Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

''Αυτοί είμαστε...''

"Στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων που έγιναν και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό τεσσάρων συνανθρώπων μας, ας κάνει ο καθένας μας τον απολογισμό του κοιτάζοντας τον καθρέπτη του.
Τρεις, τέσσερις, πέντε κουκουλοφόροι τριγυρισμένοι από χιλιάδες ...
διαδηλωτές και με την ανοχή τους έκαψαν μια τράπεζα με τους υπαλλήλους της.
Πόσοι άραγε πολίτες από τους παρευρισκόμενους θα χρειάζονταν για να πιάσουν αυτά τα αφιονισμένα καθάρματα? Να τους βγάλουν τις κουκούλες, να τα φωτογραφίσουν να τα μάθει όλος ο κόσμος?
Αντί να γίνει αυτό παρακολουθούσαν με απάθεια τα γεγονότα. Αν δε αληθεύουν οι μαρτυρίες ότι παρευρισκόμενοι στην πορεία άνθρωποι λοιδορούσαν τους υπαλλήλους που προσπαθούσαν να σωθούν στα μπαλκόνια του κτηρίου, αντί να προσπαθήσουν να βοηθήσουν, τότε αυτό μαρτυρά το σημείο της ηθικής εξαθλίωσης και αδιαφορίας που έχουμε περιπέσει.
Μαρτυρά ότι η Δημοκρατία που έχουμε και καμαρώνουμε αναγνωρίζει σαν δικαίωμα του άλλου αυτό που θέλουμε εμείς. Είμαι εγώ σε απεργία, πρέπει να είσαι και εσύ. Για μένα είναι ιερό το δικαίωμα της απεργίας, όμως δεν σου αναγνωρίζω το δικαίωμά σου να εργαστείς. Γι αυτό σε αφήνω να καείς. Να μάθεις να αμφισβητείς το δικό μου δικαίωμα.
Είναι και αυτή μια νοοτροπία κατακάθι των χρόνων του ραγιαδισμού.
Κάνω αντίσταση με ανυπακοή. Αγνοώ τους νόμους γιατί δεν τους έφτιαξα εγώ. Τους επικαλούμαι όταν θίγονται τα συμφέροντά μου, και τους καταργώ όταν θέλω να κάνω το δικό μου που αντιβαίνει σ αυτούς.
Έτσι είμαστε και έτσι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να γίνουν και αυτά καθ εικόνα και ομοίωσή μας.
Άραγε έχουμε σκεφθεί ότι πιθανόν αύριο το δικό μας παιδί, ο δικός μας φίλος, ο δικός μας άνθρωπος μπορεί να βρεθεί σε παρόμοια θέση?
Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να μην επιτρέψουμε επανάληψη παρόμοιων γεγονότων. Ας φροντίσουμε εμείς οι πολίτες να προστατέψουμε την ανθρωπιά μας. Να απομονωθούν αυτά τα ανθρωποειδή με τις μάσκες και τις κουκούλες. «Ντου» αυτοί οι 15, 20, 30? «Ντου» απάνω τους και εμείς οι 500, 1000.
Μόνο έτσι θα νοιώσουμε ασφάλεια εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι, θα μπορούμε να βαδίζουμε στους δρόμους χωρίς να πηγαίνουμε τοίχο - τοίχο, να λειτουργούμε τα καταστήματά μας, χωρίς τον κίνδυνο εμπρησμού.
Μπορεί να γίνει αυτό????"
Αναγνώστης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορει να μου πει καπιος πως το παιζουν τσαμπουκαδες οι διαδηλωτες με τους μπατσους και κοτες με τους κουκουλοφορους; ρε μηπως υπαρχει ηθικη αυτουργια;

Ανώνυμος είπε...

to internet dhmarxo den bgazei oso kai na xtipiosaste

Ανώνυμος είπε...

kserete pos koroideboyn edo kai xronia ton tsabari oi sinadelfoi toy? O DHMARXOS gia toso psonio milame. kati poy den tha ginei pote se ayti ti zoi.

Ανώνυμος είπε...

KALA RE FILE GIA KENOYRGIO MAS TO LES, O ANTHROPOS EINAI KAI MEGALO NOYMERO.

Ανώνυμος είπε...

ebale ola ta fyta toy mesa se dyo meres na riksoyn psifoys , re giannh kataggelia nomizeis oti trome koytoxorto?

Αρχειοθήκη ιστολογίου