Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ…

Τολμηρή επιστολή του διεκδικητή του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ Ζαχαρία Ζούπη προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την Επιτροπή Αξιολόγησης

Με μια σκληρή και τολμηρή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων, ο Ζαχαρίας Ζούπης εκ των βασικών διεκδικητών του ΠΑΣΟΚ για τον νέο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις στην επιλογή υποψηφίου και τις παρενέργειες που αυτές μπορεί να έχουν. Ταυτόχρονα ασκεί σκληρή κριτική για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί

Ο κ. Ζαχαρίας, αφού στέκεται αναλυτικά στο πλαίσιο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, επισημαίνει :

«Εν ολίγοις «δεχτήκαμε» τις πιο «ξερές» απολίτικες, ανούσιες διαδικασίες που έχουμε ζήσει ποτέ και όλα αυτά στο όνομα της ταχύτητας. Όλα αυτά είναι φανερό ότι έρχονται σε αντίκρουση με την σημασία της επιλογής των υποψήφιων, αφού μιλάμε για νέους θεσμούς και οι νέες Αρχές θα καλεστούν να εφαρμόσουν την ριζική αλλαγή που εκφράζει ο «Καλλικράτης». Παρ’ όλα αυτά, κοντά τρεις μήνες από την υποβολή των υποψηφιοτήτων δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.
Και όχι μόνο αυτό :

• Οι υποψήφιοι του Κερατσινίου, του 17ου Δήμου της Χώρας, δεν έχουμε καλεστεί ούτε καν οι ίδιοι από την Επιτροπή Αξιολόγησης, έστω και για μια γνωριμία έστω και για μια γενική συζήτηση. Εν ολίγοις, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα καλεστεί να επιλέξει, ενώ τα περισσότερα μέλη της δεν γνωρίζουν καν όλους τους διεκδικητές του χρίσματος.
• Από τις 15, 20 Ιουλίου πληροφορούμαστε ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια δημοσκόπηση , η οποία ακόμα δεν έχει γίνει! Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ανάγεται όλη η διαδικασία επιλογής σε μια δημοσκόπηση, κάτι που υποβαθμίζει την πολιτική λειτουργία και διεργασία και ταυτόχρονα «θολώνει» τις προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών. Αν για παράδειγμα ένα ζητούμενο είναι να υπάρξουν νέες υποψηφιότητες επειδή πιστεύουμε ότι αυτό απαιτεί η κοινωνία, αυτό μπορεί να γίνει με μια σκέτη, δημοσκόπηση και με επιλογή που θα ανακοινωθεί στο παρά πέντε των εκλογών;»

Ο κ. Ζούπης δεν διστάζει αυτή ακριβώς την ώρα που κρίνεται το χρίσμα να σημειώσει σε έντονο ύφος :


«Η κατάσταση αυτή έχει παραλύσει τα πάντα. Η καθυστέρηση επιλογής του υποψήφιου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον νέο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στον 17ο Δήμο της χώρας, μας έχει φέρει σε κατάσταση αδυναμίας. Έχει δημιουργήσει κλίμα ηττοπάθειας. Έχει υπονομεύσει προκαταβολικά την όποια προσπάθεια. Μας απαξιώνει σαν στελέχη. Απογοητεύει εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, δυνάμεις που ελπίζουν σε μια νέα πορεία του Δήμου. Καίει δυνατότητες για συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Επιτρέπει στον νυν Δήμαρχο Κερατσινίου Φώτη Μελά που σημειωτέον έχει νικήσει 2 φορές και στον Λουκά Τζανή, ένα κλασσικό αμοραλιστή, απολίτικο, λαικιστή υποψήφιο «να παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο». Εμείς στηριζόμαστε σε ασυντόνιστες προσωπικές προσπάθειες, που ειδικά αυτή την στιγμή έχουν επί της ουσίας μηδενικό αποτέλεσμα αφού δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο απλό ευνόητο ερώτημα : Με ποιον κατεβαίνετε ρε παιδιά;»

Στην επιστολή του στέκεται αναλυτικά σε προβληματικές συμπεριφορές συνδιεκδικητών του και στις απόψεις του για τα κριτήρια Επιλογής και την ανάγκη ανανέωσης. Τονίζει δε, αποσαφηνίζοντας τον λόγο της Επιστολής :

« Έχουμε φτάσει πια στο πάρα πέντε. Κάποια απόφαση θα παρθεί, αν παρθεί βέβαια. Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς : τι ρόλο παίζει η επιστολή; Θεωρείτε ότι είναι πράξη ευθύνης, λύπης και απογοήτευσης ενός ανθρώπου που έχει εργαστεί επί χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, που αγαπάει την περιοχή και θα θελε το 2010 να είναι αφετηρία για μια νέα Αρχή, για ένα άλμα προς το μέλλον, για να κλείσει ο «άρρωστος» κύκλος που άνοιξε το Κερατσίνι ,μετά την ήττα του Γιώργου Χάσκα το 1998. θεωρείστε, ότι είναι άλλο ένα χτύπημα του κώδωνα κινδύνου, αφού διαπιστώνω ότι κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνάει μας απομακρύνει από οποιαδήποτε θετική προοπτική. Θεωρείστε πάλι, ότι ήθελα να σας μεταφέρω την «δική μου αλήθεια» για την κατάσταση στον Δήμο και να αισθάνομαι ότι και μ’αυτή την δεύτερη επιστολή, ότι είχα να σας πω, σας τοπα.


Εσείς έχετε ή θα έχετε όλα τα στοιχεία για μια απόφαση. Στοιχεία δημοσκόπησης και επιπλέον :
- Δυο δικές μου επιστολές
- Επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου Κερατσινίου Βάνας Δατσέρη η οποία τάσσεται υπερ δικής μου υποψηφιότητας ή υποψηφιότητας του Κανέλλου Λάλου
- Απόφαση της Σ.Ε Κερατσινίου που ζητάει επίσπευση διαδικασιών και υποψήφιο από το Κερατσίνι
- Επιστολή του πρώην Δημάρχου Κερατσινίου Γιώργου Χάσκα και μιας σειράς Δημοτικών Συμβούλων και Αντιδημάρχων για επίσκεψη των διαδικασιών.

Πρέπει πάντως να είναι σε επίγνωσή σας ότι κάθε ώρα που περνάει αφαιρεί οποιαδήποτε νόημα από κάθε στήριξη. Δυστυχώς φτάνουμε σ’ ένα πολύ άσχημο σημείο, αν δεν το έχουμε περάσει κιόλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου