Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εμπόλεμη ζώνη το λιμάνι του Πειραιά - Περικυκλωμένο από διαδηλωτές - Προσπαθούν να καταλάβουν πλοία - ΜΑΤ και λιμενικοί σε όλο το μήκος του λιμανιού

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη ειδικά μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει την απεργία από τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ παράνομη. H αίτηση για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη έγινε από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Η ΕΕΝ μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και με αφορμή το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά που κηρύχθηκε η απεργία παράνομη, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε, ζητά αυστηρά μέτρα. Να τηρήσουν το νόμο και να μην παρακωλυθεί ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η εισαγγελεία εφετών Πειραιά. Προηγήθηκε συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Η ΠΕΜΕΝ και η Στέφενσον (που ελέγχονται από το Π.Α.ΜΕ.) ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν τον απόπλου από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.Προαναγγέλουν μάλιστα επεισόδια με συνδικαλιστές τους να υποστηρίζουν οτι «Αν η κυβέρνηση επιλέξει να χτυπήσει την αυριανή απεργία, θα έχει την ευθύνη».
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από όταν χιλιάδες επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, κρατήθηκαν όμηροι στο λιμάνι του Πειραιά. Συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τους καταπέλτες των πλοίων, τη στιγμή που το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία.
Η εισαγγελία Πειραιά είχε δώσει μάλιστα εντολή έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης για πέντε συνδικαλιστές.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις και την εικόνα της χώρας μας να αμαυρώνεται διεθνώς. Οι τουριστικοί φορείς, πάντως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε προσφυγές στη δικαιοσύνη, ώστε να κηρυχθεί παράνομη και η νέα απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου