Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

• Το Δ. Σ. του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, ως μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει ότι σύμφωνα με τα εξαγγελθέντα κατά την παρουσίαση του προγραμματισμού δράσεών του για το 2010:
Διοργάνωσε σε αγαστή συνεργασία με τον Γυμναστικό Όμιλο ¨Σαλαμίνα¨, Σχολείο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης στο οποίο φοιτούν 9 μαθητές. Το Σχολείο είναι δίμηνης διάρκειας και θα περατωθεί περί το τέλος Ιουλίου. Τα πρακτικά μαθήματα εκτελούνται στην θάλασσα δύο φορές την εβδομάδα, με σκάφος μέλους του ΝΟΒΣ και από διπλωματούχο εκπαιδευτή επίσης μέλος του ΝΟΒΣ. Η θεωρητική διδασκαλία γίνεται με την βοήθεια εποπτικών μέσων, από επιστήμονες μέλη του ΝΟΒΣ μία φορά την εβδομάδα. Τα Πτυχία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση μετά την αποπεράτωση του Σχολείου. Επόμενο Σχολείο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Άρχισε η λειτουργία της Ακαδημίας Ιστιοπλοΐας για παιδιά από 7 ετών και άνω. Σε αυτήν έχουν αρχίσει ήδη να μαθαίνουν τα μυστικά της Ιστιοπλοΐας 15 παιδιά του Νησιού μας. Κάθε Σάββατο και Κυριακή τα πρωινά, από 10:30 το έως 14:00, με αφετηρία τις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ στο Λιμάνι της Σαλαμίνας αυτά τα παιδιά μαθαίνουν Ιστιοπλοΐα διασκεδάζοντας.

Σ.Σ. Στην Ιστοσελίδα του ΝΟΒΣ www.nobs.gr στα ΔΡΩΜΕΝΑ, υπάρχουν φωτογραφίες από την πρακτική εξάσκηση των μαθητών του Σχολείου Ανοιχτής Θαλάσσης εν πλω.

• Παρατηρείται τον τελευταίο καιρό αυξημένη δραστηριότητα διαρρηκτών σε σκάφη, στο Λιμάνι της Σαλαμίνας και αφαίρεση διαφόρων αντικειμένων μεγάλης και μικρής αξίας μέσα από αυτά. Από τον ΝΟΒΣ έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

• Με απόφαση του Δ. Σ. του ΝΟΒΣ, που αντιπροσωπεύει την βούληση όλων των Μελών του, εκφράζεται η συμπαράσταση και ενώνεται η φωνή του ΝΟΒΣ, στις προσπάθειες των φορέων που έχουν ως στόχο την ιστορική και πολιτιστική ανάδειξη του Τύμβου των Σαλαμινομάχων και της ευρύτερης περιοχής της Κυνόσουρας


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου