Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΦΗΝΑΚΙΑ

@ Μέχρι τη Μ. Πέμπτη το απόγευμα το ακούγαμε, το βλέπαμε αλλά ποτέ αυτός ή αυτή που το έκανε δεν το διαφήμιζε. Έγινε όμως κι αυτό. Υποψήφιος, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία συμπολιτών μας, προς άγραν ψήφων, βγήκε και μοίραζε τρόφιμα συνοδεία καμερών μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, που άλλη δουλειά δεν είχε από το να προβάλει το ‘θεάρεστο’ έργο υποψηφίου δημάρχου της Σαλαμίνας. Αλήθεια, πόσο βαθιά είναι ακόμη ο πάτος και πότε θα τον πιάσουμε;
@ Μήπως, εκτός από φρου - φρου κι αρώματα, γιορτές και πανηγύρια, οι υποψήφιοι πρέπει ν΄ αρχίσουν να μας λένε και τι θα κάνουν για τη Σαλαμίνα στην περίπτωση που εκλεγούν; Το να είσαι υποψήφιος κάνοντας κριτική στους πάντες και τα πάντα είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να μας πεις τι θα κάνεις εσύ. Αλλά μέχρι σήμερα, αν και κάποιοι δηλώνουν υποψήφιοι χρόνια ολόκληρα, δε μας έχουν πει το παραμικρό για το τι θα κάνουν εκείνοι. Δεν είναι λίγο παράξενο; Μήπως, ρε αδέλφια, μας δουλεύετε ψιλό γαζί;
@ Ανατροπές δεδομένων, ανακατατάξεις, πονοκεφάλους, αναπροσαρμογές και μεγάλες φουρτούνες προκαλεί η εξ ανατολών υποψηφιότητα. Ήδη οι αρχηγοί και τα επιτελεία τους τρέχουν και δε φτάνουν. Όσον αφορά τώρα διάφορα άλλα ονόματα που ακούγονται, θα τα χαρακτήριζα επιεικώς σαν «ευσεβείς πόθους» και τίποτ΄ άλλο.
@ Οι «Ανατροπές», όσο περνάει ο καιρός δυναμώνουν περισσότερο. Έτσι λοιπόν, εκτός από το πολύ δυνατό site, που ανακατασκευάζεται και σύντομα θα είναι κοντά σας, δημιουργήσαμε άλλον έναν πόλο ενημέρωσης: anatropespress.blogspot.com ή anatropespress (salamina) – ένα μπλογκ που παρέχει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να καταθέσει τις απόψεις του και τα σχόλιά του, ένα μπλογκ με ταυτότητα και ονοματεπώνυμο, με το θάρρος της γνώμης ενός επώνυμου διαχειριστή που δεν κρύβεται πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας. Για μια ακόμη φορά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και πρωτοπόροι.
@ Ξέρετε, η δουλειά της μειοψηφίας στους δήμους δεν είναι μόνο να καταγγέλλει τις ενέργειες του δημάρχου και της δημοτικής αρχής που, κατά την άποψη πάντα της μειοψηφίας, είναι λανθασμένες αλλά να κάνει και προτάσεις και να καταγγέλλει οποιαδήποτε άνομη ενέργεια απ΄ οποιονδήποτε αυτή συντελείται. Βλέπετε όμως, στη μια περίπτωση νομίζουν ότι έχουν πολιτικό όφελος και στην άλλη, αν π.χ. πρέπει να καταγγείλουν έναν πολίτη που αυθαιρετεί εις βάρος των άλλων, νομίζουν ότι έχουν πολιτικό κόστος. Γι΄ αυτό τούτος ο τόπος πάει κατά διαόλου.
@ Ένα παράδειγμα που δικαιολογεί το παραπάνω σφηνάκιον είναι αυτό των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Από τη μια η εκάστοτε δημοτική αρχή ποτέ δεν έχει εφαρμόσει το νόμο κι από την άλλη σύσσωμη η μειοψηφία του δήμου ποτέ δεν έχει αγγίξει το θέμα. Γιατί μάλλον έχει επίσης πολιτικό κόστος. Και μετά, ρε, θέλετε να μας πείσετε ότι παλεύετε για το κακό της Σαλαμίνας;
@ Στα δύσκολα μετράς τους φίλους σου και πάντα λειψούς τους βρίσκεις.
@ Αν υπήρχαν βραβεία της πιο βρώμικης πόλης, σίγουρα ο Δήμος Σαλαμίνας θα διεκδικούσε με σοβαρότατες πιθανότητες το πρώτο.
@ Έβλεπα σε μια πρωινή εκπομπή έναν από τους πρωτεργάτες της σημερινής κατάντιας της Ελλάδας με περίσσιο θάρρος να κατακρίνει τη σημερινή κυβέρνηση για όλα τα δεινά που περνάμε και μου ερχόταν να σπάσω την TV. Ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που ενώ προσπάθησε δεν κατάφερε να γίνει αρχηγός κόμματος, αυτός που τον ευεργέτη του πρ. πρόεδρο Κ. Μητσοτάκη πρόδωσε δις και τρις, αυτός επί υπουργίας του οποίου πριν λίγους μήνες το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε 132 αξονικούς τομογράφους για να πάνε τελικά στα δημόσια νοσοκομεία ούτε 24! Αυτός λοιπόν ο αποτυχημένος έχει το θράσος να βγαίνει και να μιλά. Αν δεν καταλάβατε ακόμη ποιος είναι, θυμηθείτε αυτόν που ερχόταν στη Σαλαμίνα και μας παραμύθιαζε για ήπια τουριστική ανάπτυξη.
@ Ρε φωστήρες του Δήμου Σαλαμίνας, μπορεί αν μου εξηγήσει κάποιος γιατί από την Αιαντείου εξαφανίσατε όλους τους κάδους σκουπιδιών;
@ Ο σημερινός δήμαρχος, εκτός από τις τρικλοποδιές που του βάζουν καθημερινά οι αντίπαλοί του με στόχο την καταστροφή του νησιού και το προσωπικό τους όφελος, έχει να παλέψει και με κάποιους επίορκους που τον σαμποτάρουν εκ των έσω. Αυτούς όμως κάποια στιγμή πρέπει ένας εισαγγελέας να τους ξεριζώσει το βρωμερό αφτί τους.
@Τα Σφηνάκια όσο πάνε και θα αγριεύουν ελέω προεκλογικής περιόδου και ένεκα του ότι δε χαριζόμαστε -όπως γνωρίζετε-σε κανέναν και σε τίποτα. Ας έχετε υπομονή και θα τα πούμε στο επόμενο φύλλο. Τώρα, για τους βιαστικούς και σωστά απαιτητικούς μας φίλους, καθημερινή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από το ανανεωμένο site των «Ανατροπών» στο διαδίκτυο. Πληκτρολογήστε www.anatropes.gr! Αλλά και ακόμη μια εναλλακτική λύση στους bloggers πληκτρολογώντας anatropespress (salamina) ή anatropespress.blogspot.com ! Φιλιά πολλά σε όλους σας και …κάντε υπομονή. Τα επόμενα 200 χρόνια είναι τα δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου