Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Ψιλή Άμμος η καντίνα και οι ρουφιάνοι

Υπάρχουν κάτι τύποι αδελφέ μου, ρουφιάνοι στην ψυχή και στο σώμα. Λίγοι, τις περισσότερες φορές όμως καταφέρνουν και επιπλέουν, ενίοτε δε εκλέγονται κιόλας. Αντί λοιπόν αυτοί οι τύποι να παλεύουν να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι κι αντί να παλεύουν για το καλό όσων τους εξέλεξαν, έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους κι ασχολούνται ολημερίς κι ολονυχτίς ρουφιανεύοντας και ψάχνοντας να κάνουν κακό στους άλλους.

Στο μένος και στο φθόνο που τρέφουν για τους συνανθρώπους τους δε σταματούν πουθενά. Καταφέρονται ακόμη και εναντίον νέων παιδιών 22 ετών (όσο και τα δικά τους δηλαδή) που τολμούν να εξωραΐσουν μια μέχρι χθες πεθαμένη και ξεχασμένη παραλία. Που ‘έχουν το θράσος’ αυτές τις δύσκολες εποχές να θέλουν να βγάλουν ένα μεροκάματο για τη μακρύτατη περίοδο παραθερισμού των 50 το πολύ ημερών της Σαλαμίνας.
Ποιο ήταν το έγκλημα του ορφανού από πατέρα 22χρονου νέου; Ότι την άδεια για την παραχώρηση της παραλίας της Ψιλής Άμμου του την έδωσε ο ‘τρισκατάρατος’ (για τους ρουφιάνους) δήμαρχος. Ο Σπύρος Σοφράς, μετά την αίτηση του νεαρού παιδιού, με την ευαισθησία που πρέπει να διακρίνει ένα δήμαρχο, πρότεινε στο Δ.Σ. να του δοθεί η άδεια, πράγμα που έγινε με πλειοψηφία.
Τι έγκλημα λοιπόν έκανε από κει και πέρα ο 22χρονος;
1. Καθάρισε την άλλοτε βρώμικη παραλία
2. Τοποθέτησε ομπρέλες θαλάσσης
3. Τοποθέτησε ξαπλώστρες και ξύλινους διαδρόμους
4. Τοποθέτησε αποδυτήρια για ν΄ αλλάζουν οι λουόμενοι
5. Τοποθέτησε ντουζιέρες για να κάνουν ντουζ μετά το μπάνιο τους
Και όλα αυτά τα προσφέρει στους λουόμενους ΔΩΡΕΑΝ. Ναι, καλά διαβάσατε, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Το μόνο που ευελπιστεί είναι, όταν και εφόσον επιθυμούν, να αγοράσουν από την καντίνα που βρίσκεται εκεί τον καφέ, το νερό, το αναψυκτικό ή το παγωτό τους.
Αυτό όμως το ‘έγκλημα’ του νεαρού και τον εξωραϊσμό της παραλίας κάποιοι κάποιοι δεν τα αντέχουν. Και θέλοντας να εκδικηθούν και τον άλλο ‘εγκληματία’, το δήμαρχο Σοφρά, έχουν καταφύγει στη γνωστή τους μέθοδο της καταγγελίας, καταγγέλλοντας το νεαρό όπου μπορεί να φανταστεί κανείς: ΣΔΟΕ, Πολεοδομίες, Νομαρχίες, Αεροπορίες…
Ένας νέος βιοπαλαιστής για τους συγκεκριμένους ρουφιάνους δεν πρέπει να ζήσει. Αν ήταν μεγαλολαμόγιο σαν τα μούτρα τους ή έστω έμπορος ναρκωτικών, να είστε σίγουροι πως θα τον είχαν αγκαλιά, ακόμη και τρίο στο κρεβάτι τους. Τώρα όμως είναι φτωχός και πρέπει να πεθάνει.
Ας είναι σίγουροι όμως αυτού του είδους οι τύποι, άνανδροι και κουκουλοφόροι, πως όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το μανδύα της ανωνυμίας, ο κόσμος τους έχει πάρει γραμμή και σύντομα θα εισπράξουν αυτό που τους αξίζει.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Makari na eftiaxnan ki alles paralies opws ekane ayto to paidi...

Ανώνυμος είπε...

H SALAMINA FILE MOY TO MONO EIDOS POY THS PERISEYEI EINAI OI ROYFIANOI - TO ANEKDOTO TOY NA PSOFISH H KATSIKA TOY GEITONA GIA TOYS SALAMINIOYS KAI AYTOYS POY EXOYN MAZEYTH EDO TO EBGALAN.

Δημαρχος είπε...

1ο. Ο 22χρονος ορφανός νεος που διαολο βρηκε τοσα λεφτα για να κανει τετοια επένδυση...Εγώ που δεν είμαι ορφανός δεν θα μπορουσα να κανω κατι αντίστοιχο.Έλεος πια ε το λαικισμο!!!

2ο. Ποιος είπε στο δημαρχο ότι αποτελούν τουριστικη αναπτυξη οι καθε λογής καντίνες; Ίσως αναπολεί τα καθε λογής ΚΑΨΙΜΙ των στρατοπέδων που υπηρετησε κατα καιρούς.
3ο. Όσο για το δωρεάν ποιός το διασφαλίζει ότι θα είναι και του χρόνου;Με τέτοιες πονηριές έχουν απαλλοτριωθεί ένα καρο παραλίες στην Αττικη.
4ο. Μας έκανε χάρη δηλαδή ένας ιδιώτης που καθαρισε την παραλία με σκοπό το δικό του κέρδος(και καλά κάνει). Ο δήμος δεν οφειλει να τις καθαρίζει?
5ο. Η άδεια που έδωσε ο Δημαρχος δεν πρεπει να ειναι νομιμη απ΄ολες τις υπηρεσίες;Αν ειναι νόμιμη πιο το προβλημα λοιπόν;
6ο. Αγαπητέ Δημαρχε....το γραφεις στο μέτωπο ρε γαμώτο!

admin είπε...

Ωραία παπαρέμβαση, μόνο έξι μαλακίες σε ενα σχόλιο, συγχαρητήρια στον ψυχίατρό σου.

Μητσάρας

Δημαρχος είπε...

ποσο μητσαρας εισαι.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΗΤΣΑΡΑ, ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΠΟ BLOG ΣΕ BLOG ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΕΙ. ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

GIA TON 2:34 FILE MOY AN DEN ZEIS STO ELADISTAN TOTE EXEI KALOS. AN OMOS ZEIS TOTE THA EPREPE NA HKSERES (EKTOS KAI AN TA GRAFEIS - POY MALON AYTO ISXIEI - EK TOY PONYROY) OTI GIA NA KANEIS MIA EPENDYSH DEN EINAI APARETHTO NA EXEIS DIKA SOY XRHMATA , YPARXOYN KAI OI TRAPEZES GIA AYTO.
2on OSO GIA TOY XRONOY AYTO PALI EINAI EK TOY PONHROY AN OXI EK THS POYSTIAS, GIATI OI KOYKOYLOFOROI KAI OI ROYFIANOI POY EXOYN GAMITHI ME AYTO TO PAIDI TO KANOYN EFETOS ME TO IXION KATHESTOS, TORA AN TOY XRONOY ALLAZE KATI TOTE THA EIXES OLO TO DIKIO NA MILAS KAI NA GINONTOYSAN EPONYMES KATAGELIES KAI OXI KATAGELIES THS POYSTIS.
OLOI EXOYME KATALABH OTI O EN LOGO NEAROS EPESE THIMA THS PROEKLOGIKHS PERIODOY KAI THS ANIPARKTIS POLITIKIS APO THN ANTIPOLITEYSH POY TO MONO POY KANEI EINAI NA KATAGELH TO SOFRA, POTE THS OMOS MEXRI SHMERA KAI EIME SIGOYROS OTI DEN THA TO KANEI MEXRI TELOYS DEN MAS EIPE TI THA EKANE AYTH , KANTE PROTASEIS -BOHTHISTE AYTON TON TOPO NA PAEI MPROSTA ME KOYKOYLES ROYFIANOYS KAI POYSTIES KANENAS TOPOS KAI KANENAS LAOS DEN PROKOPSE.
LAKIS.....

Δημ@ρχος είπε...

πρώτον δάνειο πάιρνεις αφάνταστα δύσκολα πλέον. Ακόμη και επιχειρήσεις με φρύδια και δυσκολεύονται. Δεύτερο είναι γελοίο και λαικίστικο σε έναν 22χρονο να κοτσαρουμε την ταμπέλα του ορφανού για να δημιουργήσουμε επιχειρήματα.Τρίτο: ο νόμος προβλέπει την ανωνυμη καταγγελία γιατι δίνει σημασία στο καταγγελόμενο γεγονός καθαυτό και όχι στο ποιος καταγγέλει.Τουναντίον μάλιστα προστατεύει τον πολίτη που θα καταγγείλει - και καλα κάνει- γιατι μην ξεχναμε πόσοι φουσκωτοι για παράδειγμα εμπλέκονται σε τέτοιου είδους "επιχειρήσεις". Και τέλος ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται.Τελεία και παύλα. Ας προσέχει ο καθε κρατικός αξιωματουχος που βαζει την υπογραφή του. Όσο ανήθικο είναι να καταγγέλλεις για προεκλογικό συμφέρον άλλο τοσο παράνομο είναι να χορηγεις άδειες για...προεκλογικό συμφέρον. Καμία ανοχή σε κανενα. Ας γίνει κάποτε συνείδηση ότι νόμος είναι το δίκιο του νομοθέτη. Ούτε του εργάτη όυτε των πολλών! και για αποφυγη παρεξηγήσεων το όνομα Δήμ@ρχος χρησιμοποιείται αντί ανωνυμίας και ουδεμία σχέση έχει με την ιδιότητά μου....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ (ΔΗΜΑΡΧΕ) ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΑΛΑ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΚΕΙΛΗ ΟΠΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ Ο ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ Ο ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΗΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΙΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ . ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
Υ.Γ-ΑΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΝΕΟΣ ΗΤΑΝ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΟΤΗΚΩΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

re dhmarxe mipos gnorizis posa ekatomiria eyro tha exei kerdos h kantina gia to fetino kalokairi sto pio kosmopolitiko nisi tis mesogioy?
re de pate na gamithite moynopana e moynopana.

Δήμ@ρχος είπε...

να δεχτώ όσα λές όμως θα πρεπει να καταλάβεις ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση λείπει το κομμάτι της διαβούλευσης. Σε μια κακιστη αντιπροσωπευτικη δημοκρατία καθε πολιτικο υποκειμενο οφείλει να σεβεται στην πράξη τους κανόνες της αντιπροσωπευτικοτητας. Ακόμη και εαν το εν λογω παλικαρι εχει καθε δικαιωμα να κανει την επιχειρηση του αυτη θα πρεπει να υποκειται σε κανόνες. Οχι να εχει γινει η επενδυση και μετα να δινεται η αδεια.....Οι καντινες ειναι μια πολυ παρανομη και βρωμικη υποθεση.Και ειναι πολλά τα λεφτα και αφήστε τις αηδιες περι φτωχων και ορφανων νέων και αναξιοπαθουντων κορασιδων. Οι περισσότερες καντινες στο τέλοσ καταλήγουν να σερβιρουν φαγητό να μην έχουν τουαλέτες να επεκτείνονται όλο και πιο πολύ και να εμπλέκονται και με κανονες νυχτας προστασίας κλπ. Οι νομοι αυτοι εχουν παρισφρίσει και στα γαραφεια αρκετων Δημαρχων. Οποιος ενδιαφερεται μπορει να διαβασει δυο ενδεικτικες περιπτωσεις : http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=05.06.2008,id=72153656 και http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_28/08/2008_282660 . Για να καταδείξω την παρανομία και την ελλειπή διαβούλευση: Βγήκε ποτέ ανακοινωση από το δημο για την παραχώρηση της εν λόγω παραλίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από οποιον πολίτη επιθυμει να επενδυσει;;;;Αρα μιλάμε για κολλητους και για προεκλογικες παροχουλες. Για να τελειωνουμε, το τουριστικο μοντελο που εχει αντιγραψει ο δημαρχος θα βρει απενατι του πολλους. Και αλιμονο του αν περασουμε απο την ανωνυμη παραίνεση στην επωνυμη καταγγελία έως και φασκελλο με ονοματεπώνυμο. Το θεμα με το λατομειο ακομη δεν εχει κλεισει , ασχετα αν ο Δημαρχος για να το περάσει έφερε στο δημαρχιακο μεγαρο και τη συνελευση του Δημοτικου Συμβουλίου 20 - 30 νταληκερηδες για εκφοβισμο. Κι εκει ειχε επιχειρήματα για τις δουλειες που θα χαθουν αν φυγει το λατομειο. Ε λοιπόν πηγαίντε μια βολτα από τη φανερωμενη και σττρεψτε το βλέμμα προς το βουνο στο Μπατσί. Το λατομείο χασκει πελωριο πια. ¨οσοι δεν μας πιστευαν τοτε τωρα νομίζω ότι θα καταλαβουν....Παει το βουνο καλοι μου ανθρωποι. Ο Δημαρχος όμως εχει τοσο καλές σχεσεις με τους λατομους που εβαλε καποτε και τον πεθερο του να το φυλάει ...Τι να πω λοιπόν...παρά μονο αυτό...Το' χεις γραμμένο στο κουτελο συνονόματε Δημαρχε....Αντε με τις υγείες μας....

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ.ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.
"ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ Δ/Σ ΤΟ ΨΗΦΗΣΑΝΕ ΟΜΩΦΩΝΑ;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ.......Ε

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Δημαρχο Σπυρο Σοφρα που και αυτη τη φορα τους πηρε τα σοβρακα σε ολους τους πουθεναδες της αντιπολητευσης και τα παπαγαλακια τους.Παντα πρωτος και παντα δικαιωνετε, τι εχουν να πουν τωρα οι ρουφιανοι και οι κουκουλοφοροι τον μπλοκ;

Ανώνυμος είπε...

'Οποιος δεν προσκυνάει τον Αρχινονό Τσαβαρή αυτά θα περνάει.

Ανώνυμος είπε...

akomi mia fora o anatropeas dikaionete. mprabo soy re xristara gia ti thesi poy pires apo tin proti stigmi.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που ολο το Δ/Σ ομωφονα ψυφησε για την καντινα και την παραλια τι εχεις να πεις ρε φιλε(Δημ@ρχε);

Ανώνυμος είπε...

ASE O Δημ@ρχος PHGE DIAKOPES TI NA PEI KATALABE OTI EGRAFE ARLOYMPES

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΟΥ ΑΛΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΜΟΥΓΚΑ, ΓΙΑΤΙ; ΤΥΧΕΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!

Ανώνυμος είπε...

pantos theoxarh , mprabo soy exeis kataferei se ayto to blog na min yparxoyn poly royfianoi ala perisoteroi aksioprepois anagnostes kai sxoliastes,mprabo soy kai de soy toxa, ala tora prepei na soy bgalo to kapelo.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά προς τα που πέφτει η Ψιλή Άμμος; … Α!!! στον κόλπο της Ελευσίνας… καλά κολύμπια, βλέπω και πολλά παιδάκια στην φωτογραφία!!! Λίγο μυαλό βρε παιδιά, προς Θεού!

Ανώνυμος είπε...

re paidia einai paranomo olo to thema.
o dimarxos dinei tin adia nai,gia na eksasfalisi psifouys enopsi eklogon..
otan paei oi astinomeia giati tous grafh gia tin mousikh???
giati apagorevete..!!!!
giati to igeonomiko tous grafh??
giati apagorevete..!!!
edw ekleisan tin dimotikh paralia k eseis milat gia ton epixirimatia???
an einai pou einai paranomo na to kleisoun k telos...

Ανώνυμος είπε...

giati ta 15 euro pou pereni h dimarxia apo ta magazia tou nato gia tin paralia einai nomima sto igeonomiko k astinomia??
gia koitakste ti minisis exoun faei?
h dimarxia paraxori paranoma paralies...
giati den den dimoprati me programata 5etias tis paralies me sigekrimenes apetiseis na ftiaxtoun k na einai nomima apo tin meria tis paraxorontas ston kathe endiaferomeno epixirimatia...
re xristo ti les???
giati den ta les opos prepei k vazeis to palikari mprosta na na sosis tin moufa...
k tin moufa pou tin plironi to palikari sto telos...
k den einai mono to palikari stin epixirisi,kalo tha einai na ta les sosta k oxi me paralipsis..!!!!!

Ανώνυμος είπε...

file tou 01 Ιουλίου 2010 1:07 π.μ.

to dimotiko simvoulio nai paraxori giati ta pernri me to tetragoniko opos sto nato
15 to tetragoniko.
dladh 15x50 tetragonika/750x12=9000 euro.. ton xrono se xreonei k esi douleueis 3 mhnes mono....
k ase tin astinomia pou h adeia tou dimou den metra k se grafi.
giati to igeonomiko ti sou kanei???
kata alla nomima e????
XRISTO AYTA GIATI DEN TA ANAFEREIS FILE...
GIATI H SALAMINA STA MAGAZIA PLIRONI 12 EURO???
K TO NATO 15???
GIATI DEN MILAS GIA TIN KATAPATISEI PEZODROMEION??
POU DEN ME PEIRAZEI PROSOPIKA
TO MEROKAMATO TOUS VGAZOUN.
ALLA GIATI DEN TA LOGOKRINEIS AYTA???
MIPOS GIATI EXOUN TIN IPOGRAFOULA TOU FILOU SOU.!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ - 10¨15

Ανώνυμος είπε...

exeis diavasei kati tetoio esi file mou pou na sxoliazei ta themata ayta????

Ανώνυμος είπε...

poles fores

Ανώνυμος είπε...

poles fores

Δημ@ρχος είπε...

Μαλλον ποινικοποιειται και η απουσια καποιων ημερων. Ειναι καταφανες οτι η ολη διαδικασια κινειται στα χωραφια της παρανομιας. Σημερα περασα απο παραλια ΝΑΤΟ. Που το ειδατε γραμμενο να μην υπαρχει καθολου ελευθεροσ χωρος και όλη η παραλία που σημειωτεον εχει υποστει και προχώσεις, να καταλαμβανεται απο τραπεζοκαθισματα? Και ξαναλεω για τελευταια φορα όπως αρμόζει σε ένα Δημ@ρχο. Πότε προκυρήχτηκαν οι συγκεκριμενες θέσεις σε παραλίες και έως 31/12 όπως προβλέπει ο νόμος? ΠΟΤΕ!!!!Αρα κύριε θεοχάρη με λογυδρια προσπαθειτε να νομιμοποιείσετε την αυθαιρεσία τοπικων αρχόντων.... Μάλλον το έχετε λοιπόν και εσεις γραμμένο...όχι στο κούτελο αλλά στην εφημεριδα σας.....Ευχαριστω για την υπομονη σας. Το θεμα αυτο κλείνει απο μενα σε ότι εχει να κανει με το blog.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 437 / 20-06-2008

Θέμα: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΝΕΡΩΝ
ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Στη δειγματοληψία που πραγματοποίησε επιστημονικό συνεργείο του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. για την ποιότητα των θαλασσινών νερών, στις 18/06/2008, σε διάφορες περιοχές κολύμβησης στη Σαλαμίνα (βλ. επισυναπτόμενο χάρτη), διαπιστώθηκε ότι από τα δέκα δείγματα στις αντίστοιχες περιοχές, τα πέντε είναι μολυσμένα με αριθμό παθογόνων κολοβακτηριδίων δέκα φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο (250 κολοβακτηρίδια στα 100 ml νερού).

Οι περιοχές αυτές είναι: ΚΑΚΗ ΒΙΓΛΑ ή ΝΤΑΚΑ, πριν από τη ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ, ΨΗΛΗ ΑΜΜΟΣ και τα ΒΑΣΙΛΙΚΑ.

ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) «ΛΥΔΙΑ».
ayta giati den ta anevazeis file anatropea,pou pane h gynekes mas mk ta paidia mas gia mpanio ekei..!!!

Ανώνυμος είπε...

ela file 03 Ιουλίου 2010 11:06 π.μ. to para ekanes k esi twra,ayto se pirakse,oloi salamina me thalassa einai,sto katw katw nomima tis paraxori,ela ksekolate se ligo tha mas valete palio malakes me tetoia mmyala k mpoyrga

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμασταν Δυτική χώρα, θα είχαν βάλει απαγορευτική πινακίδα για κάθε είδους επαφή με τα πιο μολυσμένα θαλάσσια νερά στην Μεσόγειο!

Αρχειοθήκη ιστολογίου