Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΕΣ 1

Παίξτε μπάλα!
Κωνσταντόπουλος στον ΠΑΟ; Πολιτικοποιήθηκε το ποδόσφαιρο ή ποδοσφαιροποιήθηκε η πολιτική;
Πάντα πρωτοπόρος ο ΠΑΟ. Σου λέει πού θα βρούμε σχετικότερους με το ποδόσφαιρο. Γύρω - γύρω απ΄ τη Βουλή. Τόσα χρόνια παίζουν μπάλα στην πλάτη μας!
Το δαχτυλίδι
Η παρέα νεαρών παιδιών σκέπτονται τι παιγνίδι να παίξουν:
Μάριος: Να παίξουμε, να παίξουμε το δαχτυλίδι.
Σωκράτης: Και που θα το δώσεις;
Μάριος: Μάντεψε!
Σωκράτης: Όχι γιατί αν είναι να μην ξέρεις πού θα το δώσεις, εγώ δεν παίζω. Παίξε μοναχός σου. Εσύ Αννούλα τι λες; Με θέλεις αρχηγό;
Άννα: Εγώ, να σας πω… το κόμμα τι λέει;
Σωκράτης: Ε, πού να ξέρουμε;
Αννούλα: Α, εγώ ό,τι πει το κόμμα. Άμα πει πως είσαι άτακτος, εγώ μαζί σου δεν έρχομαι.
Σωκράτης: Θα πας δηλαδή με το Σπύρο;
Αννούλα: Οοοοχι… Με το Γιαννάκη θέλω να παίξω.
Σωκράτης: Το κόμμα τι λέει;
Αννούλα: Ε, καλά τώρα, ποιος ασχολείται πια με τα κόμματα… Άλλωστε κι ο Μάριος στο Γιαννάκη θα δώσει λέει το δαχτυλίδι.
Σωκράτης: Να του το δώσει. Τέτοιο δαχτυλίδι μπακιρένιο να μου λείπει. Άσε μην έχουμε καμιά αλλεργία καλοκαιριάτικα και τρέχουμε.
Μάχη με τους ανεμόμυλους
Σεπτέμβρη θ΄ αρχίσει το κονταροκτύπημα των υποψηφίων δημάρχων. Δηλαδή κάποιοι κάποιοι έχουν πάρει το κοντάρι και ωσάν άλλοι Δον Κιχώτες χτυπιούνται μοναχοί τους με τους ανεμόμυλους τρία χρόνια τώρα.
Ποια μέτρα;
Λοιπόν, Σεπτέμβρη προβλέπεται ν΄ ανάψει ο προεκλογικός πυρετός. Συγκεντρώσεις, διαφημίσεις, τράβηγμα των άσων του καθενός, υπόγεια δουλειά υποψηφίων σπίτι – σπίτι… τσάμπα χτυπιούνται τα ΜΜΕ ότι από Σεπτέμβρη θα γίνει χαμός με τα μέτρα. Ποιος τα χ….. τώρα τα μέτρα! Εδώ, έχουμε κοτζαμάν δημοτικές, με τις μ….. του Γιωργάκη θ΄ ασχολούμαστε!
Κάνε τη δουλειά σου παλικάρι μ΄. Μέχρι να πάρουνε χαμπάρι, θα΄ χει αλλάξει ο χρόνος κι αντί για βασιλόπιτα θα κόβουνε χαλβά!
Καραγκιόζης ο Τούρκος
Η Ουνέσκο έδωσε, λέει, τον Καραγκιόζη στους Τούρκους. Κι άφησαν σε μας το … Χατζατζάρη!
Σωστά, τώρα που το ξανασκέφτομαι ο Καραγκιόζης, που έριχνε τις σφαλιάρες, δε μας ταίριαζε. Τους Μπαρμπαγιώργηδες πάλι μια χαρά τους ανεχόμαστε να μας ρίχνουν τις χατζάρες!
Το άλλο; Τώρα πλέον αν κάποιος σε πει Καραγκιόζη, μπορείς να τον μηνύσεις ότι σε χαρακτήρισε Τουρκόφιλο!
Περί Φούφουτων
Νέος όρος στο πολιτικό λεξικό: Φον Φούφουτος. Νέος; Εμένα μου λες! Εσύ, σύντροφε Πάγκαλε, τους ανακάλυψες τώρα. Και κάποιοι άλλοι κατά Σαλαμίνα μεριά αργά τους ανακαλύψαμε, αλλά τουλάχιστον προηγηθήκαμε και τρία χρόνια. Οι δικοί σου Φον Φούφουτοι απευθύνονται πρώτα στις τρόικες για να πάρουν τη συνταγή να κάνουν πειράματα. Οι δικοί μας πάλι απευθύνονται κατευθείαν στα …πειραματόζωα! Κοινός τόπος; Να προστατευτούν τα μεγάλα συμφέροντα. Ένθεν και ένθεν. Δυτικά οι μεν ανατολικά οι δε!
Οι …άλλοι εφιάλτες
Κλινικές που καταπολεμούν τους εφιάλτες στις ΗΠΑ. Τους εφιάλτες στον ύπνο πάντα. Γιατί έτσι και η θεραπεία πετύχει, βλέπω σε λίγο καιρό τους ασθενείς να παίρνουν χάπια για να κοιμούνται 24 ώρες το 24ωρο!
Με τα σαρκοβόρα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις τον τελευταίο καιρό, τα χρέη των νοικοκυριών να αυξάνονται, την ανεργία στο κόκκινο και τις μαζικές απολύσεις να σου κλείνουν το μάτι απ΄ τη γωνία, είναι αυτό που λες: Ξυπνώ τώρα ή ξανακοιμάμαι; Τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη;
Τ ΄ ακούσαμε κι αυτό!
Για να φτιάξουμε λέει γέφυρα από τη Φανερωμένη, πρέπει να ρωτήσουμε τα Μέγαρα!
Μόνο τα Μέγαρα μανάρι΄ μ; Πάτε και στην Κόρινθο να τους ρωτήξετε. Μπορεί κι αυτοί να΄ χουνε πρόβλημα αν είναι να τους πάρουμε τουρισμό.
Μαμά, με έκλεψε!
Δ.Σ. Σαλαμίνας κατά την ψηφοφορία θέματος
Δημοτικός Σύμβουλος: Έκανα μια πρόταση.
Άλλος Δημοτικός Σύμβουλος: Εγώ την έκανα πρώτος!
Καλέ, δώστε τους μια σοκολάτα να ησυχάσουνε.
Μαργαρίτες
Λοιπόν παιδιά για να κάνουμε και λίγο ελληνικά σ΄ αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Όταν απευθύνεστε στην πρόεδρο, η προσφώνηση είναι: Κυρία Πρόεδρε. Ούτε Κυρία Πρόεδρος (!) ούτε Κύριε Πρόεδρε!
Α, και πού είσαι εσύ με το «κυρία πρόεδρος», να σου δώσω κι εγώ μια πληροφορία (προσοχή, πληροφορία είναι, δεν καταγγέλλω κακά ελληνικά!) Δεν προσπαθούμε να καταρρεύσουμε τα επιχειρήματα. Το ρήμα καταρρέω δεν είναι ενεργητικό. Τα επιχειρήματα καταρρέουν, δεν τα καταρρέουμε, να πάρει η ευχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου