Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τράπεζες. Επάγγελμα νταβαντζής.

Λίγοι είναι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν έχουν νιώσει την τραπεζούλα που συναλλάσσονται σαν νταβαντή τους. Σίγουρα αυτοί που δεν το έχουν νιώσει ποτέ τους είναι οι μαγαλοκαρχαρίες, οι κεφαλαιοκράτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και όλα αυτού του είδους τα κουμάσια που οι τράπεζες και οι εκάστοτε κυβερνόντες τοu Ελλαδιστάν καταληστεύουν, εμάς τους πολλούς για να τα χαρίσουν στους λίγους και φυσικά έξυπνους.

Πριν δύο χρόνια λοιπόν μια μικρή εταιρεία της Σαλαμίνας όπως πολλές άλλες (ψήθηκε) από τον υπάλληλο της τράπεζας που συνεργάζεται ότι είναι πολύ τυχερός και θα ήταν συμφέρον του να πάρει ένα ανοιχτό επιχειρηματικό δάνειο που θα τον βοηθήσει στην οικονομική κρίση κ.λ.π. – κ.λ.π. – κ.λ.π.
Τσίμπησε το κοροϊδάκι και υπέγραψε τη σύμβαση, σαν καλός μ………ς που είναι εδώ και πάνω από 40 χρόνια, ποτέ του δεν καθυστέρησε ούτε μία ώρα την καταβολή της δόσης και πάντα κατέθετε πάρα πάνω χρήματα από την ελάχιστη καταβολή.
Η κρίση όμως που δημιούργησαν τα πολύχρωμα διαχρονικά λαμόγια, κρίση, κρίση μεγάλη και δυσβάσταχτη και ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε κατά 33% με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο μαλακάκος όμως είναι απτόητος, πάνω απ’ όλα να μην καθυστερήσει τη δόση ούτε ώρα! Και ενώ όλα πήγαιναν καλά μια ωραία πρωία μια υπάλληλος της τράπεζας ενημέρωσε το φιλαράκι μας ότι η τράπεζα αποφάσισε! Έτσι μόνη της να αλλάξει τους όρους γιατί λέει μειώθηκε ο τζίρος της επιχείρησης και θέλει να διασφαλίσει η τράπεζα τα συμφέροντά της. Και όταν υπάρχει καλή και άψογη συνεργασία σε δύσκολη περίοδο τι περιμένει ο λογικός νους; Ο ισχυρότερος από τους συνεργάτες να βάλει πλάτη στον αδύναμο κρίκο.
Ε! όχι λοιπόν ο νταβαντζής αποφάσισε και διέταξε επειδή έτσι γουστάρει να αλλάξει τους όρους και να τριπλασιάσει την δόση του Δανείου, έτσι γιατί του αρέσει του νταβαντζή  τραπεζίτη.
Αλήθεια η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Τζόρτζ τι έχει να μας πει για τέτοιου είδους ληστρικές ενέργειες εκ μέρους των συνυπεύθυνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ο άλλος ο χοντρομπαλάς τους χάρισε λεφτά του Ελληνικού λαού και αυτοί αντί να βοηθήσουν τον αιώνιο μαλάκα, Έλληνα προσπαθούν και καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να τον ωθήσουν στην αυτοκτονία.
Ήρθε όμως η στιγμή όλοι μαζί να αντισταθούμε στους νταβαντζήδες και να τους δείξουμε ότι την πραγματική δύναμη την έχουμε εμείς και όχι αυτοί, γιατί εμείς είμαστε οι πολλοί και μπορούμε να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους.
Ας το κάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου