Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ολοκληρώνεται η δίκη για τον Αλέξη - Καταπέλτης για τους κατηγορούμενους ο εισαγγελέας

Η δίκη για την δολοφονία του 15χρονου τότε μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία συγκλόνισε τη χώρα, φτάνει στο τέλος της. Αυτή την ώρα η αγόρευση του εισαγγελέα.
«Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έβγαλε το πυροβόλο όπλο του, το έστρεψε στην οδό Τζαβέλλα και πυροβόλησε δύο φορές», σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Έδρας του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «αναληθής» βασικούς υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Αφού ανέπτυξε το νομικό σκέλος της υπόθεσης με την έναρξη της αγόρευσής του, προχώρησε στην ανάλυση, μέσω συγκριτικής αξιολόγησης, μαρτυρικών καταθέσεων του συμβάντος στις 6 Δεκεμβρίου, που είχε ως μοιραία κατάληξη το θάνατο του μαθητή.

Ο εισαγγελέας επικαλούμενος πολλές καταθέσεις, θαμώνων καφετεριών, αστυνομικών φρουρών και μελών της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκονταν επιτόπου για φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε στο συμπέρασμα πως και οι δύο κατηγορούμενοι σκόπιμα ψευδόμενοι «αναβάθμισαν την ένταση της επίθεσης που δέχθηκαν με το περιπολικό», προκειμένου να αναπτύξουν την υπερασπιστική τους θέση.

Τόνισε μάλιστα ότι και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν ταυτόσημη λεκτική αποτύπωση της επίμαχης επίθεσης στις απολογίες τους.

Χαρακτήρισε «ασύμμετρη και επιχειρησιακά επικίνδυνη» την απόφαση, που όπως τόνισε, έλαβαν από κοινού οι Κορκονέας και Σαραλιώτης να επιστρέψουν πεζή στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλλα επιδεικνύοντας «παρορμητική αντίδραση». Χαρακτήρισε μάλιστα την απόφασή τους αυτή, ως εξομοίωση της συμπεριφοράς τους με αυτήν των ατόμων, που τους επιτέθηκαν.

Η αγόρευση συνεχίζεται.

Η δίκη ξεκίνησε ουσιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο και κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν περίπου 60 μάρτυρες, προβλήθηκαν βίντεο από το επίμαχο βράδυ και αναγνώσθηκαν δεκάδες έγγραφα.

Στις απολογίες τους οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν αντιφατικοί σε σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν υποστηρίξει, με βασικότερη αντίφαση αυτή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στο δικαστήριο είπε απολογούμενος ότι ενδεχομένως και να μην πυροβόλησε στον αέρα, όπως από την αρχή ισχυριζόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου