν ότι αν έχεις τη στήριξη του εξ ανατολών δημάρχου, είσαι χαμένος από χέρι. Βλέπετε, την απραξία και την εξαφάνιση στο Αμπελάκι δεν τη συγχωρούν.
Εκπλήξεις απ΄ όλες τις ομάδες που μετέχουν στα προημιτελικά του Δημοτικού Κυπέλλου για τον τελικό του Νοεμβρίου. Σημαντικές εκπλήξεις απ΄ όλους και ενθαρρυντικό τελικά το γεγονός ότι βρίσκονται τόσοι άνθρωποι να θέλουν εθελοντικά να προσφέρουν στα κοινά. Γιατί αν στο πίσω μέρος του μυαλού ορισμένων είναι η μάσα μπούκα, τότε πλανώνται πλάνην οικτράν! Ο Καλλικράτης θ΄ αλλάξει παντελώς τα ήδη ζόρικα δεδομένα, ο έλεγχος θα γίνει ακόμη πιο σφιχτός κι η τιμωρία των παρανομούντων θα είναι σκληρότατη.
Σας αφήνω γι΄ άλλες παραλίες Ιόνιο μεριά για λίγες μόνο μέρες, αφού τα γαλαζοπράσινα λαμόγια έχουν φροντίσει διαχρονικά να μας ξετινάξουν.
Φιλιά σε όλους και σε όλες και ραντεβού το Σεπτέμβρη!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΕ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΛΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ...ΣΦΗΝΑΚΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΜΕ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΔΩΣΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΑΥΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΡΑΨΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΟΥ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου