Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Νίκος Ράπτης για την Κυνοσούρα

Σημαντική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον του νησιού μας και της Κυνοσούρας, η πρόταση που έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ράπτης υιοθετήθηκε πλήρως.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 28 Ιουλίου 2010 ψήφισε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του νησιού μας. Με αυτή την απόφαση εκφράζεται η βούληση των κατοίκων και των τοπικών αρχών για μια Σαλαμίνα αναβαθμισμένη, με προοπτικές ανάπτυξης και θεμέλια παγκόσμιας προβολής, αντάξια της ιστορίας της.
Το θέμα αφορούσε το καθεστώς που διέπει το χώρο της Ναυμαχίας, την εφαρμογή των ισχυόντων νόμων και την αποτροπή της σχεδιαζόμενης μεταφοράς μέρους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος στη Κυνοσούρα Σαλαμίνας.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘ΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ’ και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ράπτης εισηγήθηκε το θέμα με μια εμπεριστατωμένη ομιλία στη διάρκεια της οποίας καυτηρίασε απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές σε βάρος της Σαλαμίνας από την κεντρική εξουσία αλλά και από παράγοντες της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.
Κατόπιν 2ωρης συζήτησης για το θέμα στην οποία συμμετείχαν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και τοπικοί παράγοντες του νησιού μας, υιοθετήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση του Νίκου Ράπτη (ακολουθεί στη συνέχεια). Επίσης συμφωνήθηκε από όλους η διαβίβαση της πρότασης στο Δήμο Αμπελακίων προκειμένου να αποφασιστεί από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή ή μη εκπροσώπων του όμορου δήμου στην επιτροπή που θα συγκροτηθεί.

Ακολουθεί η πρόταση του Νίκου Ράπτη,
1. Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την ανάδειξη του θέματος αποτελούμενη από τον δήμαρχο Σαλαμίνας (επικεφαλής), την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ώστε να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό τους,
α. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
β. Υπουργό Πολιτισμού
γ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
δ. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
ώστε να εκθέσουν τα παρακάτω θέματα.

2. Πρωταρχικό και βασικό αίτημα πρέπει να είναι η εφαρμογή των νόμων που ισχύουν μέχρι σήμερα για το καθεστώς που διέπει το χώρο της ιστορικής ναυμαχίας (θαλάσσιο και χερσαίο), ήτοι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος.
3. Στις συναντήσεις αυτές πρέπει να μεταφερθεί στα μέλη της κυβέρνησης η άρνηση των κατοίκων του νησιού για περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου – η οποία σχεδιάζεται με συγκεκριμένες ενέργειες (μεταφορά Ν/Ε ζώνης, ρυπογόνες δραστηριότητες, κλπ) – ενέργειες οι οποίες επιβαρύνουν ανήκεστα την υγεία μας και είναι καταστροφικές για το περιβάλλον.
4. Τέλος να διαβιβαστεί στη κυβέρνηση, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι βασική επιδίωξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των κατοίκων είναι η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της ναυμαχίας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να αποτελέσει αφετηρία για την αναβάθμιση και την τουριστική ανάπτυξη της Σαλαμίνας σε συνδυασμό και με τα άλλα ιστορικά της στοιχεία.
Σαλαμίνα 29 Ιουλίου 2010
Γραφείο Τύπου ‘Πρώτα η Σαλαμίνα’
Νίκος Ράπτης
Υποψήφιος Δήμαρχος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΘΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΡΧΑΙΑ" ΤΟΥ ΜΠΛΑΤΣΟΥΚΑ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ ΝΤΕΕΕΕ!!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου