Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Θαλασσοκράτορες

Ο Α.Π. αποφάσισε ένα ωραίο καλοκαιρινό πρωινό να πάει για ψάρεμα στο Θυνιό. Φτάνοντας στην κορυφή του βουνού, απ΄ όπου ξεκινά η κατηφόρα για τη θάλασσα, τι βλέπει; Κάποιοι έχουν τοποθετήσει δύο πασσάλους και μια αλυσίδα με λουκέτο, ώστε να ανακόπτεται η διέλευση οχημάτων. Ο ερασιτέχνης ψαράς βρήκε το λουκέτο ανοιχτό, έριξε την αλυσίδα και πέρασε με το αυτοκίνητό του για την παραλία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην περιοχή λειτουργεί εδώ και χρόνια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας. Το τελευταίο διάστημα η μονάδα πέρασε στα χέρια ιδιωτικής εταιρίας εκτός Σαλαμίνας. Οι προηγούμενοι ντόπιοι ιδιοκτήτες είχαν σεβαστεί το χώρο και διευκόλυναν όσο μπορούσαν τους λουόμενους να πλησιάσουν και να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Ας πάμε όμως πάλι στον ψαρά μας. Σε περίπου μιάμιση ώρα που τελειώνει και επιχειρεί να ξαναφύγει, ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει έξοδος γιατί αυτή τη φορά το λουκέτο είναι κλειστό. Τηλεφωνεί στο Λιμεναρχείο και στο Δασαρχείο, αλλά δεν έρχεται κανείς να του ανοίξει. Ευτυχώς μετά κάμποση ώρα ήρθε ένα φορτηγό της εταιρίας και ο οδηγός ειδοποίησε τη μονάδα του ιχθυοτροφείου να ανοίξουν. Έτσι απεγκλωβίστηκε και ο αναγνώστης μας. Αφού βγήκε, το λουκέτο ξανάκλεισε.
Ο άνθρωπος την αμέσως επόμενη μέρα έκανε αναφορά στο δασαρχείο, την οποία κοινοποίησε στην Αστυνομία, το Δήμο Σαλαμίνας και το Λιμεναρχείο. Να σημειωθεί πως και στην παραλία του Θυνιού έχουν κατασκευαστεί κτίσματα με κεραμοσκεπές, όχι λυόμενα και μεταφερόμενα όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά σταθερά σε βάση μπετόν.
Σε παλαιότερα δημοτικά συμβούλια πολλές φορές έχει έρθει το θέμα των ιχθυοτροφείων που υπάρχουν στη Σαλαμίνα και πριν δυο χρόνια είχε πραγματοποιηθεί και δυναμική κινητοποίηση προκειμένου να υπάρξει διαμαρτυρία για την επέκταση μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας. Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η εφημερίδα μας δεν ήταν ποτέ εναντίον της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως δεν καταδικάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε τόσο χαλεπούς οικονομικά καιρούς, με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που χάνονται καθημερινά. Εξάλλου υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες στο νησί που λειτουργούν τηρώντας κάθε νόμιμη διαδικασία και όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε. Ωστόσο, στην περίπτωση που περιγράψαμε παραπάνω, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ουδείς δικαιούται να παρακωλύει την επίσκεψη του κατοίκου ή παραθεριστή της Σαλαμίνας σε οποιαδήποτε παραλία! Οι ακτές του νησιού δεν ανήκουν σε κανέναν, και αν κάποιοι έτσι θέλουν να πιστεύουν, οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να τους μάθουν τους νόμους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και όλοι πρέπει να πάρουν θέση τώρα! Πριν οι ‘θαλασσοκράτορες’ μας αποκλείσουν και την είσοδο του σπιτιού μας!

9 σχόλια:

Δήμ@ρχος είπε...

Όταν ξεκινησαν την επιχειρηση τους όμως είχαν αφησει όπως λές κι εσύ χώρο για τους λουόμενους. Έτσι ξεκινάνε τα πάντα στην Ελλάδα, με δήθεν αναπτυξιακες υποδομές και στην πορεία τα πάντα αλλάζουν. Αυτό προσπαθούσα να σου πω και για την καντινα σε προηγούμενη ανάρτηση σου. ¨οσο για το ποιος ρουφιανος ειναι προτιμότερος αυτός που καταγγέλει ή αυτός που τελικά καταπατά καλύτερα ο πρωτος. Άλλωστε μην ξεχνας δυο πράγματα. Οι δημοι και οι νομαρχίες είναι οι πιο διευθαρμένες υπηρεσίες.και δευτερο οτι λόγος που φτάσαμε στον απόλυτο πάτο από κάθε άποψη βασίζεται στο ότι είμαστε όλοι μας τόσο μικροαστοί που ενω μιλάμε για κοινωνικούς αγωνες , κοινωνικη δικαιοσύνη όταν έρχεται η ώρα να τα κάνουμε πράξη ανακαλύπτουμε το προσωπικο συμφέρον και πεφτουμε στη μιζα, τη ρουφιανιά την εξυπηρέτηση από ντοπιους και εθνικούς ρουφιάνους πολιτικούς. Δες τα μπλογκ του νησιού σου και θα καταλάβεις! Τις παρθενες μας τις παντρέψαμε και οι εκπορνευμένες κάνουν πολιτική του κώλου. Προφάσεις λοιπόν εν αμαρτίαις.....

Ανώνυμος είπε...

AGAPHTE FILE H DIAFORA MA SEINAI OTI EGO POTE STH ZOH MOY DEN FORESA KOYKOYLA GIATI PISTEBO POS GIA NA PROSFEREIS OTI KAI AN MPOREIS STHN KOINONIA MAS PREPEI NA EXEIS TO THAROS THS GNOMHS SOY KAI NA TH BRONTOFONAZEIS ME OTI SYNEPAGETE AYTO.
KOYKOYLA FOROYSAN KAI OI KATADOTES POY SYNERGAZONTO ME TA ES-ES , O GIORGOS THALASHS OMOS AN KAI (MIKROS) HROAS DEN FORESE POTE TOY KOYKOYLA.

Ανώνυμος είπε...

το λιμεναρχειο , το δασαρχειο, η αστυνομια , η πυροσβεστικη τι ενεργιεσ εχουν κανει; γιατι δεν θελω να πιστευω οτι οι τσιπουρεσ κλεινουν στοματακια.

Ανώνυμος είπε...

για δική σας ενημέρωση σας λέω ότι ΟΛΑ τα ιχθυοτροφεία είναι παράνομα στη Σαλαμίνα και τον Πόρο και προκαλούν μεγάλη επιβάρυνση στην ΗΔΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ΘΑΛΣΣΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.
ΝΑ ΠΆΝΕ ΑΛΛΟΎ!ΑΜΑΝ ΠΙΑ!Γιατί δεν πάνε στο Καβούρι και τη Γλυφάδα???Γιατί εκεί οι κάτοικοι αντιδρούν και καλά κάνουν!

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ.ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.
"ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

SE AYTON TON TOPO OTI GOYSTARH O KATHENAS KANEI - DYSTYXOS.

Ανώνυμος είπε...

Τι ψαχνετε να βρειτε...Εδω ο Σοφρας εβαλε τη γυναικα του Θεοχαρη στο γραφειο τυπου του γιατι φοβηθηκε μηπως γραψει εναντιον του στη ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!! εφημεριδας του. Αφου ο Θεοχαρης ''εκβιαζει'' με την κολοφυλλαδα φανταστειτε τι γινεται παραπανω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΡΕ ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ;
ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ρε 5-36 γιατι δεν απαντας; γιατι το μονο που σε εμαθε ο ρουφιανοπουστης ο πατερα σου ειναι να λες και να κανεις πουστιες;
ακου ρε απογονε πουστρορουφιανου και πουτανας γιε καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβατε ρε και επειδη ο θεοχαρης ειναι πολυ κολυτος μου εχω να σου πο μοναχα αυτο αν εχεις στο παντελονι σου ακομα απο αυτα που εχουν οι αντρες ακομα και οι γυνεκες και δεν εισαι ενα ερμαφροδιτο τερας πηγενε να αντιπαρατεθης στα ισια με τον θεοχαρη και να ξερεις οτι κατι θετικο θα αποκομησης.
Κ.Φ

Αρχειοθήκη ιστολογίου