Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός με 67% ο Β.Μαρινάκης

Άλλαξε σελίδα η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μετά από 17 χρόνια η ΠΑΕ αλλάζει χέρια και από τον Σωκράτη Κόκκαλη περνάει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, επήλθε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πλέον ο Μαρινάκης γίνεται ο νέος μεγαλομέτοχος, καθώς με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (κοντά στο 67%), ενώ ο Κόκκαλης θα διατηρήσει το 13% και θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ.
Κατά την αποχώρησή τους από τα γραφεία του συλλόγου, ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: "Όπως σας είχαμε προαναγγείλει την Τρίτη, επετεύχθη συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη.
Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και τα προηγούμενα χρόνια.
Είναι μία συνεργασία που έχει ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός".
Από τη δική του μεριά ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε: "Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος. Ό,τι συζητούσαμε αφορούσε αποκλειστικά την προοπτική και την ελπίδα για κάτι καλό στον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια".
Ο Σωκράτης Κόκκαλης εισήλθε στον Ολυμπιακό το 1992 αναλαμβάνοντας την ομάδα μπάσκετ και το 1993 ανέλαβε και την ΠΑΕ. Έγινε ο πρόεδρος με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου κατακτώντας 12 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα στο ποδόσφαιρο, καθώς και 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου