Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ανοίγει «μέτωπο» στην παραλιακή ο πρωθυπουργός

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών για απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών ο Γ. Παπανδρέου σε μια συμβολική κίνηση παρακολούθησε το γκρέμισμα του πρώην νυχτερινού κέντρου «Φαντασία» στον Άγιο Κοσμά. «Η περιοχή αποδίδεται στον πολίτη, στους νέους και στις οικογένειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός
"Είναι σημαντικό κάθε οικογένεια χωρίς κόστος να έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι και ένα τουριστικό έργο, γιατί θα υπάρχει πρόσβαση και στους επισκέπτες. Το έργο αυτό θα συνδυαστεί με την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διπλός: αφενός η Αθήνα ανοίγεται στο παραλιακό της μέτωπο και αφετέρου οι παραλίες είναι προσβάσιμες στους πολίτες. "Στο συγκεκριμένο κομμάτι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τα έργα θα ολοκληρωθούν σε περίπου 15 μέρες.Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής, έχουν σχεδιαστεί και ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος" υπογράμμισε.
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: στην πρώτη από τη "Φαντασία" μέχρι το "Ακρωτήρι" και στη δεύτερη από το "Ακρωτήρι" μέχρι τον Ιππόκαμπο", δηλαδή σε ένα μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων. Το σύνολο της εκκαθάρισης των αυθαιρέτων σε όλο το παραλιακό μέτωπο, όπως είπε η υπουργός, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί φέτος.
Η απόφαση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Άγιο Κοσμά ελήφθη με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου αργά χθες το βράδυ
Το γκρέμισμα των αυθαιρέτων στο παραλιακό μέτωπο έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από διαφορετικές κυβερνήσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί.
Πηγη.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου