Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(Νέα ΑΥτοδιοικητική ΜΑΧΗτική Ανατροπή)
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ
49 μέρες απεργίας πείνας έχει συμπληρώσει ο δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, ο οποίος διαμαρτύρεται για την προωθούμενη στον "Καλλικράτη" συνένωση του Ελληνικού με την Αργυρούπολη. Η Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό υλοποίησε ένα υποδειγματικό πρότυπο δημοτικής αρχής, με χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία. Σε εποχές λιτότητας και περιστολής της κρατικής χρηματοδότησης, ο Δήμος Ελληνικού προσέφερε στους δημότες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και έργων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα έχοντας ταυτόχρονα μηδενικό χρέος αλλά και μηδενική επιβάρυνση των πολιτών (πχ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς). Δείχνοντας έτσι ότι είναι εφικτός ένας άλλος δρόμος για την Αυτοδιοίκηση, πέρα από τον αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό «Καλλικράτη» της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.
Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή του Ελληνικού, στο όνομα όλου του λαού της Αττικής και με τη συμμετοχή του, διαφύλαξε το χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, αποτρέποντας τα σχέδια οικοδόμησής του, και προχώρησε στην απόδοση σε δημόσια χρήση μεγάλου μέρους της παραλίας του Ελληνικού , που λυμαίνονταν ιδιωτικά συμφέροντα.
Σήμερα ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, με το έσχατο μέσο αγώνα – την απεργία πείνας – από τη μια, πρωτοπορεί στον αγώνα κατά του «Καλλικράτη» και, από την άλλη, διεκδικεί τα αυτονόητα για τον Δήμο Ελληνικού: να μην καταργηθεί , να δοθούν οι οφειλόμενοι από το κράτος πόροι και η παραλία στο Δήμο. Είμαστε στο πλευρό του! Ο αγώνας είναι κοινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου