Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΩΡΑ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου,
Γενικός Γραμματέας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής

Κερατσίνι, 14-07-2010
ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΩΡΑ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ
Δημόσια Δήλωση – Έκκληση του Δημοτικού Συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στην Αυτοδιοίκηση. Πάνω από ένας μήνας που σπαταλήθηκε όχι σε μια ουσιαστική πολιτική διαβούλευση με την συμμετοχή της κοινωνίας και τον ενεργό ρόλο μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε μια ανούσια αναμονή. Πάνω από ένας μήνας που χαρακτηρίστηκε από ασάφεια, ατολμία και εντυπωσιακή ακινησία. Πάνω από ένας μήνας που έδωσε χώρο όχι για προωθητικές συνθέσεις, αλλά χώρο για οπισθοχώρηση και ανάπτυξη φυγόκεντρων δυνάμεων. Ένας μήνας που απαξίωσε στελέχη, ιστορικές πορείες και προσφορές, αφού μια σειρά στελέχη αδυνατούν να απαντήσουν στο απλό ερώτημα: ΄΄ Με ποιον προχωράμε; Ποιον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ ΄΄.
Δυστυχώς, στο Κερατσίνι που έχουμε ηττηθεί δύο από τις τρεις τελευταίες εκλογικές μάχες, υπάρχει πλήρη άπνοια. Δυστυχώς κυριαρχεί ηττοπάθεια, απραξία, ακινησία. Δεν πρόκειται ασφαλώς για ένα εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, αλλά για ένα ουσιαστικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας που έχει βιώσει τι σημαίνει αποτυχημένη Δημοτική Αρχή και χαμένη 4ετία, τουλάχιστον δύο φορές. Ένα πρόβλημα που αυτή την στιγμή τείνει να καταστεί οριστικά άλυτο για άλλη μια φορά, αν η επιλογή καθυστερήσει κι’άλλο και τις επόμενες μέρες ανακηρυχθούν Συνδυασμοί από φίλους και συντρόφους που κατά τ’ άλλα διεκδικούν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή την ώρα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την αγωνία μου και να απευθύνω μια διπλή έκκληση:

 Έκκληση προς τα Όργανα του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα την Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης να κινηθούν γρήγορα, αποφασιστικά και να καταλήξουν σε πρόταση για τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στον νέο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Να βάλουν έτσι φρένο στην πορεία φθοράς και απαξίωσης. Κάθε αναβολή της απόφασης για Αύγουστο ή για Σεπτέμβριο, θα σημαίνει διάλυση κάθε ιστού του ΠΑΣΟΚ, φυγόκεντρες δυνάμεις και σκληρή ήττα μεγάλης έκτασης που θα έχει βαθύτερες πολιτικές παρενέργειες.
 Έκκληση προς συντρόφους και φίλους που ενώ διεκδικούν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύουν ότι στον αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουν Συνδυασμούς! Μια τέτοια πρακτική θα ανοίξει οριστικά τον δρόμο σε λύσεις ανεπαρκείς και επικίνδυνες για τον Δήμο σε μια κρίσιμη καμπή της πορείας του. Γι’ αυτό τους καλώ να αφήσουν κάθε τέτοια σκέψη καταδικαστική για τον Δήμο, για την παράταξη, αλλά και για τους ίδιους.

Ζούμε κρίσιμες στιγμές. Ας μην τις επιδεινώσουμε παραπέρα. Ας δείξουμε όλοι σύνεση, αυτοσυγκράτηση, συνθετικό πνεύμα. Ας δείξουμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε, με πράξεις και όχι με εύκολες συνθηματολογίες. Προσωπικά εκφράζω δημόσια την αγωνία μου, επιδιώκοντας να δραστηριοποιήσω και να ευαισθητοποιήσω τους πολίτες που θεωρούν τις Εκλογές του Νοεμβρίου ως ευκαιρία για μια νέα αρχή. Το ίδιο έκανα και με αναλυτική επιστολή προς όλα τα Όργανα του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα. Με το ίδιο πνεύμα θα πορευτώ και το επόμενο διάστημα.
Από εκεί και πέρα, είπα και λάλησα. Αμαρτία ουκ έχω.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 6944-615031, 6979-009428, 213 2047104

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου