Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς, με εξαίρεση τον ηλεκτρικό και το τραμ που θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 16:00, και τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό. Στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 10:00 στην Ομόνοια του ΠΑΜΕ. Στις 10 οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου. Κατάληψη της εισόδου του υπουργείου Εργασίας πραγματοποιούν από το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ. Να λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας καλεί τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών λυκείων η υπουργός Παιδείας.
Στη σημερινή κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Ο ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιήσει κανένα δρομολόγιο, εκτός εκείνων, των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών".
Στις πτήσεις δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Να λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας, καλεί τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών λυκείων η υπουργός Παιδείας.
Δεν στήνουμε απεργοσπαστικό μηχανισμό, δηλώνει η ΟΛΜΕ.
Επίσης, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία ενώ έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Λόγω της απεργίας των ΜΜΜ, δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.
Στην απεργία δεν θα πάρουν μέρος οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να καλύψουν τις κινητοποιήσεις.
Τα μέλη της Ένωσης Συντακτών θα απεργήσουν την ημέρα που θα συζητηθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου