Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Έλλειμμα φιλοξενίας

Δεν έχουμε συχνά την τιμή σαν εφημερίδα να λαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα – περίπου εδώ κι ένα χρόνο – προσκλήσεις από το συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών» και τον επικεφαλής του.
Η μόνη φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν στην τελευταία συγκέντρωση σε κεντρική αίθουσα του νησιού, με την οποία προφανώς ο συνδυασμός εγκαινίασε επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία. Πριν από τη συγκεκριμένη συγκέντρωση είχαμε παρευρεθεί σε ακόμη δύο αντίστοιχες άλλων συνδυασμών που προηγήθηκαν στον ίδιο χώρο, όπου οι υπεύθυνοι Τύπου και τα στελέχη του εκάστοτε συνδυασμού έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διευκολύνουν το έργο μας. Φυσικά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι στη συγκέντρωση Τσαβαρή θα σπρώχναμε στην κυριολεξία για να μπορέσουμε να γράψουμε δυο λόγια. Κι αυτό διότι ούτε τα στελέχη του συνδυασμού – άκαπνα όπως είναι τα περισσότερα – αλλά ούτε και ο έμπειρος αρχηγός τους δεν είχαν μεριμνήσει να κρατήσουν ένα τραπέζι για τον τοπικό Τύπο. Συναντηθήκαμε με ακόμη δύο συναδέλφους από άλλες εφημερίδες και όλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή υπήρχε εκπρόσωπος φίλα προσκείμενου στην παράταξη εντύπου που καθόταν πάνω στη σκηνή. Το ίδιο όμως έκαναν και οι υποψήφιοι, ανάμεσά τους και κάποιοι που θα πίστευε κανείς πως θα έπρεπε να διαθέτουν περισσότερη ευαισθησία για τον Τύπο – ίσως επειδή κάποτε βρίσκονταν ανάμεσά μας. Σε μια προεκλογική συγκέντρωση δεν έχεις τους υποψηφίους σου καθιστούς και τους δημοσιογράφους που ήρθαν να κάνουν τη δουλειά τους όρθιους. Αλλιώς μην τους προσκαλείς καθόλου. Τους έχεις που του έχεις γραμμένους. Ούτε και τον κόσμο τον αφήνεις όρθιο και τους υποψηφίους σου από εξέδρας τιμώμενα πρόσωπα. Δηλαδή αν εκλεγείτε τι θα κάνετε; Θα πηγαίνουμε στο δημαρχείο και θα μας δέρνετε; Γι΄ αυτό, πως το λέτε και σεις στα δημοτικά συμβούλια; Η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει μόνο να δείχνει αλλά και να είναι. Δημοκρατία δε δείχνεις με το να προσκαλείς τύποις για τα μάτια τον Τύπο αλλά με το να σέβεσαι στην πράξη τους προσκεκλημένους σου και το λειτούργημά τους. Πού ξανακούστηκε να γράφεις στα όρθια;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ Ο ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ;;;. ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ.ΕΡΕ ΒΟΙ....ΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ ρε Γιάννη δεν έδωσες κανένα ευρώπουλο του αγωνιστή ανατροπέα .Αφού ξέρεις τι θέλει το ζεύγος αμάν ποια , ήσαστε φίλοι παλιά δεν γνωρίζεις τι σημαίνει φιλία για το ζεύγος ;Δεν βλέπεις με τον Σοφρά τι φιλία έχουν τρία χρόνια τώρα, παίρνουν 2500 ευρώ τον μηνά από τους καραγκιόζηδες φορολογούμενους πολίτες μας , προσφέροντας κοπανιστό αέρα στον τόπο . Αμ πως που λέει και ο Χατζηχρήστος.

Ανώνυμος είπε...

ZHLEYEIS?

Αρχειοθήκη ιστολογίου