Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Οι τοπικές εκλογές τo Νοέμβριο του 2010, γίνονται μέσα σε ένα σκηνικό που λίγο απέχει από την κόλαση του Δάντη. Η διαρκώς αυξανόμενη φτώχεια, η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας και η γενικευμένη ανασφάλεια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται με πρόσχημα την οξύτατη καπιταλιστική οικονομική κρίση, ρίχνουν την σκιά τους και δηλητηριάζουν την ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων όλης της χώρας. Η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με συμπαραστάτη τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που δεν ευθύνονται για την κρίση, με στόχο να διαφυλάξει τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα που παίρνονται, δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα και δεν είναι μόνο αυτά, γιατί έρχονται και χειρότερα. Το ασφαλιστικό και οι ρυθμίσεις για τη διάρκεια του εργασιακού βίου καθώς και οι ανατροπές προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις, τίποτα καλό δεν προοιωνίζουν για τους εργαζόμενους. Και από πάνω, μας λένε ότι όλα αυτά γίνονται για να σώσουμε την πατρίδα.

Ε, όχι κύριοι!
Πατρίδα για μας, δεν είναι τα υπερκέρδη των χωρίς πατρίδα επιχειρηματικών ομίλων.
Πατρίδα μας είναι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες επιβίωσής τους, οι νέοι και νέες που είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κατάστασης, δηλ. όλοι όσοι παράγουν τον υλικό και τον πνευματικό πλούτο αυτής της χώρας και όχι η μικρή μειοψηφία που τον καρπώνεται.
Είμαστε ξεκάθαροι με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε. Άραγε οι άλλοι συνυποψήφιοι είναι ξεκάθαροι σε αυτό;
Οι εργαζόμενοι λοιπόν, πρέπει να αναλογιστούν, ότι ψηφίζοντας υποψήφιους που πρόσκεινται έμμεσα ή άμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνουν το δικαίωμα να υποστηρίζουν τα κόμματα αυτά, ότι ο λαός συμφωνεί με τα βάρβαρα μέτρα εξόδου από την κρίση, ότι ό λαός εθελοντικά δέχεται νέες θυσίες. Πρέπει μαζικά να πάνε να ψηφίσουν, αφού σκεφτούν συνολικά την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουν, συνεκτιμώντας το επόμενο χτύπημα που θα δεχτούν στο εισόδημά τους με την εφαρμογή του Καλλικράτη και να μετατρέψουν αυτή την εκλογική μάχη σε εφαλτήριο αντεπίθεσης.
Να αποδείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι, για μια ακόμη φορά να δείξουν εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι και σήμερα. Ότι δεν εμπιστεύονται την τύχη τους, το αύριο των παιδιών τους στην Ε.Ε.-ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Η μάχη των φετινών τοπικών εκλογών παίρνει από τα ίδια τα πράγματα και ακόμα περισσότερο από ότι παλαιότερα, χαρακτήρα γενικής πολιτικής αναμέτρησης. Είναι πλέον κατανοητό ότι δεν έχει καμία βάση ο διαχωρισμός των προβλημάτων σε προβλήματα στο χώρο εργασίας και προβλήματα στο χώρο κατοικίας, στο χώρο σπουδών. Τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα είναι απόρροια των γενικών. Δεν αποτελούν κριτήριο ψήφου τα πρόσωπα ή οι επικεφαλής των συνδυασμών. Αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι ποιες πολιτικές επιλογές στηρίζουν και οι προτάσεις που καταθέτουν προς όφελος ποιών είναι. Εχει σημασία η στάση όλων των συνδυασμών απέναντι στα καθημερινά εργασιακά κοινωνικά προβλήματα απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο απ’ την κρίση, από τη στάση τους σε μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Ο Καλλικράτης, ο οποίος στη βασική του φιλοσοφία στηρίχθηκε σε αποφάσεις και συνθήκες της ΕΕ, εκπονήθηκε με όχημα την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, με τη συμφωνία, τη σύμπνοια και τη συνεργασία στους στρατηγικούς στόχους, των αυτοδιοικητικών στελεχών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, διαμορφώνονται πλέον, 13 περιφερειακοί και 325 τοπικοί δημοτικοί μηχανισμοί του κράτους. Οι νέες τοπικές διοικήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης, της οποίας ο χαρακτήρας αλλοιώθηκε εδώ και πολλά χρόνια και τυπικά χάθηκε με τον Καποδίστρια.

Συνδημότες συνδημότισσες

Σήμερα υπάρχει πλέον πλούσια εμπειρία. Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν στο παρελθόν με αποκορύφωμα τον Καποδίστρια, δεν έφεραν τα θετικά αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών που μας έταζαν, δεν αναίρεσαν τις οικονομικές και περιφερειακές ανισομετρίες.
Τώρα, με τον Καλικράτη προωθούνται:
-Η διευκόλυνση και η ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης κατά κύριο λόγο μέσω ΣΔΙΤ που ευνοούν την παραπέρα συγκεντροποίηση του κέρδους με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
-Τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα κοινωνικών υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και την πλήρη εμπορευματοποίησή τους. Ιδιαίτερα σήμερα, αυτό θα είναι πλήγμα για τους εργαζόμενους δημότες μας που δεν θα μπορούν να έχουν τέτοιες υπηρεσίες. Γιατί θα αδυνατούν να τις πληρώσουν. Την ίδια πλήρη ανατροπή θα έχουν και τομείς όπως παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός. Δηλαδή, παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτισμός, αθλητισμός, θα γίνουν άπιαστα όνειρα, πολύ χειρότερα απ’ ότι είναι σήμερα.
-Θα αυξηθούν και πάλι δημοτικά τέλη και δημοτικοί φόροι, ενώ θα υπάρξει και τοπική φορολογία.
-Θα ενισχυθούν και θα πολλαπλασιαστούν στην τοπική διοίκηση οι μορφές ελαστικής απασχόλησης και θα γίνουν η κύρια μορφή εργασιακής σχέσης, προάγγελος όπως πάντα για τον ιδιωτικό τομέα.
Έτσι θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς για χιλιάδες υπαλλήλους, πολλοί θα χάσουν τη δουλειά τους, θα διευκολυνθεί η επιβολή εβδομάδας 65 ωρών.
-Οτι υπήρχε από δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες εμπορευματοποιείται παραπέρα με το καθεστώς της ανταποδοτικότητας και αντιληπτικότητας. Δηλαδή, θα επιβληθεί η αντίληψη ότι κάθε υπηρεσία έχει κόστος και πρέπει να ξαναπληρώνεται ξεχωριστά και να σταματήσει ο δημότης να διεκδικεί τα δικαιώματά του ενώ, θα πληρώνει και θα ξαναπληρώνει πιο ακριβά αν και θα έχει πιο υποτιμημένες υπηρεσίες

Σ’ αυτή την αρνητική εξέλιξη έχουν άμεση συμβολή οι δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το δεκανίκι τους ΛΑΟΣ εξειδικεύοντας διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Διαπραγματεύτηκαν την αύξηση της χρηματοδότησης με πόρους από αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους, (τέλη κυκλοφορίας ΦΠΑ, ΦΑΠ κ.λ.π.) μόνο και μόνο για να δεχτούν να λειτουργήσουν αρμοδιότητες που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στην ευθύνη του κράτους. Δεν αντιστάθηκαν ή περιόρισαν για ιδιοτελείς λόγους την αντίσταση στα γεωγραφικά όρια και κρύφτηκαν πίσω από τη θέση για εθελοντικές συνενώσεις ενώ, όπως διαπιστώνετε και εσείς εδώ στη Σαλαμίνα, δεν ενημέρωσαν τους δημότες τι τους επιφυλάσσει ο Καλλικράτης.

Συνδημότες συνδημότισσες

Πολλοί είναι αυτοί οι υποψήφιοι που θα σας πλησιάσουν σα να προέρχονται από παρθενογένεση. Θα εμφανιστούν με το μανδύα του ανεξάρτητου, κρύβοντας την κομματική τους ταυτότητα.
Αναρωτηθήκατε γιατί?
Μήπως ντρέπονται για την πολιτική τους προέλευση και τις πολιτικές επιλογές των κομμάτων από τα οποία προέρχονται που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτήν την κατάντια?
Μήπως θέλουν να κρύψουν με τον τρόπο αυτό το ρόλο που οι ίδιοι έπαιξαν στο να εφαρμοστούν και στο τοπικό επίπεδο οι πολιτικές αυτές, υπονομεύοντας το μέλλον του δήμου και των δημοτών μας?
Μήπως οι ίδιοι δεν ήταν που συνηγόρησαν και στήριξαν τον Καποδίστρια;
Μήπως οι ίδιοι δεν είναι που τώρα στηρίζουν και τον Καλλικράτη που χτυπά ακόμα πιο πολύ το ήδη πενιχρό εισόδημα των συνδημοτών μας ενώ θα τους παρέχονται πιο υποβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες;
Μήπως οι ίδιοι δεν ψήφιζαν και συμφωνούσαν να γίνουν οι δήμοι όχημα για να εφαρμοστούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κρατώντας όμηρους τόσους εργαζόμενους δημότες μας (τετράωρα, οκτάμηνα, stage)?
Μήπως οι ίδιοι δεν συμφωνούσαν με συμπράξεις ΣΔΙΤ παραχωρώντας τη δημοτική περιουσία βορά στα χέρια ιδιωτών εκμεταλλευτών?
Ή μήπως τελικά δηλώνουν ανεξάρτητοι γιατί δεν έχουν τα κόμματά τους φιλολαϊκή πολιτική πρόταση διεξόδου και δεν θέλουν να εισπράξουν οι ίδιοι την φθορά για το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγήσει τη Σαλαμίνα, ενώ στην ουσία δεν απορρίπτουν αυτές τις πολιτικές?
Πότε και που τελικά εκφράστηκε ο ακομμάτιστος χαρακτήρας τους, στις πολιτικές που υποστήριξαν ως Δήμαρχοι ή ως δημοτικοί σύμβουλοι στη μέχρι σήμερα πορεία τους;

Συνδημότες συνδημότισσες

Τα προβλήματα της Σαλαμίνας είναι γνωστά σε όλους και είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής που εκφράστηκε και στη Σαλαμίνα δια των πολιτικών εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων. Αποτέλεσμα?
Η Σαλαμίνα υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο.
Τα προβλήματα των δημοτών πολλά και ζητούν λύσεις πολιτικής διεκδίκησης, ανατροπής και όχι διαχείρισης.
Η ανεργία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.
Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μεγάλη παραγωγική βάση του νησιού, συρρικνώνεται.
Το οδικό δίκτυο άθλιο και ανεπαρκές.
Τα δάση μένουν απροστάτευτα με τις αντιπυρικές ζώνες ακαθάριστες και τις δεξαμενές πυρόσβεσης άδειες ενώ τα χρήματα της πολιτικής προστασίας πηγαίνουν μόνο σε λάδια και βενζίνες για εθελοντικές περιπολίες αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Η αποχέτευση εν έτει 2010 κάνει τα νηπιακά της βήματα και μάλιστα με παραστρατήματα μόνο για τις περιοχές Παλούκια -Σαλαμίνα τη στιγμή που οι γειτονικοί μας δήμοι έχουν ολοκληρωμένο αποχετευτικό σύστημα προ 25ετίας.
Είναι τραγικό, η Σαλαμίνα να πολιορκείται από την Ψυττάλεια και τη Ρεβυθούσα και να μην έχει ούτε αποχέτευση ούτε φυσικό αέριο.
Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το κέντρο υγείας ακροβατεί μεταξύ υπολειτουργίας και προοπτικής κλεισίματος.
Αρχαιολογικού χώροι. Εγκαταλειμμένοι, παραδομένοι στις αγκαλιές των χωματερών ή των ιδιωτών επιχειρηματιών (βλέπε Αχ. Καραμανλής) δεν αναδεικνύονται. Γιατί άραγε? Μήπως είναι ύποπτο το ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής αρχής του Δ. Σαλαμίνας για τον αρχαιολογικό χώρο του μέχρι σήμερα γειτονικού Δήμου Αμπελακίων,
τη στιγμή που εκδηλώνονται ενδιαφέροντα και συμφέροντα από COSCO και ΟΛΠ για την εν λόγω περιοχή και αναζητούνται τρόποι να απαλλαγούν από την Ν/Ζ και τους οικιστές της Κυνοσούρας ? Γιατί κωφεύουν στο πρόβλημα των κατοίκων της Κυνοσούρας που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους; Γιατί άραγε δεν δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον για τα ανάκτορα του Αίαντα και τη σπηλιά του Ευριπίδη;
Περιβάλλον. Πνίγεται από ιχθυοκαλλιέργειες παραπάνω απ’ όσες μπορεί να αντέξει το θαλάσσιο περιβάλλον της Σαλαμίνας. Λατομεία που ξεκοιλιάζουν τη γη και πολλές φορές με γελοία ανταλλάγματα (βλέπε Τούρλα), χωματερές ανεξέλεγκτες ακόμα και μέσα στις πόλεις.
Δασικό. Οικιστές όμηροι του δασικού προβλήματος, που με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν έγιναν άθελά τους εχθροί του δάσους.
Όχι γιατί δεν υπάρχουν λύσεις. Λύσεις υπάρχουν αλλά δίνονται κατά το δοκούν με νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα σε μια νύχτα, όταν πρόκειται για συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όπως για ξενοδοχειακά συγκροτήματα πχ Κρήτη Χαλκιδική Καζίνο Πάρνηθας. Επίσης, δεν υπάρχει η διεκδικητική διάθεση από την δημοτική αρχή που θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των οικιστών και όχι βέβαια σε βάρος του δάσους. Επιπλέον, οι ίδιοι και τα κόμματα που εκπροσωπούν, θα χρησιμοποιήσουν την ανάγκη των οικιστών για την προστασία της περιουσίας τους, ως μοχλό πίεσης για την παραπέρα εκμετάλλευση του δασικού πλούτου από τα μεγάλα συμφέροντα τώρα που τους λύνει τα χέρια ο Καλλικράτης.
ΓΠΣ. Αναρχη δόμηση με αποτέλεσμα η Σαλαμίνα να διαμορφώνεται με πόλεις χωρίς υποδομές και ανεπαρκές οδικό δίκτυο, στην ουσία σε 2 μόνο άξονες.

Συνδημότες συνδημότισσες

Η Λαϊκή Συσπείρωση, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, ίση μεταξύ ίσων, δεν σας τάζει γενικά και αόριστα.
Η Σαλαμίνα έχει χορτάσει από υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα τόσο από την ΤΑ όσο και από την πολιτεία. Σας καλεί να την ψηφίσετε και να συστρατευτείτε μαζί της ώστε:
1.Να διεκδικήσουμε μαζί την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της ΤΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
2. Να διεκδικήσουμε την πλήρη και άμεση επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων που μεταξύ άλλων οδήγησαν και σε μεγαλύτερη αύξηση των δανειακών αναγκών των Δήμων. Τα χρήματα αυτά που ανήκουν στους δημότες μας, αφαιρούνται άμεσα ή έμμεσα από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.
3. Να διεκδικήσουμε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στο δήμο και το σταμάτημα της απαράδεκτης λογικής των συμβασιούχων και μερικώς απασχολούμενων, λογική που κρατά όμηρους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν από τις συνενώσεις του Καλλικράτη στις υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
4. Να διεκδικήσουμε τη δημιουργία και δωρεάν λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και χώρων άθλησης και πολιτισμού.
5. Να αντιπαλέψουμε την άμεση ή έμμεση εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας. Να διεκδικήσουμε σχεδιασμένη ανάπτυξη δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με επαρκή και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
6. Να διεκδικήσουμε κεντρικό σχεδιασμό από ανάλογους κρατικούς φορείς που θα προγραμματίζουν, θα κατασκευάζουν και θα διαχειρίζονται έργα σύμφωνα με τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας (σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, κέντρα υγείας, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, ρύπανση και μόλυνση των υδάτων, επίλυση του αποχετευτικού σε ολόκληρο το νησί, έμφαση στην ανακύκλωση μακριά από κάθε ιδιωτικοποίηση και ενάντια στην καύση των απορριμμάτων κ.α.)
7. Απαγόρευση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης σ’ όλους τους παραπάνω τομείς και εξασφάλιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών μακριά από την μορφή της ανταποδοτικότητας.
8. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στις γειτονιές με τη δημιουργία και ενίσχυση χώρων πρασίνου, παιδικών χαρών, προστασία ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση του περιαστικού πρασίνου, των ορεινών όγκων, περιορισμός των συντελεστών δόμησης, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη πρασίνου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών από τη βιομηχανική ρύπανση με εκσυγχρονισμό της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με ιδιαίτερο βάρος σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής και του περιβάλλοντος, με σύγχρονα δίκτυα ομβρίων υδάτων και συντήρησή τους.
9. Να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν προληπτικές έρευνες για την αντισεισμική προστασία δημόσιων κτηρίων, σχολείων, κέντρων ψυχαγωγίας όπου συνωστίζονται χιλιάδες νέοι και νέες.
10. Αναδάσωση καμένων εκτάσεων, προστασία και διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων που συμβάλουν στη συγκράτηση των νερών.
11. Ελεύθερες ακτές, παραλίες χωρίς να πληρώνουν οι δημότες.
12. Ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας από δημόσιο φορέα, χωρίς διόδια, καθώς και η ανάπτυξη υποδομών που χρειάζονται για να μη γίνει μπούμεραγκ το μεγάλο αυτό έργο.
13. Να διεκδικήσει ο δήμος πόρους από τα προγράμματα της ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς είναι χρήματα που έχουν πληρώσει οι δημότες μας ως Έλληνες φορολογούμενοι και τους ανήκουν.
14. Να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα της νεολαίας και κυρίως στη σύγχρονη μάστιγα των ναρκωτικών. Να μην επιτρέψουμε κανένα συμβιβασμό με τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους. Δημιουργία αντιναρκωτικού μετώπου με όλους τους φορείς του νησιού. Να δημιουργήσουμε δημόσιες δομές πρόληψης, θεραπείας με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης που θα στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας και αφορά στην εκπαίδευση, στην εργασία, την οικογένεια, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία στον ελεύθερο χρόνο κ.λ.π.
15. Να επιδιώξουμε την προστασία και την ανάδειξη της αρχαιολογικής, πολιτιστικής κληρονομιάς. Να σταθούμε εμπόδιο στην εμπλοκή κάθε είδους χορηγών στην προστασίας της που σκοπό έχει την εκμετάλευσή της.. Ανάπτυξη και προστασία του φυσικού αισθητικού περιβάλλοντος με απαγόρευση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσής του.


Συνδημότες συνδημότισσες

Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να μιλήσουν αποφασιστικά και μαχητικά οι δημότες μας, εργατοϋπάλληλοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι επιστήμονες, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες.
Με την ψήφο τους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη πολιτική, στο γκρέμισμα των τελευταίων κοινωνικών κατακτήσεων και
Να διατρανώσουν ότι δεν συναινούν, δεν υποκύπτουν, δεν παραπλανούνται, δεν ανέχονται την κοροϊδία και το ψέμα.
Με την ψήφο τους να διατρανώσουν επίσης, ότι υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής-κοινωνικής επιλογής υπέρ των δημοτών και του τόπου.
Οι δημότες σήμερα έχουν μία μόνο επιλογή.
Να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την υπονόμευση της ζωής τους, να καταδικάσουν όσους τα στήριξαν ή συμβιβάστηκαν μαζί τους, γιατί με βοηθό την τοπική διοίκηση προωθούν νέα αντιεργατικά μέτρα, επιβαρύνουν τους πολίτες με φόρους και νέα βάρη. Γιατί δεν προχώρησαν σε έργα υποδομής που βελτιώνουν τη ζωή των δημοτών. Αυτές οι δυνάμεις μέσω των τοπικών οργάνων έδωσαν τη δυνατότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν, να αρπάζουν τους ελεύθερους πόρους, τα δάση, τις παραλίες, να τραυματίζουν το περιβάλλον, να μολύνουν το νερό, τον αέρα, να διαχειρίζονται προς όφελός του τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Σε συνθήκες βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται στο όνομα της κρίσης του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων, ο Καλλικράτης θα κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Με τις συμπράξεις ΣΔΙΤ, μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα οικειοποιηθούν δημοτική περιουσία, δημοτικές εκτάσεις της Σαλαμίνας, με μεγάλους χαμένους για άλλη μια φορά τους δημότες της Σαλαμίνας. Οποιος ισχυρίζεται το αντίθετο για να υποκλέψει κάποιες ψήφους είναι μεγάλος ψεύτης και πρέπει ακόμα πριν τις εκλογές οι δημότες και η νεολαία να τον καταδικάσουν. Δεν ψηφίζουμε απλώς κάποια πρόσωπα. Τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται ανανεώνοντας τις ελπίδες των πολιτών με αυταπάτες. Οι πολιτικές όμως που υπηρετούν μένουν και βασανίζουν την τοπική κοινωνία. Στις εκλογές συμμετέχουμε και ψηφίζουμε πολιτικά, βγάζουμε έγκαιρα συμπεράσματα από τις θέσεις και τις στάσεις των υποψηφίων, αξιοποιούμε την πείρα τόσων χρόνων διάψευσης ελπίδων και προσδοκιών. Μετράμε τους τόνους δημαγωγίας, κοροϊδίας, αυταπατών και επιλέγουμε με το χέρι στην καρδιά το σημερινό και μακροπρόθεσμο συμφέρον της κοινωνίας της Σαλαμίνας, της Σαλαμίνας της δουλειάς και του αγώνα.


Καλούμε τους τους δημότες μας, να κάνουν τώρα το θεαματικό βήμα για να γύρει η πλάστιγγα του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ τους.
Η αλλαγή συσχετισμού δε γίνεται με την περιπλάνηση ανάμεσα σε συνδυασμούς που εκφράζουν σε τοπικό επίπεδο τα μεγάλα κόμματα και ακολούθησαν τα πολιτικά τους μονοπάτια αλλά ψηφίζοντας το Συνδυασμό μας, τη Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας, ανεξάρτητα αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα.
Τώρα πρέπει να ενισχυθεί η λαϊκή συσπείρωση, η δύναμη που θέλει και μπορεί να δώσει δύναμη σε τοπικό δημοτικό κίνημα, αποτελεσματικότητα και νόημα στον αγώνα αντίστασης για ότι δηλητηριάζει την καθημερινότητα και το μέλλον μας.
Η εκλογή δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα όργανα της ΤΔ πρέπει να εκφραστεί και ως αγανάκτηση, διαμαρτυρία και καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και των εκφραστών της στην ΤΔ. Να υπάρχει μέσα στα όργανα αυτά η ισχυρή φωνή των δημοτών που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα αναδεικνύει και θα στηρίζει τα συμφέροντα των δημοτών. Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν υπόσχονται γενικά αλλά δεσμεύονται καθημερινά για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα την τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας. Η συνεχής δράση μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα στους εργασιακούς χώρους, στους δήμους, στις συνοικίες, στους τόπους μόρφωσης και στους χώρους όπου αθλείται, μορφώνεται και ψυχαγωγείται η νεολαία, είναι εγγύηση και ταυτόχρονα προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της πάλης με ορίζοντα όχι μια απλή διαχείριση και ανακύκλωση των ίδιων προβλημάτων, αλλά έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης, με κεντρικό πρόγραμμα και επιστημονικό σχεδιασμό με συμμετοχή του δημότη και έλεγχο από αυτόν.
Με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους δημότες μας, στους νέους και τις νέες, απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης, για να διεκδικήσουμε λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Το κάλεσμά μας απευθύνεται όπου σκιρτά αγωνιστική καρδιά αγανακτισμένη και αποφασισμένη να βάλει σήμερα ένα λιθαράκι για να οικοδομήσουμε αύριο μαζί το μέλλον μας.
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται.
Μαζί για μια ριζική αλλαγή πορείας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να μας πειτε για τους αγωνες σας στη Σαλαμινα.ποτέ δεν σας ειδαμε στους δρομους και στους αγωνες των σαλαμινιων (Λατομειο, επιτροπες αγωνα για τα κυβερνητικα μετρα,διαδηλωση για τον Βενιζέλο κλπ.).Που ειναι οι αγωνες σας ρε συνροφοι ; Μονο λογια-λογια λογια.Η Κα Γκαβογιαννη μονο φιεστες κανει και προσωπικη προβολη.Τιποτα παραπανω.

Αρχειοθήκη ιστολογίου