Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΓΗΘΩ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΤΟΥ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου


Θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ότι κατέθεσα αίτηση υποψηφιότητας Δημάρχου για τον νέο Δήμο στο ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας την στήριξη του ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου. Πρόκειται για ενέργεια συνεπή απέναντι σ’ όσα έχω δηλώσει δημόσια στο τελευταίο διάστημα.

Βρισκόμαστε ήδη σε μία νέα φάση. Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις μετά την ψήφιση του Σχεδίου ΄΄ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΄΄. Η περιοχή μας βιώνει σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα και μια αναπτυξιακή καθίζηση. Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα Αρχή, ένα νέο Ξεκίνημα.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι νέοι Δήμαρχοι και οι νέες Δημοτικές Αρχές που θα εκλεγούν. Μ’ αυτή την αίσθηση ευθύνης ζήτησα την στήριξη του ΠΑΣΟΚ:

• Εκτιμώντας ότι η επιλογή μου μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, μια ανανέωση στην πολιτική ζωή της περιοχής, όπως οι πολίτες επιθυμούν.
• Θεωρώντας ότι η πολύχρονη θητεία μου στην Αυτοδιοίκηση σαν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Κερατσινίου, αλλά και σαν Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής.
• Πιστεύοντας ότι μπορώ να ηγηθώ ενός ευρύτατου, νικηφόρου ψηφοδελτίου όπου θα εκπροσωπείται όλο το φάσμα των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της περιοχής.
• Έχοντας την πεποίθηση ότι μπορώ να διασφαλίσω την ευρύτερη, δυνατή ενότητα του χώρου του ΠΑΣΟΚ μπροστά σ’ αυτή την μάχη, κάνοντας σαφές ότι επιδίωξή μου είναι η μέγιστη δυνατή ανανέωση σε ιδέες, προτάσεις και πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Πορεύτηκα πάντα στηριγμένος σε κάποιες αμετακίνητες Αρχές. Αυτές ήταν:
Ο σεβασμός στον πολίτη και τις ανάγκες του, η εντιμότητα, η διαφάνεια, η πίστη στην σκληρή δουλειά, η συλλογικότητα και η ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων, η πίστη στην συνεχή προσπάθεια προσαρμογής και ανανέωσης ιδεών και προτάσεων, η απέχθεια σε ΄΄συμφωνίες νύχτας΄΄, σε συμφωνίες νομής της εξουσίας δίχως πολιτικό πλαίσιο και αρχές. Μ’ αυτέ τις αρχές θα πορευτώ και στην συνέχεια.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τις δεκάδες κοινωνικών και πολιτικών στελεχών που στήριξαν και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου και ιδιαίτερα τον επί 20 χρόνια Δήμαρχο Κερατσινίου Δημήτρη Σαράφογλου που με πρότεινε ο ίδιος για υποψήφιο Δήμαρχο.
Η προσπάθεια συνεχίζεται……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου