Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απών από το Δ.Σ. για το Σχολείο Παλουκίων ο Γιάννης Τσαβαρής

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση την Τετάρτη 26 Μαίου, στην οποία ο δήμαρχος Σαλαμίνας έφερε προ ημερησίας το θέμα της συνέχειας της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου των Παλουκίων, ο Γιάννης Τσαβαρής απουσίαζε. Για ποιο λόγο άραγε; Γιατί να απουσιάζει από ένα τόσο σοβαρό Δ.Σ. ο δημ. Σύμβουλος που είχε ξαναφέρει το θέμα στο συμβούλιο της 23. Μαρτίου; Οι κακές γλώσσες λένε για να μην πάρει θέση σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της κατασκευής. Κι αυτό διότι γνωρίζει, λένε, ο κ. Τσαβαρής - όπως και κάποιοι άλλοι μέσα στο Δ.Σ. που μίλησαν για διαγωνισμό -πως μόνο με απ΄ ευθείας ανάθεση μπορεί να προχωρήσει γρήγορα το έργο και να προλάβουμε να γίνει πριν τον «Καλλικράτη», ο οποίος προβλέπει τα χρήματα για το κτίσιμο σχολείων να βαρύνουν πλέον τους δήμους και όχι τον ΟΣΚ – ενώ ακόμη δεν ξέρουμε αν οι νέοι δήμοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κι αν θα έχουν πόρους. Γνωρίζει λοιπόν ο υποψήφιος δήμαρχος πως αν υποστηρίξει διαγωνισμό, το θέμα θα καθυστερήσει και μπορεί τα χρήματα από τον ΟΣΚ να χαθούν (αν το σχολείο δεν είναι έτοιμο με το τέλος του χρόνου). Από την άλλη δεν θέλει να ψηφίσει την πρόταση του δημάρχου. Άλλωστε το δίλημμα αυτό έγινε εμφανές και στα χαλαρά επιχειρήματα που πρόβαλαν οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στο Γ. Τσαβαρή για να μην ψηφίσουν την εισήγηση Σοφρά (χωρίς όμως να τολμούν να πουν «όχι» στην απ΄ ευθείας ανάθεση), ενώ η τακτική να μην ψηφίσουμε για να μην ψηφίσουμε φάνηκε και στο στρατόπεδο Ράπτη, όπου ο μεν Ν. Ράπτης τάχθηκε με την πρόταση Αγαπίου Κ. (με διαγωνισμό), ο δε Στ. Μπακαούκας με την πρόταση Κουτσιλαίου (ναι μεν αλλά …να υποχρεωθεί ο δήμαρχος να μας ενημερώνει συνέχεια!) .
Το δίλημμα αυτό σε συνάρτηση με το γεγονός πως ήξερε, λένε, ο Γ. Τσαβαρής ότι τα πνεύματα θα οξύνονταν και πως αφού δεν θα ψήφιζαν θα έπαιρνε όλους «η μπάλα», τον έκανε να επιλέξει να απέχει από δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που δεν είχε κάνει ούτε πριν ενάμιση περίπου χρόνο όταν άγνωστοι τον είχαν χτυπήσει έξω από τη δουλειά του.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O TSABARHS EINAI PONHROS OXI MONO LAMOGIO.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δημαρχε Σαλαμινας ποτε επιτελους θα ξυπνησεις για να δεις τους συνεργατες σου πως σε πουλανε;
ειναι ηθικο και νομιμο ο δικηγορος του δημου να υπερασπιζετε εναν που κατηγορηται για παραβαση καθηκοντος
να ειναι υποψηφιος δημαρχος να εχουν ακουστει τοσα και τοσα για αυτον τον υποψηφιο και εσυ να εχεις ακομη διπλα σου τον νομικο συμβουλο του δημου ο οποιος ειναι υποχρεομενος να υπερασπιζετε τα συμφεροντα του δημου και των δημοτων.
Ο κ. τσαβαρης με μια τοσο σοβαρη κατηγορια γιατι επελεξε για δικηγορο τον κ. παπανικολαου;
κ.σοφρα δημαρχε Σαλαμινας θα μας δωσετε μια απαντηση;
Δημαρχε θα επανελθω με περισσοτερα
σχολια και αποκαλυψεις.

Ανώνυμος είπε...

Τσαβαρής με Παπανικολάου στον δήμο παπάδες θα κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

ta arxidia toy karampela kai to moyni ths xaidos.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΤΣΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΑΣΧΕΤΟΙ,ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΝΑΣΣΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

sostos

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΣΤΡΙΒΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΩΝΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΣΤΡΙΒΕΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΩΝΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μαζί με τον Παπανικολάου θα είστε οι νέοι ηγέτες. Θα τους πατήσετε κάτω όλους

Ανώνυμος είπε...

posa lamogia tha mazepsis akoma gianm giannim?

Ανώνυμος είπε...

EISAI MMMAAALLLLAAAAKKKKAAAASSSS

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ (ΚΥΡΙΟΙ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ..ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΖΩ ΣΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ....ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ...ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΖΩ ΣΤΗΝ ΒΡΙΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ.Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.ΣΥΓΝΩΜΗΝ ΧΡΗΣΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

DOKSASTE ME XRISTIANOI.

Αρχειοθήκη ιστολογίου