Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Μαζί δυνατά,αγωνιστικά

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΑΙΘΟΥΣΑ FLAMINGO, Σαλαμίνα
ΩΡΑ: 11 π.μ.


Μαζί
δυνατά, αγωνιστικά

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εν μέσω της ανερχόμενης φτώχειας, της ανεργίας και της γενικευμένης ανασφάλειας, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις του κράτους, με βάση τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση, το γνωστό σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Η προαποφασισμένη από 10ετίας νέα αλλαγή της διοικητικής δομής είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που αποκτούν, μέσω των νέων θεσμών, μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης.


Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους δημότες, τους νέους και τις νέες της Σαλαμίνας. Τους λέμε καθαρά, ότι σε αυτές της εκλογές, μπορούν να αποδείξουν με την ψήφο τους, ότι δεν είναι διατεθειμένοι, να δείξουν εμπιστοσύνη ή να πιστέψουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και το πολιτικό τους προσωπικό στο νησί της Σαλαμίνας.
Η ψήφος σου, δεν πρέπει να εκχωρεί κανένα δικαίωμα, για να υποστηρίζουν τα κόμματα αυτά, ότι συμφωνείς, με τα βάρβαρα μέτρα «εξόδου από την κρίση», ή ότι εσύ, εθελοντικά, δέχεσαι τις νέες θυσίες.

Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη 2010, από τα ίδια τα πράγματα, παίρνει πλέον, γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης.
Σε αυτές τις εκλογές, και στη Σαλαμίνα, δεν αποτελούν κριτήριο τα πρόσωπα ή οι επικεφαλής των συνδυασμών.
Η ταυτότητα τους και οι προθέσεις τους, καθορίζονται από το ποιες πολιτικές δυνάμεις τους στηρίζουν και τι συμφέροντα αυτές εξυπηρετούν.

Έχει σημασία η στάση των υποψηφίων, απέναντι στα καθημερινά λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την κρίση.
Έχει σημασία η θέση και η στάση των υποψηφίων στη Σαλαμίνα, για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για το δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών της και των ελεύθερων παραλιών του νησιού, για τη Ζεύξη Περάματος-Σαλαμίνας, για τις ανύπαρκτες υποδομές στο νησί, για την υγεία, τις συγκοινωνίες, την καθαριότητα και τον αθλητισμό.
Η Σαλαμίνα είναι φιλέτο για το κεφάλαιο. Η επιβολή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αποτελεί το εργαλείο που θα βάλουν τους δημότες του νησιού , να συνδράμουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου μέσω των λεγόμενων ΣΔΙΤ. Περιθώρια πλέον στους δήμους, ως έχουν, για ελιγμούς, δεν υπάρχουν.
Όποιος σήμερα, ισχυρίζεται το αντίθετο, για να υποκλέψει κάποιες ψήφους, είναι μεγάλος ψεύτης και πρέπει ακόμα πριν από τις εκλογές, οι δημότες να τον καταδικάσουν.
Μετρήστε τους τόνους δημαγωγίας τους, της κοροϊδίας που σερβίρουν, των αυταπατών που σπέρνουν και επιλέξτε με το χέρι στην καρδιά το σημερινό και μακροπρόθεσμο συμφέρον σας.

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές συγκρούονται δύο πολιτικές
Από τη μια πλευρά βρίσκονται αυτοί, που για λογαριασμό των μεγαλοβιομήχανων, των εφοπλιστών, των μεγαλέμπορων και των κομμάτων τους, καλούν το λαό να ψηφίσει εκπροσώπους στα δημοτικά συμβούλια, οι οποίοι δε θα βάλουν εμπόδια στα σχέδιά τους για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, για ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των όποιων κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν απομείνει.
Είναι αυτοί, που ευθύνονται για την κατάργηση του 8ώρου, για τη διάλυση του ασφαλιστικού, για την ανεργία και την ανερχόμενη φτώχεια.
Είναι αυτοί και το σύστημά τους, που φόρτωσαν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη, πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας, των μικρών εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των νέων, των συνταξιούχων, των γυναικών.
Αγωνιστές που συμμετέχουν στους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων, σε φιλειρηνικά μέτωπα και κινήσεις, τις οργανώσεις του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πάλης κατά των ναρκωτικών, της πάλης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, τις περιβαλλοντικές τοπικές συσπειρώσεις.
Είναι αυτές οι δυνάμεις, που ο αγώνας τους και οι αγωνίες τους, είναι εκ των πραγμάτων, σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από της επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.
Είναι αυτές οι δυνάμεις που είναι αντίθετοι σε όσους καλλιεργούν αυταπάτες και ψεύτικους διαχωρισμούς, που προσπαθούν να εμποδίσουν την όποια αγωνιστική ανάταση εμφανίζεται και σηκώνει περήφανα το κεφάλι, που αντιστέκεται, διεκδικεί και παλεύει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σαλαμίνας, πρωτοστατεί στον αγώνα για τη συσπείρωση του λαού, ενάντια στα μονοπώλια και στην εκμετάλλευση, για την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων παντού, να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία προκειμένου ο πλούτος που δημιουργούν οι εργαζόμενοι να περάσει στα χέρια τους, για να γίνει η ζωή τους καλύτερη.
Η υποψήφια δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας Γεωργία Γκαβογιάννη, αποτελεί φυσική συνέχεια και σημείο αναφοράς των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στο νησί που δίνουν καθαρές μάχες από θέση υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να εκφραστεί η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία και η καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής αλλά και των εκφραστών της στην τοπική διοίκηση.
Οι δημοτικοί σύμβουλοί μας, θα είναι το μάτι και το αυτί σας.
Αυτό που δεν έκανε ο λαός της Σαλαμίνας στις προηγούμενες εκλογές, να το τολμήσει τώρα.
Να κάνει το θεαματικό βήμα, να γείρει την πλάστιγγα του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του.
Σήμερα, το συμφέρον σου, πρέπει να εκφραστεί και στην πράξη και στην κάλπη, με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας .
Θα είσαι εσύ, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, η φωνή του λαού, που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Καμιά λοιπόν περιπλάνηση, ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του πολιτικού προσωπικού του συστήματος, που δεν οδηγεί προς το συμφέρον σου.
Πιστεύουμε, ότι η πείρα σου είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει αυταπάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου